directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

ERO de mig any a la cadena Guitart Hotels. El turisme en crisi, sí o no?

Presenta un ERO que afecta més del 90% de la plantilla, desprès d’una temporada turística considerada bona

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El grup Guitart Hotels, amb establiments a Lloret de Mar (Selva), Barcelona i la Molina (Cerdanya), ha presentat un ERO temporal per a mig any que afectarà més del 90% de la plantilla. L'expedient, on hi ha inclosos 90 dels 106 treballadors de la cadena, es vol començar a aplicar a finals d'octubre i fins a principis de març. La direcció justifica l'ERO adduint que la temporada turística, arran de la crisi, cada cop s'ha estacionalitzat més, i es concentra als mesos en què fa calor. A més, el grup Guitart assegura que el temps que cada treballador anirà a l'atur no superarà els quinze dies. El sindicat CCOO considera que l'expedient és "injustificat" i ja estudien fer mobilitzacions per oposar-s'hi.
Hotel de cinc estrelles de la cadena Guitart a Lloret
Hotel de cinc estrelles de la cadena Guitart a Lloret

Comparteix
   


Etiquetes
La cadena hotelera Guitart Hotels té una desena d'establiments, que s'estenen entre les dues i les quatre estrelles. El grup està concentrat, sobretot, a Lloret de Mar (Selva), però també té dos hotels a la Molina i un a Barcelona.

L'ERO temporal que ara s'ha presentat té un termini d'aplicació de mig any (180 dies), tot i que la intenció de l'empresa és que sigui efectiu durant cinc mesos (des de finals d'octubre i fins al mes de març). La cadena ja va presentar un altre expedient temporal l'any passat, i ara ha repetit la fórmula. Aquest cop, segons recull la documentació, afectarà 90 treballadors dels 106 que hi ha en plantilla.

El portaveu del grup Guitart i director de l'hotel Central Park Resort & Spa de Lloret de Mar, José Luis Chueca, explica que la crisi ha comportat que la temporada turística cada cop s'escurci més, i es concentri en aquells mesos on fa calor. "El mercat s'ha retret i allò que volem és que l'afectació sigui mínima per al personal indefinit que té el grup", concreta Chueca.

El director explica que la intenció és que els treballadors afectats no es passin més de quinze dies cobrant de l'atur. En paral·lel, José Luis Chueca també precisa que també es preveu la possibilitat de reduir jornades en determinats departaments, com ara el d'oficines. "Allò que volem és que l'afectació sigui mínima, perquè entre d'altres coses podríem reconvertir contractes i no ens ho hem plantejat", concreta.

Amb uns altres ulls

El sindicat CCOO, però, veu l'ERO amb uns altres ulls. El president del comitè d'empresa, Manuel Pérez, assegura que l'expedient és del tot "injustificat". Pérez explica que als representants dels treballadors no els convencen els arguments econòmics que esgrimeix la direcció per justificar l'ERO, i sosté que, en comptes d'enviar els treballadors a l'atur, la situació es podria solucionar per altres vies.

"Hem estat revisant l'ERO temporal que es va aplicar l'any passat; aleshores, inicialment també afectava 90 persones, que al final van ser 42, la majoria de les quals van anar a l'atur entre 6 ó 7 dies", concreta Manuel Pérez. I hi afegeix: "Per tant, no sabem què pretén ara l'empresa, però creiem que si la situació és semblant a l'any passat, això es pot arreglar amb vacances o altres vies".

La revisió de jornada, en entredit

CCOO també posa en entredit la revisió de jornada que la direcció del grup Guitart Hotels vol fer per a determinats grups. Per exemple, segons concreta el sindicat, la intenció és que el personal d'oficines redueixi fins a un 50% l'horari (passant de fer de vuit a quatre hores) i que les cambreres de planta ho facin en prop d'un 40% (passant de fer vuit a cinc hores).

"Entenem que la motivació de l'ERO no està justificada, i en repassarem la documentació amb lupa", concreta el president del comitè d'empresa. Pérez, a més, recorda que aquest any l'ocupació "ha superat la d'estius anteriors" i que, tot i això, "s'ha treballat i cobert amb menys personal" que en altres temporades.

El comitè d'empresa estudia fer mobilitzacions per oposar-se a l'expedient temporal. Direcció i treballadors ja han començat a negociar. La propera reunió entre les dues parts s'ha convocat per a dimarts vinent, 8 d'octubre, a les onze del matí.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
5 d'octubre de 2013, 11.55 h

Sense seguratat no ja Turistes cal molta més Neteja a les notres Platges no están netes i aixo ens perjudica cara als turistes, Platges molt més segures i sels te que oferir tambe deporte ales platges algu quels pogui fer pasar un bon dia de platja Les empreses ques dedican al Turisme tindran que oferir noves coses als turistes per que disfrutin cuan vinguin a Catalunya Si volem que vinguin he ..Rewpateixo la Seguratat es algu que te que tindra molta importa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
5 d'octubre de 2013, 11.42 h

Si volem Turistes que vinguin molts primer han de tenir SEGURATAT hi no en tenen tambe han detrobar platges netes i molta sorra hi no tenien ni platges netes ni molta sorra BADALONA Tenia molta bruticia alas seves aiguas del mar de la platja ben netes . Cal tenir Pobles i Ciutats de Catalunya amb molts més neteja pobles nets hi no hu están pas ..Cal que els rics de Catalunya donguin diners a la Sagrada Familia per que la poguin acabar com més abiat mill... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Kilis fletxa Roses
5 d'octubre de 2013, 09.25 h

No sé si el turisme està o no està en crisi, el que sí puc assegurar és que aquest estiu, a la Costa Brava, trobaves turistes fins a la sopa. I segons diuen, portaven alguns diners més que l'estiu anterior.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
5 d'octubre de 2013, 09.22 h

#6 Llavors perquè hem de mantenir dropos amb els nostres impostos?que facin un ERE a les autonomies parassitàries i les tanquin.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
5 d'octubre de 2013, 09.04 h

Si una empresa no cubre los gastos y no genera beneficios no le queda más remedio que un ERE, o peor cerrar.
Cualquier persona con sentido común lo comprende.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
5 d'octubre de 2013, 08.02 h

#4 A tu NO CAL ENGANYAR-TE, JA BÉ QUE T'ENGANYES TOTA SOLETA...


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
4 d'octubre de 2013, 23.21 h


Aquesta és la misèria de la reforma laboral del PP, que ha empobrit als treballadors i els ha fet retrocedir 50 anys en els seus drets laborals. Tot amb el permís de la dreta catalana i per distreure'ns ens enganyen amb la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Cathalunya és el millor Regne fletxa Jaume I el Conqueridor
4 d'octubre de 2013, 20.53 h

E fe que deuem a Deu, pus aquels de Cathalunya, que es lo meylor Regne Despanya, el pus honrat, el pus noble, perço car hi ha ·IIII· comtes, ço es lo comte Durgell, el comte Dampuries, el comte de Fois, el comte de Paylas: e hay Richs homens, que per ·I· que aqui [3] naja na ·IIII· en Cathalunya, e per ·I· caualler na en Cathalunya ·V·, e per ·I· clergue que aci haja la na ·X·, e per ·I· ciutada honrat na en Cathalunya ·V·

Catalunya es el mejor Reino de Hispania, el más ho... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Amb la independència quants diners guanya Catalunya? fletxa ..............................................
4 d'octubre de 2013, 20.46 h

http://www.youtube.com/watch?v=Orw1mZ_VvJw

De cada euro que els catalans paguem en impostos a l’estat, 42 cèntims se'n van a Espanya i ja no tornen a Catalunya.

Dèficit fiscal: 16.543 milions. Pressupost de la Generalitat (2012) Salut+Educació+Protecció Social = 15.837 milions.

Queda clar on és el problema, oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
4 d'octubre de 2013, 20.30 h

Empresa privada durant mig any, oi? l´altre mig que el paguem entre tots!! Carai, si que és bona sí, la reforma laboral!! pels empresaris amb caradures és clar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.