directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

L'Eixample també cedirà locals per la consulta sobre la independència

Ja són dos els districtes que ho han acordat · A Nou Barris PSC i PP ho han impedit · Portabella tornarà proposar la cessió d'espais al Ple

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El Grup Municipal d’Esquerra a Barcelona ha aconseguit aquest dimarts que el ple de l’Eixample aprovi una proposició per cedir espais a les entitats que organitzin consultes ciutadanes, com farà Barcelona Decideix quan pregunti la independència el 10 d'abril de 2011. L'acord és rellevant perquè aconsegueix el suport a les consultes al barri més gran de Barcelona, on hi viuen més de 260.000 persones. La proposició, idèntica a la que van tombar PSC, PP i ICV al Ple Municipal, ha estat aprovada al consell de districte de l'Eixample pels 11 vots d'ERC i CiU contra els 10 de PP i PSC, mentre que la majoria de socialistes i populars al districte de Nou Barris ha rebutjat la proposta al barri. Amb la votació d'ahir, l'Eixample es converteix en el segon districte que ajudarà els organitzadors de la consulta independentista, després que el passat 2 de març els vots de CiU i ERC ho aconseguissin a Gràcia.
La rellevància de l’Eixample és que es tracta del districte més gran de Barcelona, ja que hi viuen un total de 260 mil habitants, el que suposarà la població més gran de Catalunya després de l’Hospitalet. De fet Jordi Portabella ja va explicar dilluns a BTV que abans de finals d’any tornaria a portar la proposta de les consultes al ple de l’Ajuntament.

'No podem renunciar a l’aprofundiment democràtic de la nostra societat' va dir, 'el pas de la democràcia representativa a la democràcia participativa és un valor i en un partit de base ideològica republicana té molt de sentit treballar per fer que la participació ciutadana no sigui unidireccional'.

Segons defensa la proposta, 'les demandes de la ciutadania han posat de relleu la necessitat d’implementar noves mesures de participació que millorin la comunicació entre administració i ciutadans'.

L’objectiu de la proposta és facilitar 'la realització d’activitats que fomentin la participació i les consultes ciutadanes organitzades des del teixit associatiu de la ciutat que ho sol·licitin, si s’escau cedint espais i/o equipaments públics, i que comptin amb el suport d’un nombre representatiu d’entitats del Districte l’Eixample registrades en el Fitxer General d’Entitats Ciutadanes (com a mínim un 10% d’aquestes entitats)'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
HEM DE RECUPERAR A: MADAMME GUILLOTINE fletxa FORA LA SOCIOVERGÈNCIA DE CATALUNYA
6 de maig de 2010, 01.06 h

No hi hà dubte, en tots els Municipis de Catalunya, nomes: ERC= SI el 100%. psc i ciu = si i no = el 50%. Els altres NO el 100%. Nomes ERC es INDEPENDENTISTA el 100%. Els altres, fan la puta i la ramoneta. Son españolistas, traidors i botiflers. Colaboracionistes necesaris per seguir amb els negocis a la ecspaña castellana, es ara i ha estat sempre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
5 de maig de 2010, 22.01 h

#21 Fantàstic. Ja fas com sempre i no segueixes el debat pq no pots suportar la vergonya de governar amb aquesta gent oi maco. Doncs aquestes xifres us les empassareu tots vosaltres fins que arribin les eleccions i us facin fora. Pq les xifres que t'interessen d'ERC seran espectacularment baixes. Tant com la confiança que oferiu a l'indpendentisme, tendent a zero.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Republicà fletxa Barcelona
5 de maig de 2010, 21.46 h

A mi les dades que m´interessen són les d´ERC i ERC ha votat que si a tots els ajuntaments.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
5 de maig de 2010, 21.34 h

#19 Segueixes sense donar les dades dels ajuntaments on el PSC vota en contra o s'absté. I és que són molt vergonyants. Aquí les tens pq dormis bés. Amposta, Arenys, Argentona, Balaguer, Cambrils, Gavà, Banyoles, Berga, Blanes, Castellbisbal, Castelló d'Empúries, Granollers, Igualada, Manlleu, Manresa, Martorell, Masnou, Molins de Rei, Olot, Premià de Mar, Ripoll, Salt, San Celoni, Sant Cugat, Sant Feliu de Guixols, Sant Quirze del Vallès, Dant sadurní d'Anoia, La Seu d'Urgell, Vallir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Republicà fletxa Barcelona
5 de maig de 2010, 21.10 h

L'Ajuntament de Camprodon ha rebutjat donar suport a les consultes per la independència de Catalunya. Així, el PSC ha votat en contra i CiU s'ha abstingut de la moció presentada per ERC, que només ha obtingut el suport del regidor republicà.

El Vendrell (En contra: CIU i PP; Abstenció: PXC, PSC; A favor: ERC)

Fulleda : Favor : Associació Progressista de Fulleda-AM (4) Contra: CiU (1)

Montbrió del Camp : Favor ERC (3) Contra: PSC (1), CiU (4) Abstenciò CIU (1)


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
5 de maig de 2010, 20.55 h

#17 Heu trobat dos municipis Alpicat amb 5000 habitants i Vinyoles i els Arcs amb 1000, on han votat en contra. I Torello amb 14000 on s'ha repartit el vot entre l'abstenció i a favor de les consultes. Ara fes la mateixa feina amb el PSC i fliparem tots una mica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Republicà fletxa Barcelona
5 de maig de 2010, 20.46 h

Les consultes independentistes divideixen CiU a Llavaneres

CiU rebutja una consulta sobiranista a Alpicat

Vinyoles i el Arcs : El resultat de la votació ha estat: NO 7 (CiU+PSC) SÍ 2 (ERC).

CiU de Torelló es desentén de la consulta sobiranista


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Julià fletxa Barcelona
5 de maig de 2010, 19.42 h

#14 Mira que us ha costat per fi trobar un, aquest sí, ÚNIC cas en què regidors de CiU han votat en contra. 1 sol municipi i ara no trobareu més. feu la cerca de en quants el PSC vota en contra, nega locals, multa o en el millor dels casos d'absté. Feu el compte i que el directe faci un article. Vinga va a veure sí teniu nassos de publicar la veritat. ja se que no ho fareu pq us avergonyiria.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Republicà fletxa Barcelona
5 de maig de 2010, 19.24 h

#11 Jo l´última cosa que faria amb l´ultra Espanyolista- racista - feixista de l´Albiol serà defensar-lo. Que visqui on vulgui i es censi on vulgui però politicament és brossa.

I repassa els pactes electorals municipals, hi ha més del doble de pactes CIU+PSC que no pas tripartits o pactes PSC+ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Toni fletxa Girona
5 de maig de 2010, 19.19 h

#12 O a Sant Sadurní d´Anoia on el PSC va votar a favor i CIU en contra la consulta.

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/ciu_de_sant_sadurn_d_anoia_vota_en_contra_de_la_consulta_i_el_psc_a_favor_42455.php


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.