directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Amb Espanya, ni cinc per accelerar la recerca contra el VIH

Investigadors catalans demanen finançament per trovar la vacuna contra el VIH. Un miler d'experts d'arreu del món participen a al congrés AIDS VACCINE 2013 que se celebra a Barcelona

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El programa català per al desenvolupament d'una vacuna contra el VIH, l'HIVACAT, ha anunciat que necessita en els propers tres anys 4 MEUR addicionals per "accelerar les investigacions" per la vacuna contra la sida. El seu director, Bonaventura Clotet, que ha titllat aquesta xifra de "misèria en investigació" ha especificat que el centre té un pressupost de 3 MEUR, però que per poder desenvolupar prototips de vacunes cal un finançament extra. Aquest dilluns ha començat el congrés anual sobre la vacuna del sida, el AIDS VACCINE 2013, que comptarà fins el 10 d'octubre amb la participació d'un miler d'experts que presentaran els resultats sobre els últims estudis fets en relació a aquesta malaltia.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Espanya també es queda els diners per investigar

L'Hivacat és un consorci integrat per l'IrisCaixa, de l'Hospital Germans Trias i Pujol, i l'Idibaps de l'Hospital Clínic que està finançat per Esteve, la Generalitat, la Fundació La Caixa i la Fundació Clínic. Un dels seus directors, Bonaventura Clotet, ha explicat que malgrat que aquestes associacions han mantingut el seu finançament i que el centre té un pressupost de 3 MEUR, en els propers tres anys es necessitaran prop de 4 milions addicionals per poder continuar les investigacions basades en prototips de vacunes contra la sida. 

Catalunya deixa d’investigar per culpa dels diners que Espanya es queda

És per continuar poden fer aquests tipus de recerca i per poder continuar sent "competitius" que Clotet ha assenyalat la falta de finançament. El director de l'Hivacat ha fet aquestes declaracions durant la inauguració del congrés anual sobre la vacuna de la sida que se celebra a Barcelona fins el proper dia 10 d'octubre. 

Vacuna contra la sida "possible"

A més, els professionals assenyalen que aquests tres estudis que van arribar més enllà, donen l'esperança a que la vacuna contra el sida és possible i que per aquest motiu cal continuar investigant. El congrés anual, el AIDS VACCINE 2013 oferirà els resultats de més de 450 recerques sobre els últims avanços sobre la vacuna contra el VIH. Entre altres, dels últims estudis realitzats a Tailàndia que donen esperança a la recerca de la vacuna. Durant aquests dies passaran pel congrés un miler de professionals d'arreu del món. 

Per primera vegada en aquest congrés es presentaran els resultats d'estudis fets sobre vacunes terapèutiques, una solució que permetria estalviar recursos econòmics ja que es necessita menys personal per desenvolupar-se i que permetria reduir el nombre de persones ja infectades. Una vacuna d'aquest tipus té dos objectius segons els professionals. D'una banda, podria retirar el tractament retroviral o, com a mínim, permetre que no s'hagués d'aplicar durant tota la vida. I, per altra banda, impulsar la eradicació del virus. 

Segons la ONU, l'any 2011 hi havia 34 milions de persones amb VIH. El mateix any van haver-hi un total de 2,5 milions de noves infeccions, una tendència que ha anat disminuït des del 2001 (3,2 milions). Pel que fa a les morts causades per aquesta malaltia, l'any 2011 van ser d'1,7 milions, una xifra que també ha anat disminuint al llarg dels anys. L'any 2001 va haver-hi un total d'1,9 milions de morts per sida. 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
8 d'octubre de 2013, 01.02 h

Doncs els 4 milions que es reclamen per seguir capdavanters a Barcelona, hauran de sortir del sector privat. Totes aquestes coses no passen si la "caixa" està en mans pròpies i no alienes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Cathalunya és el millor Regne fletxa Jaume I el Conqueridor
7 d'octubre de 2013, 20.53 h

E fe que deuem a Deu, pus aquels de Cathalunya, que es lo meylor Regne Despanya, el pus honrat, el pus noble, perço car hi ha ·IIII· comtes, ço es lo comte Durgell, el comte Dampuries, el comte de Fois, el comte de Paylas: e hay Richs homens, que per ·I· que aqui [3] naja na ·IIII· en Cathalunya, e per ·I· caualler na en Cathalunya ·V·, e per ·I· clergue que aci haja la na ·X·, e per ·I· ciutada honrat na en Cathalunya ·V·

Catalunya es el mejor Reino de Hispania, el más ho... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
7 d'octubre de 2013, 20.35 h

#1 Calla i segueix bevent pallasso.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
7 d'octubre de 2013, 20.31 h



#1 Anormals? ... veig que estàs molt assabentat del tema de la SIDA, es nota que a tu T'AFECTA DIRECTAMENT. Segur que la vares atrapar per darrera, oi?



Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
7 d'octubre de 2013, 20.02 h


Si alguna cosa és aquest centre és gràcies a la Fundació La Caixa i els diners que porta abocant durant tots aquets anys. Tant que critiqueu els nazionalistes aquesta entitat ara no volgueu treure pit, la recerca en el tema de la sida és alguna cosa a Catalunya gràcies la Fundació la Caixa.
Fa temps que esteu adoctrinant a la gent contra la Caixa i ara us voleu quedar amb l'èxit de la recerca gràcies a la seva inversió, anormals.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.