directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 11:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Encara no ha dimitit Sánchez-Camacho?

Barons del PP es posicionen contra la proposta de finançament de Sánchez-Camacho. González, Fabra, el govern d'Aragó i el PP extremeny rebutgen cap tipus de tracte bilateral

Comentaris 37  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Com por parlar d’un nou finançament sense parlar-ho amb el seu partit? Com pot dir les bajanades que ha dit i ser escoltada com una diva per part de bona part dels mitjans de comunicació? . El nou model finançament amb "límits" a la solidaritat que ha defensat la presidenta del PPC, Alícia Sáncha-Camacho, ha obtingut respostes de rebuig per part de bona part dels barons del seu partit, que han coincidit a assenyalar que no hi pot haver un finançament 'singular' per a Catalunya. En una prova evident de la pressa de pel que la líder del PPC ha intentat per aturar el procés independentista.

Comparteix
   


Etiquetes
Sánchez-Camacho ha faltat al respecte als catalans i catalanes

Sánchez-Camacho ha assistit aquest dilluns a la reunió de la direcció del PP per abordar l'estratègia a Catalunya per plantar cara al sobiranisme i també posar sobre la taula la possibilitat de millorar l'actual model de finançament establint clarament el principi d'ordinalitat -cap territori pot perdre llocs al rànquing després de la solidaritat- sense sortir del règim comú, però sí posant "límits" a la solidaritat.

En minuts ha estat desacreditada per la direcció del seu partit

A la roda de premsa posterior a la reunió, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha evidenciat que per ara la seva formació no es fa seva la proposta. Segons la número dos del PP, el PPC "mai pot pretendre que el finançament sigui únic per a Catalunya" i "ha de tenir en compte la solidaritat entre tota Espanya". Ha afegit que el govern espanyol es troba en un procés "d'anàlisi" del model de finançament actual i considera "lògic" que hi hagi "moltes veus" demanant una millora del finançament per als seus territoris.

Encara més contundència per part dels seus compatriotes

Ha estat més contundent el president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, que ha advertit que si el govern espanyol va per aquesta via ell demanarà que es "consulti" els madrilenys sobre el seu règim de finançament. González ha rebutjat que es cagui en la "temptació" d'establir "règim fiscal a la carta" per a Catalunya, i ha recordat que els madrilenys també estan "agreujats" pel sistema actual.

El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, que s'ha mostrat "absolutament en contra" del finançament "a la carta" per a Catalunya. Fabra ha recordat que la seva comunitat ha estat "infrafinançada durant anys" i ha insistit en què que "no hi poden haver acords bilaterals en finançament".

El conseller de presidència del govern d'Aragó, Roberto Bermúdez de Castro, també ha evidenciat la seva oposició frontal a qualsevol model "que només beneficiï una comunitat autònoma". "No es pot trencar la solidaritat de les comunitats més riques a les més pobres, perquè sinó Espanya no seria un país", ha dit. 

El PP d'Extremadura també s'ha posicionat en aquesta direcció. La portaveu dels populars a aquesta comunitat, Francisca Rosa, ha apel·lat al principi de la "solidaritat" que recull la Constitució.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#37
bejota fletxa bcn
9 d'octubre de 2013, 14.47 h


Para C's, la deriva separatista propicia la deslocalización de empresas

La patronal independentista CCN reconoce las cifras que ha ofrecido la Comunidad de Madrid sobre las empresas que han abandonado Cataluña.


N.B. SERÁ IGUAL QUE AL QUEBEC:RES I LES EMPRESES FORA(ALLÀ ,LES 40 MÉS IMPORTANS ,VAREN MARXAR CAP L'OEST ON HI HA -COM ACI- MÉS DE 30 MILIONS DE CLIENTS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Jaume fletxa BARCELONA (Barcelonès)
8 d'octubre de 2013, 20.28 h

Trieu les fotos molt bé. Gràcies per la foto de la senyora del llavi. És una foto tan emotiva... ella tan espanyola, la pobre...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
8 d'octubre de 2013, 17.10 h

La Camacho necesita un macho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
8 d'octubre de 2013, 15.53 h

Cal recorden que la Sra Camacho v va Governar va porta al Govern Català amb Artur Mas amb C.I.U. Va esta junt amb el Goivern Català dels nacionalistes catalans Dos anys de fortes Retallades Socials i tenca Guarderias publicas y Serveis de Urgencia de nit Duran dos anys quels de C.I.U. encara donaben suport al Govern Espanyol de Rajoy .


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
8 d'octubre de 2013, 15.27 h

#17 En tot cas una bota trepitja un coll,mai l'apreta...però és clar que es pot esperar d'un pobre dropo amb tots els vicis haguts i per haver?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Sebastià fletxa Granollers
8 d'octubre de 2013, 15.00 h

#34 Carles Vinyals, no siguis criatura: a les quatre mariconades que digui aquest podrit de l'Aragoneses, sigui sota un nom o un altre, els has d'atorgar la mateixa importància que la que donguis al pet que es tira una mula. No ho veus que és un pobre desgraciat espanyolista amb el coco menjat pel franquisme? A més, tots l'insultem quan ens ve de gust, i així ens desfoguem, et convido a fer-ho tu també. Digues-li tot el que et vingui de gust dir, i tan tranquil com abans. Ah! ... i a ell... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Carles Viñals Casado fletxa Sant Vicent del Raspeig
8 d'octubre de 2013, 14.51 h

Acabo de llegir el "comentari" -valgui l'expressió- d'un tal "Socialista español". Vagi per endavant que mentre textos com aquest i d'altres per l'estil tinguin cabuda en aquest digital, aquest meu serà l'últim comentari que hi adreçaré. Per molt que em repugni la lectura del "Socialista espanyol", em repugna molt més que que directe! cat li doni aixopluc. I si se'm diu que es publica en nom de la pluralitat ideològica i la llibertat d'expressió, contestaré que els responsables del d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
8 d'octubre de 2013, 13.48 h

Els del P.P. , PXC Y la extrema Dreta han fet una crida per el Facebook , per anar a pintar la Bandera Española ala Rotonda de entrada a Cardedeu en el Muro de la Renfe un ara ja un Mural de LA CUP Hosigui una Estelada volem eliminar borrar la Estelada Tot aixo pasa desde que C.I.U. Y P.P. están junts al Ajuntament de Cardedeu Els del P.P. i altres volem pintar la Bandera Espanyola el dia 11 DE OCTUBRE A LAS CINC 5 DE LA TARDA . Esp... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
8 d'octubre de 2013, 13.32 h

Comunicado de la Resistencia Antiespañola : desde esta organización resistencial ,hacemos un llamamiento a las personas tolerantes con la defensa de los pueblos ocupados para que no acudan de ningun modo a este acto propagandístico de la ocupacion española sobre los pueblos nacionales cuyos derechos están siendo conculcados continuamente por el llamado estado español,que niega a las naciones el derecho a la autodeterminaci on y a la independencia. Llamamos a los colectivos más decididos,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
8 d'octubre de 2013, 12.59 h

Pero si hu miren bé la Sra Camacho líder del P.P. de Catalunya va fer la seva feina intanta salvar al P.P. de Catalunya es lo que tenia que fer .Qui se equiboca es RAJOY Y LA COSPEDAL ja que fem lo que fam sacrifican ala Sra Camacho y al P.P. de Catalunya els abandonen ala seva sort están sols .Els de P.P. de Catalunya ja saben que no tenen la ajuda y suport del Govern Espanyol ni del P.P. de Madrid ..AL P.P. de C... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.