Els botxins de l’economia real de gira per Espanya per vendre optimisme
Les quinze companyies més grans d’Espanya es disposen a escenificar la fi de la recessió i enaltir la recuperació econòmica espanyola en una gira que clourà a Barcelona
El mateix dia que l’FMI denunciava l’excessiu endeutament privat a l’Estat espanyol com a fre de la recuperació econòmica i que el CCN assenyalés que la major part de l’endeutament correspon a les grans empreses de l’IBEX, que representa prop del 215% del PIB espanyol, Fainé, Barceló, Alierta, Lara, Botín i Brufau, entre altres, de la mà de la CEOE, es disposen a vendre optimisme i el fi de la recessió en base a un informe del Consell Empresarial per a la Competitivitat, CEC, titulat “Espanya emprèn i exporta”. Alierta en la presentació de l’invent va deixar clar que poca gent com ells saben el que passa a Espanya i pot parlar de la marxa de l’economia. Cal recordar que els mateixos empresaris ja van fer una gira internacional per vendre la “Marca España” en l’àmbit internacional.
Els botxins de l’economia real disposats a vendre fum, ja no enganyen a ningúLes grans empreses del BOE, a qui els raja el crèdit a dojo, i les principals entitats financeres del país que les nodreixen i és nodreixen en un cercle conegut –cal recordar el cas de La Caixa, que està participada per Telefònica, Repsol o Abertis, que acumulen deutes ingents malgrat repartir dividends que van a parar a l’entitat financera que els aguanta el deute-, volen fer creure als empresaris que viuen escanyats per la manca de crèdit i les condicions abusives que els imposen aquestes entitats financeres, que s’ha tocat fons i que Espanya inicia la recuperació econòmica.
Barcelona fi de la gira de l’optimisme econòmic
La capital catalana acollirà la última conferència del lobby amb una conferència del president de Repsol, Antoni Brufau. Casualitat o causalitat? En ple debat sobiranista a ningú se li escapa que el looby de poder manifestament contrari al procés sobiranista vulguiescenificar a Catalunya la fi de la recessió econòmica.
Part del “lobby puente Aèreo” en acció
El CEC aglutina directius de quinze grans grups espanyols i de tres empreses familiars: Isidoro Álvarez, president d'El Corte Inglés, Isak Andic, president de Mango, Emilio Botín, president de Santander, Antoni Brufau, president de Repsol, José Manuel Entrecanales, president d'Acciona, Isidre Fainé, president de CaixaBank; Francisco González, president de BBVA, Antonio Huertas, president de Mapfre, Pablo Isla, president d'Inditex, José Manuel Lara, president de Planeta, Florentino Pérez, president d'ACS, Rafael del Pino, president de Ferrovial, Juan Roig, president de Mercadona; i Ignacio Sánchez Galán, president d'Iberdrola. El CEC també l'integra l'Institut de l'Empresa Familiar, que està representat per Simón Pedro Barceló, president de Barceló, Ignacio Osborne, conseller delegat d'Osborne, i Leopoldo Rodés, president d'Havas Media.