directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 17:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas recepta un pacte d'estat per aprimar l'administració, més formació i reforma laboral per sortir de la crisi

Inicia un nou format d'acte preelectoral, les DOC Sessions · CiU escull l'atur per inaugurar el cicle

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de CiU, Artur Mas, ha estrenat aquest dimarts un nou format d'acte preelectoral, les DOC Sessions, i ho ha fet parlant de crisi i atur. Mas ha dibuixat la recepta de CiU contra la crisi i l'ha basat en tres grans pilars: més formació, un pacte d'estat per aprimar l'administració i reforma laboral. Ha defensat flexibilitat perquè el món econòmic pugui contractar i acomiadar però, alhora, compromís públic per assegurar un sistema de drets i deures perquè els aturats es formin i es reincorporin més ràpidament al mercat de treball. L'acte, amb gran contingut electoral, ha aplegat unes 300 persones. No han faltat gràfiques i vídeos, entre ells un del president americà Barack Obama. També s'ha pogut veure en directe a través del web de CiU i de Facebook, així com seguir-ne els comentaris a través de Twitter.
artur mas, ciu, cdc, convergència, comença el canvi, doc sessions
El president de CiU, Artur Mas.

Comparteix
   


Etiquetes
CiU ha posat en marxa aquest dimarts un nou format d'acte preelectoral, les DOC Sessions, on el candidat de la federació, Artur Mas, dialoga amb representants de la societat civil i aprofita per desgranar el seu ideari polític de cara a les eleccions. Per la primera sessió, CiU ha escollit com a tema central l'atur i la crisi econòmica. Tots aquests actes tenen lloc a l'edifici Imagina, situat al districte 22@. Abans de la intervenció central de Mas, han participat breument el president de la patronal Cecot, Antoni Abad, i l'economista internacional Edward Hugh, que han coincidit a assenyalar la difícil situació mundial i també espanyola. Abad ha considerat que 'sobra populisme i falta lideratge i responsabilitat'. 'Cal reil·lusionar, Artur, cal passar a l'acció', ha dit.

Per la seva banda, Mas ha començat la seva intervenció central deixant clar que 'l'únic que pot donar la volta a la crisi són les empreses'. Apel·lant a l'esperit i l'acció de Barack Obama, ha subratllat que Catalunya, fins i tot en els moments més complicats, ha estat capaç de sobresortir, i la història ho demostra. Ha citat períodes complexos, començant per la derrota del 1714 i acabant amb les dictadures de Primo de Rivera i de Franco. 'I Catalunya potser sobreviurà a la dinàmica del TC. Això seria un altre repte superat', ha afegit. 'Estem ara enmig de la boira i costa orientar-se i trobar la sortida. Es com si estiguéssim perduts en un laberint', ha diagnosticat.

I per sortir d'aquest laberint ha receptat recuperar els valors que han fet gran Catalunya, però també ha volgut passar al terreny més pràctic llençant tres grans propostes de canvi. La primera, un pacte d'estat per a l'austeritat de la despesa pública. Això passaria per no cobrir les vacants per jubilació en el sector públic excepte en els serveis fonamentals i per complir la regla de les tres 'as': aprimament, agilitat i austeritat. 'Un govern ha de ser fort i prendre decisions, però el que no ha de fer és tenir massa greix en la seva administració', ha conclòs. També ha apostat per encarregar informes per avaluar el cost i el benefici de tots els organismes públics i que no hi hagi cap nova regulació que no comporti com a mínim l'eliminació d'una d'antiga. En aquest apartat també ha inclòs la congelació d'impostos mentre duri la crisi.

Reforma laboral

En matèria laboral, Mas ha defensat de nou una reforma que passi per 'més flexibilitat en la contractació i l'acomiadament a canvi d'una protecció important de l'estat en el moment en què una persona es queda a l'atur', però també amb un sistema de drets i deures. Això vol dir que l'estat seria 'generós' a canvi d'uns programes formatius i de 'l'obligació' de l'aturat a reincorporar-se al mercat laboral si sorgeixen oportunitats de treball gràcies a aquesta formació. És el model, ha dit, que funciona en els països on les xifres d'atur són com a mínim la meitat de les de Catalunya i Espanya. El tercer gran canvi passa per millorar la formació i fomentar-la perquè els índexs augmentin.

A aquests grans canvis ha sumat conceptes més genèrics que formen part del que ha denominat 'l'espiral de la prosperitat', que tot dirigent hauria de tenir present a l'hora de prendre decisions en matèria econòmica. I en aquesta espiral ha situat diferents factors: congelació d'impostos mentre duri la crisi, increment del crèdit, reducció de la morositat, més infraestructures, menys dependència energètica, millor educació, més exportació, més productivitat i reforma laboral i de l'administració pública.

El que cal, segons ha dit Mas davant unes 300 persones representants del món social i econòmic, és reaccionar, perquè 'els ajustos o els fas o te'ls fan, i si te'ls fan són profundament més dolorosos'. I aquesta és una lliçó que ha d'aprendre l'estat espanyol i també Catalunya. 'Cal donar el missatge extern que aquí s'està disposat a fer els deures, perquè si no els deures ens els posaran i serà pitjor', ha advertit.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Jofre fletxa BCN
5 de maig de 2010, 20.47 h

CiU ja té la victòria assegurada. Ara ens cal aturar que tingui majoria per governar tota sola o fins i tot majoria absoluta. Per això només podem votar Reagrupament, que treurà vots de CiU i d'ERC i obligarà a CiU a una deriva sobiranista que ens acostarà a la independència. Votar ERC és llençar el vot pq repetirà Tripartit i aleshores la ruïna serà total i el referendum impossible.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
5 de maig de 2010, 19.37 h

MAS es el mes gran traïdor a la nació catalana que a parit mare, des de els temps de la claudicació de CASP. Agafeu el discurs del MAS i diu exactament el que han dit el ZAPATERO i el RAJOY. Pacte d'ESTAT espanyol,..... pagant com sempre i per a sempre (si abans no hi posem remei) els catalans i catalanes. Que cal esperar d'un oportunista que va ser capaç de trair al seu poble per una merda i engany d'Estatut a canvi d'una POLTRONA DORADA per a ell..?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
5 de maig de 2010, 16.54 h

En Mas es pensa que Catalunya sobreviurà eternament baix el jou espanyol baixant-se els pantalons a la mes mínima, com fa ell i tots els polítics de l'arc parlamentari català. I passa per alt, expressament, que l'única manera de que Catalunya sobrevisqui a Espanya es la independència. Hio passa per alt perquè els seus interessos son altres que el benestar de tots els catalans, ells esta per tenir contents els poders fàctics catalano-espanyolos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Julià fletxa Barcelona
5 de maig de 2010, 14.26 h

Aquest és el líder que ens treurà de la crisi, activarà l'economia i aconsegirà que Catalunya tingui dret a decidir el seu futur. ERC s'hi podrà afegir pq Mas no és rancuniós i acceptarà que una renovada ERC s'hi sumi al projecte, juntament amb Reagrupament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
5 de maig de 2010, 10.30 h

Si a més d'aconseguir això, es lluités per l'independència, seria perfecte. Sr. Mas, estic molt d'acord amb les seves paraules però... això es practicament impossible d'aconseguir mentre estem sota la bota d'ep.panya. El President Pujol, va creure que era possible una entesa amb els veïns i ara, rectifica ell mateix i diu que es va equivocar. No ens equivoquem de nou, ja que, si algú ha de pujar Catalunya, com molt bé diu, Sr. Mas, aquest es l'empresariat, però aquest empresariat no po... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim. fletxa PPCC.
5 de maig de 2010, 08.21 h

Blablablablablabla. Això és més del mateix i el canviar-ho tot per a que tot segueixi igual. Quantes proves més en necessitareu per adonar-vos de que el projecte de Ciu per Catalunya és exactament el mateix que el del Psc-psoe i el del PP. Vosaltres mateixos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.