directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 17:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

“Cap problema amb una Catalunya independent dins de la UE"

Graham Watson avisa Espanya que "ja no vivim en el segle XVIII" i que la UE ha de ser "suficientment forta i flexible" per permetre la creació de nous estats dins de les seves fronteres

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Brussel·les (ACN).- El president dels liberals europeus, Graham Watson, assegura que "no tindria cap problema amb una Catalunya independent dins de la Unió Europea". En una entrevista a l'ACN, el líder del grup ALDE a l'Eurocambra es mostra partidari d'un referèndum a Catalunya "si això és el que volen els catalans" i avisa que la UE "ha de ser suficientment forta però suficientment flexible per permetre que la gent s'expressi des de dins". "Som demòcrates, i si això és el que vol la majoria, és el que ha de passar", defensa sobre la independència de Catalunya. Watson, que presideix la tercera força política a Europa, avisa Espanya que "ja no vivim al segle XVIII" ni "en un període de reis i estats-nació".
El president del grup ALDE a l'Eurocambra, Graham Watson, en una entrevista amb l'ACN a Brussel•les.
El president del grup ALDE a l'Eurocambra, Graham Watson, en una entrevista amb l'ACN a Brussel•les.

Comparteix
   


Etiquetes
En una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies a l'Eurocambra, Graham Watson defensa que el debat sobre la independència de Catalunya i Escòcia és "un tema molt important per a la UE" i que la idea del president dels Estats Units "Woodrow Wilson del dret a l'autodeterminació" segueix molt viva com demostren els processos escocès i català. Segons diu, la Unió "ha de ser suficientment forta però suficientment flexible per permetre a la gent que s'expressi des de dins, i això potser vol dir canvis a les fronteres". 

"Som demòcrates, i si això és el que vol la majoria, és el que ha de passar", defensa el líder de l'ALDE, la família europea del partit del comissari d'Afers Econòmics Olli Rehn, de Convergència o del viceprimer ministre britànic, Nick Clegg. "No estic oposat a un referèndum a Catalunya si és el que volen els catalans, igual que no tindria cap problema amb una Catalunya independent dins de la Unió Europea", remarca. 

Preguntat sobre l'oposició espanyola a celebrar una consulta, Watson admet que a Madrid estan "molt preocupats" i explica que ell té "experiència en tractar" amb el govern espanyol del PP en la seva condició d'eurodiputat britànic "i per tant també com a representant de Gibraltar". "Espanya és un dels només cinc països que encara no han reconegut Kosovo, però crec que és hora de despertar-nos i reconèixer que ja no vivim en el segle XVIII. No és un període de reis i estats-nació", lamenta aquest polític escocès. 

El president dels liberals europeus defensa que "el món ha avançat i Europa també ho ha de fer" i remarca que Madrid "ha de tenir clar" que cal "treballar conjuntament" però "d'acord amb la voluntat expressada democràticament". Watson no descarta la creació d'una candidatura única a les europees dels partits catalanistes partidaris de la independència per fer sentir amb més força el missatge a Brussel·les. "Podria ser el camí a seguir", reconeix, però avisa que la decisió "s'ha de debatre i prendre" a Catalunya. 

Eleccions del maig del 2014

Graham Watson creu que les properes eleccions europees, previstes pel 25 de maig del 2014, podrien tenir una major participació que d'altres perquè la gent s'adona que a la UE "es prenen decisions importants que necessiten d'un control democràtic". El líder liberal creu que els demòcrates han de "redoblar esforços" per explicar als ciutadans "com n'és d'important Europa per a les nostres vides" i que cal una major coordinació dels partits a nivell "supranacional". 

Watson es mostra "molt preocupat pel creixement de partits populistes i extremistes" com el Front Nacional, a França, Albada Daurada, a Grècia, o el UKIP, al Regne Unit perquè "són un perill per a la democràcia". "La democràcia és essencial si hem de sortir d'aquests temps difícils conjuntament", remarca. 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
21 d'octubre de 2013, 23.35 h

#4
#9
#10 El bejota qualsevol dia ens sorprendrà amb l'exclusiva del desembarcament de Normandia....
Mara Busquets,Sea storm,Aragoneses,bejota,ramon sardà,roberto moliner,pere colom,lorenzo bach,vicente berenguer, pedro solsona pique,santi de mataró,oscar crusats,paquita torres,joel de vinaroz,roser fort,pere puig,josep maria capdevila i d'altres noms falsos per a un projecte de poca-cosa,tu no pots donar lliçons ni de com controlar els esfinters.Passa-ho


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
21 d'octubre de 2013, 17.54 h

No hagués dit mai que podria estar tan d´acord amb un liberal, jo que he consumit 3/4 parts de la meva vida com a militant d´esquerres, però tot el que diu des de l´inici al final de l´entrevista, és absolutament real, positiu, reivindicable i sobretot impolutament democràtic. Com deia aquell : que n´aprenguin!!
Hi ha rumors dels "mentideros" a Madrid, que diuen que govern i oposició a España estan força acollonits, doncs tot just ara se n´adonen que ni lobbys de poder, ni mitjans ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
jo simplement fletxa catalunya
21 d'octubre de 2013, 15.56 h

Ja estan tremolan els espanyollufes, quant haurem sortit d'espanya ens atiparem de riure,sòn tan poca cosa,que és pot dir que no son res....RAJOY ETS UNA MERDA PENJADA AMB UN PAL, A MES DE RUC, ETS INCULT, ELS NENS I NENES CATALANS ALS 5 ANYS JA PARLEN EL DOBLE D'IDIOMES QUE TU, ET DEIXAREM MES PENJAT QUE UN BACALLA.


VISCA LA TERRA LLIURE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
El món ho ha de saber fletxa Catalunya vol viure en llibertat
21 d'octubre de 2013, 15.06 h

http://www.youtube.com/watch?v=OsZxDf6pZM0

El reconeixement internacional, factor clau! Internacionalitzem la nostra causa!

L'única solució és el reconeixement internacional. Si hi ha reconeixement internacional, per part d'uns quants països, no serà gens difícil de vendre deute i finançar-se en el mercat internacional.

Perquè s'esdevingui la reacció internacional s'han de complir dues condicions. Primera, que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
bejota fletxa bcn
21 d'octubre de 2013, 14.55 h

MENSAJE A LAS AUTORIDADES
Van Rompuy, a Escocia y Catalunya: "Nadie obtendrá nada del separatismo"
MADRID, 4 Nov. (EUROPA PRESS) -

El presidente del Consejo Europeo



Leer más: Van Rompuy, a Escocia y Catalunya: "Nadie obtendrá nada del separatismo" http://www.europapress.es/catalunya/noticia-van-rompuy-escocia-catalun... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 24
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
bejota fletxa bcn
21 d'octubre de 2013, 14.48 h



a hores d'ara ,el que han dit és:fora de l'U.E. No valen les opinions personal que si 'avia fuma i tal i tal...El mateix Durán i Pujol ho han dit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 22
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Gregorio Gustavo Gutierrez Gutierrez (GGGG) fletxa Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeepaññññññññññññññññññña !!!!!!
21 d'octubre de 2013, 12.58 h



#4
#6 I tampoco me avlei de JÚRBOS , ENTINDIO !! OJO AL PARSCHIE !!! ke aunke seai ma furroh ke la vavieca del Sid, ahy ke manteel una güena imajeng de Epañia !!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Gregorio Gustavo Gutierrez Gutierrez (GGGG) fletxa Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeepaññññññññññññññññññña !!!!!!
21 d'octubre de 2013, 12.55 h


#4
#6 anda no mi seai GIRIPOYIA !!!! ke no beis ke avlando de la Beleng Eteba i der Kiko Matamuero aluego loh catalaneh dirang ke loh epañioleh semoh unoh INCURTOH !!!! eing? eing? eing? Ke no lo beih?? Chio no sus pido ke avlei de Cant ni he Jeguel, ni de potrones elestornes i nerutones, pero pol fabós, no DINEGREIS ER SACLOSANTO NOBLE DE EPPAÑIA avlando de GIRIPOYIESE como avlai vonsotro, CONÑIO CHIA !!!



Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Assumpta fletxa Rubí
21 d'octubre de 2013, 12.46 h

No se de donde se saca esta señora , Mara , que kiko Matamoros se metió con Belén Esteban , simplemente no le hizo la pelota como hacen todos en tele 5
En cuanto a la señora Rahola , es igual de maleducada hablando de política o del corazón , siempre gritando ,además , no de que pinta esa señora hablando ahira todos los días de temas del corazón , el otro día también hablando del hijo de la pantoja que no había ido a la vida de su hermano , que se dedique a hablar y chillar como a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
21 d'octubre de 2013, 11.14 h

No contesteu a la puta pepera-ESPAÑA del matamoros i la colla de disminuïts mentals espanyols, Si el Rajoy per les nits es la dement puta de españa-esteban, AIXÓ ES TEMA PERSONAL DEL PUTERO RAJOY


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.