directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 10:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Espanya asfixia la cultura catalana, però La Caixa i Abertis engreixen la cultura espanyola

El secretari d'estat de Cultura va dir fa pocs dies que les queixes catalanes a les retallades culturals "ofenen la intel•ligència". Però ell passa el rasclet a les empreses catalanes

Comentaris 30  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 13 vots )
carregant Carregant

José María Lassalle Ruiz casat amb una diputada del PSC i coneixedor de l’espoli que pateix Catalunya ha tingut la cara i la manca de vergonya de justificar les retallades a les institucions cultural catalanes per la manca de capacitat d’aquestes d’aconseguir patrocinis privats. Però amaga que el govern espanyol ha passat el rasclet a les empreses catalanes via el poder de l’estat. Abertis i La Caixa han tingut premi gràcies a les ingents aportacions econòmiques  entre altres equipaments de Madrid, al museu “Princesa Sofia” , i els seus respectius presidents, Isidro Fainé i Salvador Alemany han estat nomenats patrons de la fundació del museu, garantia que tindrà el secretari d’estat Lassalle de segui passant el plateret a La Caixa i Abertis, aquesta última cobra els peatges a Catalunya i inverteix a Madrid que no té peatges, “cornuts i pagar el beure”.
Més espoli a Catalunya: Fainé i Alemany nomenats patrons del Museu Reina Sofía

Prou de fer el cornut i pagar el beure, no sabem si cal riure, plorar, o dir prou davant l’escàndol  que representa que empreses com Abertis que tenen la majoria dels peatges que recapten a les terres de parla catalana inverteixen els seus patrocinis a Madrid, que per cert no té peatges, i els que té no els utilitzant perquè tenen alternatives i han arruïnat a unes concessionàries que hauran de ser rescatades amb diners del catalans. Alemany i Fainé ho han arreglat, pagant molts diners als grans equipaments de Madrid, mentre a Catalunya se’ns mora la cultura i els seus equipaments.

El Museu Reina Sofía rep 34 milions d’euros tant sols un 1,6% menys de l’estat, mentre a Catalunya les retallades arriben al 75%.

Malgrat aquest nou espoli, Madrid es vol assegurar els diners de les empreses catalanes, per això ha nomenat entre els nous patrons del museu madrileny als presidents de La Caixa i d’Abertis. Quin contrasentit, una empresa que recapte la majoria dels seus diners a Catalunya, inverteix els diners a Madrid que no paga ni els mínims peatges que té.

No és hora de posar al capdavant de La Caixa (Abertis, Repsol, Telefónica, Agbar, Gas Natura..) una direcció al servei del país?

Avui encara es pot, aviat serà molt tard, Madrid en tindrà la clau. Ho portem explicant des de fa setmanes, si realment ens creiem que anem cap a l’estat propi, hem de tenir al servei d’aquest país a La Caixa. Una dada més, aquesta setmana la Generalitat de Catalunya ha renovat una pòlissa que vencia de 1.000 milions d’euros amb La Caixa, però una renovació de tant sols 9 mesos i amb un increment dels interesses de tres quarts de punt. Hem de pagar i pidolar si tenim, segons diuen ells mateixos, l’entitat d’estalvis més sanejada del món?

La Generalitat xifra en un 75% la retallada del diner públic del govern espanyol per a la cultura catalana en els darrers anys.

"S'ha desplomat l'aportació de l'Estat a Catalunya", va constatar  el conseller Mascarell en una trobada amb la premsa. Malgrat que en els pressupostos del 2014 la retallada és d'un 1,5% en els grans equipaments –arriba al 2% si hi sumem la resta d'aportacions recurrents–, la conselleria xifra en un 75% la retallada acumulada en totes les partides en els darrers tres anys. A això s'hi han de sumar les partides que han desaparegut del fons de cinema –eren de 7 milions i ara és de 0– i de la compra de llibres –d'1,5 s'ha passat a 0–. "I s'ha fet sense preavís ni negociació", ha afegit el conseller.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#31
27 d'octubre de 2013, 08.56 h

I els del Banc de Sabadell què?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
26 d'octubre de 2013, 16.02 h

El contingut d'aquest comentari està ocult perquè ha estat considerat inapropiat pels lectors de directe!cat
Mostra'l


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
26 d'octubre de 2013, 08.02 h



#28 Carall, col.lega, quina sort que teniu els castellans, oi? amb les peles que ens foteu als catalans podeu menar una vida OPÍPARA.

Jo, ben al contrari, tot i ser descendent per línia directa de Carlemany i, segons diu algun pergamí, del Megalexandre, em veig obligat a llevar-me d'hora cada dia per a poder atendre les feines agrícoles de la meva masia i les seves miserables 60 vessanes de conreus.

Totes les restants propietats me les he hagut d'anar venent per poder pagar els IMPOSTOS... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
26 d'octubre de 2013, 07.45 h



Pues a mi, para la conservación de los 23 puestos de trabajo de mi servidumbre (desde los mayordomos hasta los jardineros y palafreneros), me han concedido una subvención tan tan tan importante que me permitiré no especificarla para que a los catalanes no se os pongan de envidia los dientes más largos que los de un elephas antiquus.

Tan solo para limpieza de mis caballerizas, me han dado algunos millones de euros.

Claro que yo cada año invito a cazar el corzo a todos los ministros, en ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
26 d'octubre de 2013, 01.30 h

Tota aquesta gent tan fantàstica pels interessos espanyols i tan poc preocupada pels interessos catalans, reberan la factura en el moment que toqui. Tranquils, tots tranquils. Sempre arriba Sant Martí.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
B.Urleta fletxa estat esPPanyol = FANFARRONERIA INCOMPETENT, ENGANY, CORRUPCIÓ = simulacre d’estat de dret = paròdia esperpèntica de democràcia
25 d'octubre de 2013, 23.05 h


Senyors redactors de Directe!cat, jo sempre us defenso, però ara us renyaré, perquè aquest titular té un error IMPERDONABLE.

Us heu deixat un prefix IN. A veure si endevineu a on... És un prefix que pot semblar IN-SIGNIFICANT però no ho és en absolut, i m'enfadaré molt si no el corretgiu, fins i tot renegaré durant 40 segons (o més, oju!).

Apa, apa, lectors, vosaltres també, busqueu on s'ha produït el nefast oblit... Si us agraden els "enigmarius" de Catalunya ràdio, aquest ta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
25 d'octubre de 2013, 18.31 h

LA CULTURA sigui Catalana ho Española es cosa per qué disfrutin nomes els rics els que tenen diners NO els pobres ni Aturats ni molts treballadors , La cultura es un lujo nouna necesitat Necesitat es Eliminar Barracons y fer noves escoles publicas Nercesitat yimportante es abaixa las cuotes ques pagan per anar ala Univercitat publica Aixo impedeix a molts alumnes no poguer anar mai ala Univercitat aixo fam RAJOY Y ARTUR MAS C.I.U. I ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
LL.B fletxa País Petit
25 d'octubre de 2013, 17.25 h

Volen deixar la cultura catalana a la miseria. Hem de buscar com pot la societat civil fer cultura al marge de les subvencions.
A finals del segle XIX Catalunya va tenir un gran desenvolupament cultural, econòmic i social. Es fan fer grans coses, tant en el camp de l'arquitectura, com en el de la cultura. També en el camp social es varen crear ateneus, mútues de protecció social, centres sanitaris i caixes d'estalvi.
TORNA A SER HORA DE TORNAR A REACTIVAR LA SOCIETAT CIVIL. AL MARGE DE L'... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
bejota fletxa bcn
25 d'octubre de 2013, 13.55 h

Banco Sabadell no ve claro lo de la independencia
24/10/2013 - 19:03

"Un banquero quiere escenarios previsibles y estables", ha asegurado el CEO de la entidad financiera, Jaume Guardiola

N.B.BANC DE SABADELL:TRENCAPATRIES ,NO COMPTEU AMB EL BANC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
25 d'octubre de 2013, 13.04 h

hacemos desde la Resistencia Antiespañola un LLAMAMIENTO a todas las personas y organizaciones que se consideran respetuosas con los derechos inalienables de las naciones y pueblos a luchar por su libertad y por la independencia,p ara que acudan a las diversas manifestaciones antifascistas y contra el poder opresor del estado español. Desde nuestra organización ,consideramos que no podemos permanecer callados ante la dictadura española del psoe-pp,que se turnan en el gobierno para seguir s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.