directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 10:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Empresaris sense por al dret a decidir

Mas agraeix la "lucidesa i el coratge" dels empresaris per combatre "el discurs de la por" i ironitza amb el lema de la Nit de l'Empresari de Cecot i assegura que ell ha estat "en rebel•lia" aquesta setmana

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha agraït als empresaris el suport al procés català i ha destacat la seva "lucidesa i coratge" per "combatre el discurs de la por". "No és fàcil fer-ho i menys des del món empresarial", ha dit Mas durant la Nit de l'Empresari 2013 de la patronal Cecot, que ha aplegat un miler de persones a Terrassa (Vallès Occidental). El president ha dit que cal "tocar de peus a terra però sense mirar avall". A més, ha destacat que el moviment social "transversal i positiu" que existeix a Catalunya s'ha d'aprofitar per repensar el país. Mas també ha ironitzat amb el lema de la nit, 'En rebel·lia positiva" i ha dit que ell també ha estat en rebel·lia aquesta setmana.
El president de la Generalitat, Artur Mas, i el president de Cecot, Antoni Abad
El president de la Generalitat, Artur Mas, i el president de Cecot, Antoni Abad
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
El president agraeix a la patronal Cecot el seu suport al dret a decidir

El president de la Generalitat ha agraït durant el seu discurs el recolzament de la patronal Cecot al procés català, després que recentment aquesta patronal s'hagi mostrat favorable al procés. El president ha personalitzat el seu agraïment al president de la Cecot, Antoni Abad, i ha dit que també ho va fer fa uns dies al president de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls.

Ha dit que Catalunya viu dues cares diferents: d'una banda les grans dificultats com a conseqüència de la crisi i de l'altra la "il·lusió" per un projecte de país. Per això, ha agraït als empresaris que malgrat aquestes dificultats tinguin "coratge" per donar el seu suport i no cotribuir a crear un país "d'ombres". Ha dit però que cal "tocar de peus a terra" i "no pensar que tot és bufar i fer ampolles". Ha assegurat que ell ho fa però que a la vegada "s'ha de mirar amunt o endavant" i no avall. "Sinó no veurem res", ha assegurat.

Ha destacat també que ara mateix el moviment social "transversal i en positiu" que es viu a Catalunya no es troba a cap altre país europeu i per això ha afirmat que "s'ha d'aprofitar per repensar el país". Ha demanat que tothom des de les seves responsabilitats "tothom ajudarà a crear un clima de serenor, de tocar de peus a terra però sense acceptar el discurs de la por". També ha dit que "no és legítim" voler atacar aquest projecte positiu amb el discurs de la por.

D'altra banda, el president ha destacat que el país ha viscut recentment tres canvis de fons positius si continuen en el temps: que hi ha més empreses exportadores que mai, que Catalunya s'ha situat en el mapa de la producció científica i que els joves que estudien FP han augmentat notablement. 

Sobre la crisi, ha reiterat el discurs que les dades indiquen que s'està sortint de la recessió econòmica però ha dit que s'ha de buscar l'equilibri entre el discurs de les dades estadístiques positives i el fet que la crisi no finalitzarà fins que no ho noti la societat, punt sobre el que ha lamentat que "s'està lluny" encara. Per últim, ha rebutjat els discursos que diuen que a l'Estat espanyol, i a Catalunya, no es creen llocs de treball, ja que ha assegurat que en els darrers 10 anys se n'han creat més que a França, Alemanya i Itàlia de mitjana però ha lamentat que "no tenien prou contingut i una ventada forta se'ls ha endut".

Abad alerta l'Estat espanyol que o canvien d'actitud o no s'aturaran

El president de la Cecot, Antoni Abad, ha assegurat que consultar a la ciutadania "és un element de qualitat democràtica i que el dret a decidir no és per una sola vegada i una sola pregunta". Ha afegit que en una societat democràtica "a diferència d'una dictadura, no és la llei la que determina la voluntat dels ciutadans, sinó que és aquesta la que crea o modifica la legalitat quan sigui necessari" i ha lamentat que es posi això "en dubte".

Ha assegurat que persones i empreses "no són presoneres de cap territori" i ha criticat aquells que volen convèncer clients amb arguments "amenaçadors" o parlant malament de la competència. Abad ha lamentat que l'activitat econòmica ha estat sempre afectada per la política i ha considerat que aquesta "mala praxi" es troba ara "més obsoleta i perversa en l'escenari de la relació Catalunya-Espanya". 

El president de la patronal ha criticat la política que s'està duent a terme l'Estat espanyol, que ha considerat que és "any rere any menys atractiu per fer-hi negocis". Ha dit que l'Estat espanyol "desatén de manera irresponsable" Catalunya, que ha recordat i ha posat com exemple que el ministre d'Indústria encara no ha visitat el Vallès, segons ell el pol manufacturer i exportador més important de l'Estat. "Només esperem canvis, molts i importants, i a Espanya sembla que no passi res, només silenci i immobilisme", ha declarat.

Abad també ha aprofitat per criticar la política educativa i ha alertat que no posa a cap altre lloc del món que la llei d'educació canviï constantment. Ha volgut defugir també del discurs paternalista i posar l'accent en la força de les persones i ha assegurat que "un estat no és un fi, és un instrument". D'altra banda, ha mostrat la seva indignació amb casos com el de Castor i ha afirmat que els empresaris volen "provocar un terratrèmol que s'emporti amiguismes i el núvol tòxic de la corrupció".

El president de la Cecot ha apostat pel diàleg i ha considerat que seguint aquesta via dialogant es podria haver aconseguit un encaix territorial diferent, un marc fiscal capdavanter, un model energètic definit, un altre marc laboral "que no hauria portat a un 27% d'atur" i s'haurien pogut fer les inversions en projectes amb retor econòmic, així com una reconversió del sector bancari. 

Per tot això, ha afirmat que els empresaris han decidit "dir prou" i s'han mostrat "en rebel·lia". "O Espanya canvia els seus comportaments i les seves estructures d'Estat, es refunda per modernitzar-se i homologar-se internacionaliment, o no pararem...", ha alertat. També ha dit al president Mas que les empreses "estan al límit" i ha demanat que si Catalunya aconsegueix més fons de la Unió Europea es prioritzin els programes d'innovació, emprenedoria i internacionalització.

La Nit de l'Empresari ha arribat aquest divendres a la seva 19ena edició i ho ha fet guardonant a les empreses Germans Boada, Kern Pharma, Original Disseny i Comunicació, Frigual, Sanmy, Lékué, Lighting Machining Group, Fundació Engrunes, Mina Pública d'Aigües de Terrassa, Synercig Partners, Grup Carinsa, Grup Bon Preu, Gremi Empresarial d'Hostaleria de Terrassa i Comarca, Port de Barcelona i a Enric Crous, director general de DAMM.

Entre els assistents hi havia el conseller de Salut, Boi Ruiz, el de Justícia, Germà Gordó, el primer sectari del PSC, Pere Navarro, el president de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls i diversos alcaldes, entre d'altres.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
26 d'octubre de 2013, 13.10 h

#1
Ja diuen que el silenci i la matinada tot ho poden, perquè per l´hora en que ho has escrit (és dissabte) i la lucidesa de pensament impresa, no deixen dubte d´aquesta afirmació.
Felicitats per la reflexió.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
26 d'octubre de 2013, 13.02 h

De fet, des de l´inici la CECOT i el seu President s´han mostrat al costat del DaD tot i ser més complicat des del món de l´empresa, doncs normalment porta conseqüències afegides, però com dic no han defallit ni un sol moment i és molt i molt significatiu el lema d´aquest any "En rebel·lia positiva".
Quan el President d´una patronal diu "o Espanya canvia els seus comportaments i les seves estructures d'Estat i es refunda per modernitzar-se i homologar-se internacionaliment, o no par... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2

Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
26 d'octubre de 2013, 07.38 h

Una mentida o una veritat?: "Anar no se sap ben bé on no és el millor". ¿És mentida perquè saben perfectament on anem i per tant on van també ells, o és veritat perquè ells no saben pas on van un cop nosaltres siguem lliures?.
Una mentida o una veritat?: "El model que tenim a Espanya ja va molt més enllà dels models federals". És mentida perquè en democràcia cap model federal permet l'esclavitud d'un poble, o és veritat perquè el federalisme propugnat pel PSOE realment no va mé... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 28   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.