directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 03:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Bargalló destaca la "gran implicació" de Lou Reed amb la cultura catalana

L'exconseller en Cap i exdirector de l'Institut Ramon Llull recorda que el músic "tenia al contestador un poema de Blai Bonet"

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- L'exconseller en Cap i exdirector de l'Institut Ramon Llull, Josep Bargalló, ha destacat aquest diumenge la gran implicació de Lou Reed, mort aquest diumenge a l'edat de 71 anys, amb la literatura catalana. En declaracions a La Xarxa, el també exconseller d'Educació del Govern tripartit ha recordat que Reed era un gran apassionat de Catalunya i que en diverses ocasions havia recitat poemes de Brossa, Espriu o Cassasses. A tall anecdòtic, Josep Bargalló ha explicat que durant una època, el novaiorquès tenia sonant al contestador del seu telèfon un "tros d'un poema de Blai Bonet sobre un boxejador".


© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
A més, poc abans de les festes de Nadal del 2012, Reed va posar com a imatge al seu Facebook una il·lustració de Xavier Boronat en el que surt amb una barretina i amb un fons de muntanyes molt semblants a les de Montserrat. "Altres artistes i ell mateix van fer molts esforços per entendre la cultura catalana", ha recordat Bargalló. 

Durant la seva vida, l'artista va visitar en nombroses ocasions Catalunya. A més, allà on anava demostrava la seva admiració per la cultura catalana. Bona mostra d'això és el projecte artístic anomenat 'The Yellow Pony' que va dur el 2009 al Festival de la Porta Ferrada amb la seva companya sentimental Laurie Anderson. 

Bargalló i Reed van coincidir en un projecte que es va dur a terme a Nova York amb el suport de l'Institut Ramon Llull: el 'Made in Catalunya', en un acte on va recitar versos de Cassasses. Patti Smith també va participar llegint emocionada versos de Martí i Pol. L'exconseller  ha ressaltat l'estreta relació que el fundador de la Velvet Underground mantenia amb la literatura i la cultura catalana. "Nosaltres volíem presentar la cultura catalana com una cosa contemporània viva i des d'un principi artistes com Lou Reedvan ser molt actius", ha explicat. 

Durant l'entrevista que l'exconseller ha realitzat a la Xarxa de Comunicació Local, Bargalló ha recordat que, en una ocasió, Reed tenia por d'anar a una roda de premsa per si els periodistes li preguntaven coses "molt profundes" sobre la poesia catalana. "Em va dir: 'No podré respondre si em pregunten coses així', i jo li vaig explicar que no creia que cap periodista volgués que ell fes una classe sobre poesia catalana", ha detallat. "Al final tot va anar molt bé", ha conclòs Bargalló. 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
mario fletxa barna
29 d'octubre de 2013, 09.16 h

#3 D'acord però ens hauria de portar al món amb la mateixa proporció. Per sort no és mort, salut i llarga vida.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pepo fletxa Terrassa
28 d'octubre de 2013, 13.37 h

Potser ens hauriem de recordar també del nostre propi Reed, en Quico Pi de la Serra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
mario fletxa barna
28 d'octubre de 2013, 12.13 h

#1 Hi estic d'acord, ha estat un petit o Gran homenatge a LOU REED. El Sr. Bargalló ha fet honor ha la seva CULTURA i ens ha donat un missatge clarl CATALUNYA al món serà més que un referent geogràfic... SERÀ, i dóno les gràcies al posicionament del qui va ser director de l'Institut Ramon LLull


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
28 d'octubre de 2013, 10.54 h

D´això és del que sempre hem de parlar, de cultura i de llaços culturals. Amb tothom, sí sí amb tothom, també amb els veïns del sud i del nord.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.