directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Catalunya paga la rebaixa d’impostos de Madrid

Dubteu del motiu pel qual el PP no vol fer la consulta? Amb una Catalunya independent, Madrid s’espavilaria i no viuria a costa de l’espoli fiscal dels catalans

Comentaris 29  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

El president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, ha anunciat sense cap mena d’escrúpol aquest dilluns que els pressupostos del seu govern per al 2014 inclouen la una rebaixa d'impostos històrica en què el tram autonòmic de l'IRPF caurà 1,6 punts. S'afegeixen al punt que ja va rebaixar Esperanza Aguirre al 2007 i sumen un total de 2,6 punts. També rebaixa un punt d'Impost de Transmissions Patrimonials fins a situar-lo al 6%, i un 25% l'Impost d'Actes Jurídics Documentats, que és el que grava els documents notarials i hipotecaris en la compra d'habitatges nous. Per últim, eximeix del "cèntim sanitari" els 64.200 professionals del transport que treballen a la regió. Aquest és el diàleg que ens ofereix Espanya i demana l'editorial de La Vanguardia.
© acn

Comparteix
   


Etiquetes
Catalunya paga i Madrid viu la festa

González ha fet l'anunci en un esmorzar informatiu a Madrid on ha assegurat que "serà la major rebaixa d'impostos aprovada per una comunitat autònoma en la història de la democràcia espanyola". En total les rebaixes suposaran un estalvi de 357 milions d'euros anuals entre els ciutadans.

La major part d'aquests diners, 216 milions d'euros, és fruit de la rebaixa de l'1,6% del tram autonòmic de l'IRPF. La meitat dels contribuents madrilenys, que tenen unes rendes de treball inferiors als 17.707,20 euros, pagaran un 6,7% menys del tram autonòmic de l'impost. El 30% dels madrilenys amb rendes compreses entre els 17.707,20 i 33.007,20 euros tindran un estalvi mitjà del 5%, els que tenen rendes de fins a 53.407,20 euros estalviaran un 3,24% i les rendes més altes un 2,33%.

En total, la rebaixa de 2,6 punts que acumulen els governs de González i Aguirre deixen un tipus marginal màxim de l'IRPF del 51,5%, el més baix de tots les comunitats autònomes. 

Madrid ridiculitza Catalunya i el que pagant els catalans

El mateix govern de Madrid ha destacat en una nota de premsa que els madrilenys pagaran, gràcies al seu govern, molt menys impostos que els catalans. Segons apunta, la rebaixa de l'IRPF "contrasta amb el 56% de Catalunya, Andalusia o Astúries", de manera que "una parella de joves de 34 anys amb rendes netes de treball de 14.500 euros cadascú i que visquin en un pis de lloguer de 700 euros" no pagaria cuota autonòmica de l'IRPF a Madrid i sí que hauria de pagar "1.822 euros de quota autonòmica si tributés a Catalunya".

La nota també afirma que un matrimoni amb un fill de cinc anys on només té rendes de treball un dels conjugues i aquestes són inferiors a 200.000 euros a l'any pagaria una tributació conjunta "de 77 euros menys a l'any que si ho fessin a Andalusia o Catalunya, és a dir, un 6,6% menys".

Pel que fa a l'Impost de Transmissions Patrimonials, el govern de Madrid afirma que si un contribuent compra un habitatge de segona ma a Madrid per 150.000 euros pagarà per aquest impost 9.000 euros, "mentre que a Catalunya, València o Galícia hauria de pagar 15.000 euros". També destaca que la rebaixa de l'Impost d'Activitats Jurídiques el situa com el més baix de l'Estat, el 0,75%, un fet que contrasta "amb l'1,5% de regions com Andalusia, Catalunya o Galícia".

La rebaixa contradiu Montoro, però paga Catalunya

L'anunci contradiu el missatge que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va enviar a Brussel·les fa dues setmanes. El pla pressupostari que el ministre va elevar a la Comissió Europeaa preveu un estalvi de 8.000 milions per part de les comunitats autònomes al 2014 i 2015. i apunta que hi ha "marge" perquè els governs autonòmics incrementin tributs cedits i ingressin 2.142 milions d'euros. 

Pel que fa als ingressos a les comunitats autònomes, l'executiu espanyol entén que encara es pot @esgotar la capacitat normativa actual en impostos propis". "L'estimació pels anys següents ascendeix a 2.000 milions d'euros anuals al 2014 i 2015". Aquest càlcul, segons Hisenda, es basa en la possibilitat de "continuar amb la tendència actual d'augment de la capacitat normativa en tributs cedits i en el marge existent en tributs propis, en particular els mediambientals".
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#29
Gat Negre. fletxa País Petit.
29 d'octubre de 2013, 17.15 h

Mentre no hi hagi un sistema a on cada comunitat li correspongui de forma automàtica un determinat porcentatge dels impostos que allà es recauden. Es a dir cada comunitat recaudi els seus propis impostos, quedant-se els mateixos porcentatges, i aquests autofinançament automàtic sigui tot el que té de presupost. I a més les competències siguin similars. No es possible fer comparacions.
Els catalans sempre pensarem que les rebaixes de que alguns fan gala les paguem nosaltres. Doncs amb u... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
29 d'octubre de 2013, 16.14 h

#27 Sobre tot rebre dropos com tu,idiota.
#14 I per mantenir associals com tu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
bejota fletxa bcn
29 d'octubre de 2013, 13.11 h



CATALUNYA ,PAGA EL QUE LI PERTOCA COM A TOTS ELS PAÏSOS DEL MÓN.
EL QUE HA FET ,HISTÓRICAMENT ,ÉS REBRE I REBRE...DES DE FA 150 ANYS (PROTECCIONISME , PRIVILEGIS , XANTATGES..ETC.).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
jaume fletxa Barcelona
29 d'octubre de 2013, 12.10 h

EL GONZALEZ, UN ALTRE TIMADOR

Després del ínclito Felipe González, ara tenim un altra Gonzàlez, el Ignacio, que fa de trilero. O sia que una comunitat que té de tot i que déu de tot (BANKIA, radials, Barajas, deute monumental del Ajuntament, etc,...) ara es posa a REBAIXAR IMPOSTOS. Estic segur que ho fan degut a la desesperació al veure Madrid en caiguda lliure, especialment respecte a Barcelona. Per tant, per estimular a Madrid (com si no fos prou l'estímul de l'Estat i de la Capital... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
mario fletxa barna
29 d'octubre de 2013, 09.52 h

#14 Que soca ets company(?) hauries de tenir criteri i només tens ordinador o no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24

Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
29 d'octubre de 2013, 07.20 h

Rosario Palau , potser nomes mires la porqueria d'Interpornografia o la pederasta 13TV amb sotana? l'aeroport de BArajas fa aigua, les autopistes de peatge buides, i si vas a Madrid, d'indústries, enlloc; nomes els paràsits funcionaris, les empreses com la Caixa del chorizo Fainé salven de la misèria a Madrid, que apart de tot, ja ningú hi va de turisme per que la ciutat es una merda colossal!!! A Catalunya, pelacanyes com tu sobren i a Madrid segur, segur que en donaran una subvenció per... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
La importància de dir-se Ernest fletxa en un lugart de la Manxa
29 d'octubre de 2013, 07.14 h



#22 Rosariu Palacius: Això de dir imbècils a la gent, no ho fas pas quan un client para el cotxe al costat de la carretera on treballes i et demana el preu d'un "servei" teu.

Entenc que estiguis amargat/da perquè ha de ser cansat, després de tot el dia a la carretera, quan es fa fosc haver d'acabar la jornada caminant per les Rambles a veure si "pica" un altre panoli.

Però per molt amargat/da que estiguis, recorda que els travestis que es prostitueixen corren un GRAN perill d'atrapar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21

Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Basili fletxa Castellfollit de la Roca
28 d'octubre de 2013, 22.16 h



#15 Nom(bre) , POBRE HOM(BRE) , què t'ha passat, pobret, per haver arribat a una situació tan dolenta? La dona t'enganya amb el butaner? Però no et pensis que anant pel món borratxo la reconqueriras, la teva putona de dona. Val més que facis gimnástica per recuperar un cos que no sembli una MORCILLA deforme com el que tens !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.