directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

La Plataforma per la Llengua lliurarà el 29 de gener el premi “Martí Gasull i Roig” a l’exemplaritat en la defensa del català

El premi vol recordar la figura del fundador de l’entitat i alhora que l’exemple de la seva tasca serveixi per inspirar i reconèixer tots aquells que treballen en favor de la llengua catalana

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El Premi Martí Gasull i Roig a l’exemplaritat en la defensa i la promoció del català es lliurarà el pròxim 29 de gener al vespre en un acte al Centre Cultural d’El Born. El guardó el lliurarà cada any la Plataforma per la Llengua a persones físiques o jurídiques que hagin contribuït de manera notable a la millora de la situació de la llengua en l'àmbit lingüístic català, com a homenatge i record a la figura d’un dels seus fundadors i principal impulsor de l’entitat, mort el setembre de 2012 en un accident de muntanya a l’Himàlaia.
presentació del premi Martí Gasull
presentació del premi Martí Gasull

Comparteix
   


Etiquetes
 Presentació de candidatures al premi

A partir d’avui mateix s’engega la mecànica de participació del guardó, que es dinamitzarà per xarxes socials amb l’etiqueta #premiMartíGasull. Des d’avui i fins el pròxim 30 de novembre, tothom que ho desitgi podrà presentar la seva candidatura a través del formulari obert en el web http://www.estimoelcatala.cat o també fent-nos arribar la proposta i una breu argumentació al correu info@plataforma-llengua.cat o per correu postal a la seu nacional de la Plataforma per la Llengua (Via Laietana 48A, principal 2a, de Barcelona). El 30 de novembre, les propostes recollides seran valorades per un jurat de set persones, que en seleccionarà tres de finalistes tenint en compte els criteris marcats a les bases del premi: les persones o entitats que optin al premi hauran de poder acreditar una trajectòria en favor de la promoció i defensa de la llengua catalana en qualsevol dels territoris de parla catalana. El 8 de gener, els tres finalistes es faran públics i s’iniciarà una fase de vot popular: tothom podrà votar entre els tres finalistes a través del web http://www.premimartigasull.cat fins el 27 de gener, data a partir de la qual es tancaran les votacions i es farà el recompte final. El jurat està composat per set persones reconegudes en àmbits molt diversos: Carles Torner i Pifarré, Bernat Joan i Marí, Joan Francesc Mira, Empar Moliner i Ballesteros, Jordi Manent i Tomàs, Bernat Gasull i Roig i Òscar Escuder i de la Torre.
 
El guanyador obtindrà un premi en metàl·lic de 3.000 € i un guardó creat específicament per a l’ocasió per Joaquim Capdevila, orfebre i joier reconegut internacionalment i que ha dissenyat nombroses distincions, com la Creu de Sant Jordi, la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya o els Premis Nacionals de Cultura, entre moltes altres. El premi, que serà possible gràcies a la col·laboració de la Diputació de Barcelona, vol recordar els valors de Martí Gasull i Roig però també fer que l’exemple de la seva tasca serveixi per inspirar, i també reconèixer, a totes aquelles persones i entitats que treballen en favor de la llengua catalana. Especialment en un moment en què s'han intensificat els atacs de tota mena contra el català.
 
Gasull va perdre la vida al mont Manaslu, a l’Himàlaia, quan una allau va caure sobre el campament base on descansava la seva expedició. La seva mort va ocasionar centenars de mostres de suport i de condol, i diverses entitats i institucions han premiat a títol pòstum la seva trajectòria en el món de l’activisme lingüístic. L’últim guardó rebut ha estat la Creu de Sant Jordi a títol pòstum atorgada per la Generalitat de Catalunya.
 
L’ONG del català fa 20 anys

El 12 de desembre de 2013 la Plataforma per la Llengua compleix 20 anys de trajectòria, i per això, amb la roda de premsa d’avui i el llançament de la campanya del Premi Martí Gasull i Roig, l’ONG del català dóna el tret de sortida als actes del seu aniversari. Ahir es va presentar el logotip que marcarà la imatge corporativa de l’entitat durant els pròxims mesos. La Festa pel joc i el lleure, que se celebrarà el 30 de novembre, i l’acte de lliurament del Premi Martí Gasull i Roig, seran els primers actes que s’han conegut d’un any ple de sorpreses i de noves campanyes que s’aniran presentant progressivament.
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Resolt fletxa Catalunya
31 d'octubre de 2013, 13.17 h

#3 Au calla, que no saps ni què brames!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
B.Urleta fletxa estat esPPanyol = FANFARRONERIA INCOMPETENT, ENGANY, CORRUPCIÓ = simulacre d’estat de dret = paròdia esperpèntica de democràcia
31 d'octubre de 2013, 07.37 h



#3 Certament, com tu dius, (tan maleducadament, tot en majúscules) "PARA OBTENER ESTE PRIMO" ase falta ser su cosino oi?

És que NO N'ENSOPEGUES NI UNA,noi/a... , ni escrivint ni pensant. Suposo que es tracta d'un "problema d'ampolla". . .

HUAH HUUAAH HHUUUAAAHH HHHUUUUAAAAHHH ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Rosario Palau fletxa Barcelona
31 d'octubre de 2013, 02.43 h

ELLOS SE LO GUISAN Y ENTRE ELLOS SE LO REPARTEN. CONDICIÓN INDISPENSABLE PARA OBTENER ESTE PRIMO, ES NACIONALISTA SI O SI.

LIBERTAT DE EXPRESIÓN Y DE IDEAS EN CATALUÑA A NIVEL DE TODO EL ENTRAMADO INSTITUCIONAL REGIONAL CONTAMINADO I DIRIGIDO POR LOS DE SIEMPRE, NO NO HAY.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2

Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
30 d'octubre de 2013, 15.55 h

http://www.vilaweb.cat/noticia/4152910/20131030/milian-mestre-guerra-bruta-nhi-haura-encara.html

—La guerra bruta és innegable.
De guerra bruta, n'hi ha hagut, n'hi ha i n'hi haurà encara més. Ells(l'Estat espanyol) tenen els mecanismes policíacs i d'intel·ligència al seu servei. I és evident que tenen dossiers de gent d'aquí que poden utilitzar en un moment ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.