directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 19:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L’església espanyola veu immoral el dret a decidir dels catalans

La majoria d’organitzacions cristianes de Catalunya són immorals? És moral finançar una televisió com 13TVque fomenta l’odi contra Catalunya ?

Comentaris 42  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El secretari general de la Conferencia Episcopal, Juan António  Martínez Camino,  en una entrevista a El Debate de la1 de rtve, malgrat assegurar que a l’Evangeli no apareix ni Espanya ni Catalunya, va afirmar que opinar sobre la qüestió catalana és una qüestió moral perquè tot i ser política, les conseqüències són morals ja que estan en joc el bé comú, la pau i la convivència. El bisbe ha diferenciat entre les raons formals de l’església espanyola que apunten a que no es pot actuar en contra la llei i, per tant, no és moral fer-ho en contra la constitució, i les raons de contingut que no són altres que la unitat d’Espanya no es pot trencar, perquè aquesta unitat de la nació espanyola és un bé comú i trencar-la és immoral..
 
La majoria d’organitzacions cristianes de Catalunya són immorals?
 
La Conferència Episcopal Espanyola té un problema, mentre Martínez Camino veu immoral el dret a decidir dels catalans, 55 associacions cristianes de Catalunya s’han adherir al Pacte Nacional pel Dret a Decidir aquest dijous. El director de Justícia i Pau de Barcelona, Eduard Ibáñez, que va fer de portaveu de les organitzacions signants del Pacte, va afirmar que: "Probablement, la majoria d'organitzacions d'església, de cristians de base i de laics catòlics d'aquest país també defensen que Catalunya té dret a decidir el seu status polític”.
 
És moral finançar una televisió de l’odi com 13tv
 
Contrasta l’actitud de la Conferència Episcopal Espanyola amb la del bisbe de Girona, Francesc Pardo, que va demanar públicament perdó pels "insults" i "menyspreus" d'una "cadena de televisió vinculada als Bisbes", en referència a 13TV, un mitjà molt crític davant el procés sobiranista a Catalunya que és propietat de la Conferència Episcopal Espanyola. Ho va dir durant l'homilia d'aquest passat dimarts, dia de Sant Narcís, un dels actes solemnes de les festes de la ciutat.  Segons Pardo, l'Església ha de ser "exemple de convivència fraternal" i també defensora dels drets fonamentals dels ciutadans, entre els quals hi ha el de "poder opinar i ser escoltats en decisions fonamentals que afecten la seva vida i societat".
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#42
Paco Pi fletxa Brcelona
4 de novembre de 2013, 17.18 h

#40 Si sabessis de què parles, encara em podria ofendre, però no és el cas. (No t'hauràs equivocat d'article a comentar?)


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
Desde Munich fletxa Munich, Bavaria
4 de novembre de 2013, 13.04 h

Mira, els que protegeixen pedòfils diuen que és i no és moral... Ah, la hipocresia :-)


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
4 de novembre de 2013, 12.47 h

A ver cuando aprenden los socialistas que los nacionalistas son como los siluros. siempre tienen hambre. da igual cuanto les des, siempre van a estar enfadados y siempre van a querer más. es su razón para existir, porque si en algun momento CIU o ERC dijeran "estamos satisfechos", se acabaria su razon de existir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
4 de novembre de 2013, 12.36 h

Comunicado de la Resistencia Antiespañola : desde la Resistencia consideramos que los pueblos tienen que decidir su futuro ,ellos,por sí mismos,sin tutelas. Los ejemplos son numerosos,(Kosovo,Quebec,entre otros) y consideramos que es una falacia la tesis fascista de que todo el estado español debe decidir lo que incumbe a una sola nacion ocupada,que reclama democráticamente su derecho a la libertad y a la independencia. En este contexto,los catalanes deben decidir lo que quieren para su fut... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Paco Pi fletxa Brcelona
3 de novembre de 2013, 21.33 h

Quina credibilitat té una mena d'Església Catòlica, que ha hagut de demanar TANTES disculpes -i les que li queden per demanar- [l'espanyola no, mai, que per això és espanyola] , després de la seva "magnífica" actuació a Amèrica del sud; després de la seva creació ("Santa Inquisició") al seu propi territori -que es pensava que era seu, tal com el món sencer-; i després d'haver acollit sota pal·li una dictadura amb tots els ets i uts (aquesta pertanyeria a l'època moderna-contempo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
3 de novembre de 2013, 20.14 h

La Confederación de Obispos Pederasta con Faldas de España, amb aquest franquista i genocida propagandistic de la indecent, pornografica, criminal emisora de Radio, porta el pel tenyit!!! realment aquest terrorista-franquista i el Gran Pederasta Rouco il Varicel.la, han d'estar a la presó i aplicar.elshi la llei Perrot, grans porcs infantils


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Jaume fletxa Barcelona
3 de novembre de 2013, 19.12 h

LA REPUGNANT CONFERENCIA EPISCOPAL ESPAÑOLA

El que haurien de fer aquests cardenals, bisbes i altres estúpits d'aquesta desgràcia de conferència episcopal Española és fer com el Sant Pare Francesc i dedicar-se al que s'han de dedicar: la gent, els pobres, els que s'ho pasen malament, i les ànimes dels que necessiten el seu ajut (ai Deu!!!).
Fan realment fàstic. Vivint com Deu i a sobre pontificant sobre coses que no saben i parlant de moralitat. Moralitat l'Esglèsia Española? Moralit... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
3 de novembre de 2013, 18.11 h


Isplicasme, paisas: por que iste Ulema-muftí llebar en cabeso gorro fúcsia? In Morrokko, fucsia sir color di gais. is gai iste Ulema-muftí?


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Synera fletxa Barcelona
3 de novembre de 2013, 01.21 h

Ni Roucos, ni punyetes. No és la nostre Esglèsia. Escampeu-ho! Com tampoc és el nostre Estat al que serveix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Synera fletxa Barcelona
3 de novembre de 2013, 01.19 h

En aquesta Esglèsia cismàtica a no hi creiem. Ens hem separat fa temps. Que s'enterin!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.