directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 10:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP ho té clar: Cal preguntar sobre la independència

Quim Arrufat adverteix que tot el que no sigui obeir la demanda social per la consulta amb una pregunta explícita sobre l'estat propi serà percebut com una "traïció"

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El diputat de la CUP Quim Arrufat s'ha alineat ha defensat que a la consulta es faci un pregunta sobre la independència que sigui explicita i de resposta binària perquè quedi clar quina és la voluntat dels catalans. En una entrevista a Catalunya Informació, Arrufat ha posat de relleu que la celebració d'un referèndum sobre el futur polític de Catalunya està enmig de la centralitat política gràcies a la mobilització social i aquesta, ha dit, ha posat sobre la taula una pregunta sobre la independència. "Hi ha una interpel·lació clara per poder ser preguntat sobre la independència, no sobre una altra cosa", ha declarat. Si això no es respecta, ha advertit, serà percebut com una "traïció".
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
No preguntar sobre la independència és traïció

Segons Quim Arrufat, el debat al voltant de l'enunciat de la pregunta que s'hauria de formular a la consulta és una qüestió política i no només semàntica. La posició de la CUP en aquesta polèmica, en la mateixa línia que ERC, és que la pregunta ha de ser sobre la independència i no sobre una altra cosa. El diputat de la CUP ha argumentat que la mobilització popular reclama que els catalans siguin consultats sobre aquesta qüestió i, al seu parer, s'ha de respectar. 

"Hi ha una interpel·lació clara per poder ser preguntat sobre la independència, no sobre una altra cosa", ha declarat Arrufat en l'entrevista. El diputat de la CUP ha assegurat que la pregunta l'ha posat sobre la taula la mobilització que ha generat el debat sobre la celebració sobre la consulta i que la societat civil que l'ha impulsat reclama poder-se posicionar al voltant de la permanència o no de Catalunya a dintre de l'estat espanyol. La resta, ha dit, són lectures "interessades" per part d'alguns partits polítics, opinadors i sociòlegs. 

La CUP adverteix Duran i Herrera que no traeixin la voluntat d’un poble

Arrufat ha advertit que, si no es respecta la voluntat que la societat catalana ha explicitat amb la mobilització en favor d'una consulta sobre la independència, s'entendrà que hi ha hagut una "traïció". Per això, ha demanat als partits catalans que no tergiversin allò que demana la mobilització popular quan, a través del seu filtre, aquesta qüestió es debat al Parlament.

La CUP recela de la veracitat de la suposada distensió en la relació entre els governs català i espanyol i apunta que al darrere d'aquestes informacions hi ha "la gesticulació de certs grups mediàtics". Arrufat ha insistit que no hi haurà acord entre els dos executius per celebrar la consulta i en aquest escenari, ha dit, el Govern hauria de fer cas al què convoqui el Parlament i no a l'executiu espanyol.

Preocupació per l'actuació dels Mossos

En la mateixa entrevista, Arrufat ha fet palesa la seva preocupació per les darreres polèmiques que envolten als Mossos d'Esquadra, sobretot, ha dit, amb vistes a un escenari en què Catalunya sigui independent. El diputat de l'esquerra independentista ha afirmat que hi ha "un problema seriós d'encobriment i mentides reiterades" entre els comandaments intermitjos de la policia catalana. Un fet que, segons ell, és negatiu per al cos.

Així, Arrufat ha deixat clar que fins que algun conseller d'Interior i un Govern no tinguin la voluntat clara "d'enfrontar-se amb segons qui" per acabar amb aquesta situació, no se solucionarà. 

No a la llei de governs locals

En relació a la llei de governs locals que iniciarà la setmana vinent els tràmits parlamentaris, Arrufat ha volgut mostrar la disconformitat de la CUP amb la iniciativa de l'executiu català. Segons ha dit, aquesta llei, tot i voler blindar la normativa catalana de la llei que prepara el govern espanyol, en el fons s'assembla a aquesta en les qüestions principals. El diputat independentista creu que els ajuntaments "quedaran tocadíssims" si s'acaba aprovant i aplicant aquesta llei. 

Complementaris a Procès Constituent

Arrufat ha valorat positivament el sorgiment de Procés Constituent, que, segons ell, no és competència de la CUP, sinó que treballa "de manera paral·lela". En aquest sentit, ha afirmat que la CUP és seguit especialment per catalans joves, mentre que Procés Constituent interpel·la a un públic d'edat més avançada. Per això, no ha descartat una possible coalició entre tots dos moviments amb vistes a unes eleccions al Parlament. "Si el país va cap a canvis profunds, de tres a sis diputats ens serveix de poc", ha comentat. 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
4 de novembre de 2013, 12.33 h

Comunicado de la Resistencia Antiespañola : desde la Resistencia consideramos que los pueblos tienen que decidir su futuro ,ellos,por sí mismos,sin tutelas. Los ejemplos son numerosos,(Kosovo,Quebec,entre otros) y consideramos que es una falacia la tesis fascista de que todo el estado español debe decidir lo que incumbe a una sola nacion ocupada,que reclama democráticamente su derecho a la libertad y a la independencia. En este contexto,los catalanes deben decidir lo que quieren para su fut... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
3 de novembre de 2013, 18.05 h


Yo preguntar, yo querir sabir cosas, paisas:

Esa CUP ser "relaxing CUP of café cong lechi " que desir Botillona ser buina tomar in Plasa Mayor Magerit??


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Magí fletxa CATALUNYA
3 de novembre de 2013, 07.54 h

M'agrada que les CUP facin alguna cosa ben feta. Els felicito. Ja era hora.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Estelades al balcó, fins a l'alliberació fletxa ............................................
2 de novembre de 2013, 19.57 h

http://www.youtube.com/watch?v=OsZxDf6pZM0

El món ho ha de saber! CATALUNYA VOL VIURE EN LLIBERTA


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Maria Mercè fletxa Barcelona
2 de novembre de 2013, 19.44 h

Improviso : Vol que Catalunya es declari estat sobirà independent enguany? I tres paparetes : la del SI, la del NO i la "en blanc". No són així tots els referèndums/consultes? Qualsevol altre cosa no seria una enquesta? Suposo que juristes i polítyics sabran redactar una pregunta més correcta, però la idea és Independència SI o NO. I no estaria malamanent que no surti després algú díent... Sí, però al 2178, eh?


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
2 de novembre de 2013, 16.09 h

Per descomptat que la CUP pens que s´ha de preguntar directament per la independència, de la mateixa forma que ERC i una part molt important de CDC.
En el pacte hi ha l´enteniment de les persones, però en aquest tràmit, les persones no hi són, sinó que hi ha representants, en aquest cas polítics i és per això que aquests representants han d´escoltar amb claretat la demanda dels seus representats, que són el Poble de Catalunya, la ciutadania catalana i aquesta està demanant votar S... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Colonos_Cs fletxa todo por la piara ................................
2 de novembre de 2013, 15.40 h

https://twitter.com/Colonos_Cs

Si no pensáis como nosotros, estáis adoctrinados. Si pensáis como nosotros, compartís la única religión verdadera: España. #MejorHundidos

Los catalanes deberían disolverse y entregar las urnas. #MejorHundidos


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.