directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 11:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L’ANC fa un cop de geni i exigeix data i pregunta clara abans de Nadal

Forcadell té clar que la pregunta ha de qüestionar sobre si Catalunya ha de ser o no un estat independent o sobirà. Una altra cosa, ha dit, seria un "frau" a la ciutadania

Comentaris 55  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 18 vots )
carregant Carregant

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha alertat  aquest dilluns en un esmorzar informatiu de Fòrum Europa Tribuna Catalunya que seria "un frau a la ciutadania" una pregunta que inclogués l'opció federalista. "No podem preguntar sobre el federalisme perquè la gent no va sortir al carrer pel federalisme", ha dit, i ha afegit que l'estat espanyol no pot oferir res que faci canviar les opinions sobiranistes de la major part dels catalans, i per tant preguntar sobre la tercera via no té cap sentit. Forcadell ha dit que veuria amb bons ulls que es concreti una pregunta que pugui aglutinar moltes sensibilitats, però té clar que ha de qüestionar sobre si Catalunya ha de ser o no un estat independent o sobirà. 

Comparteix
   


Etiquetes

Primer data i consulta, el debat de la llista unitària per concórrer a les Europees en segon pla

La presidenta de l'ANC ha advertit que l'entitat farà una gran mobilització si abans de Nadal no es pacta la pregunta i la data, amb tot, Forcadell creu que el Govern i el Parlament “compliran” amb el seu compromís i no defraudaran la ciutadania.  El debat sobre la llista unitària a les europees queda en segon pla, el que urgeix i és prioritari és tenir data i pregunta clara, i si l'estat espanyol impedeix la consulta i fins i tot les eleccions plebiscitàries, Forcadell ha apostat per aprovar al Parlament una declaració unilateral d'independència.

Un procés sense marxa enrere

Forcadell ha centrat la seva intervenció en l'esmorzar informatiu en el procés sobiranista, un moviment que, segons ella, "no té marxa enrere". La presidenta de l'ANC ha remarcat que és un moviment que aglutina al seu voltant tant la societat civil, com les institucions i el Govern. A més, ha assenyalat que molts catalans han deixat de percebre la independència com un problema i ara la veuen com una solució.

L’Actitud amenaçant de l’Estat espanyol

Per Forcadell, l'Estat ha adoptat una actitud amenaçant, i ha llançat advertències sobre aspectes com ara la pertinença o no a la UE o el reconeixement d'altres estats a un hipotètic estat català amb la intenció de que els catalans vegin amb por la independència. Davant aquestes, al final, seran els propis catalans els què ho decideixin. A més, la presidenta de l'ANC ha posat els exemples de Suïssa o Noruega, que no formen part de la UE, però sí del mercat econòmic i ha apuntat aquesta com una de les possibles opcions per a Catalunya.

Quan sigui l'hora, els estats reconeixerien una Catalunya independent

Respecte al reconeixement internacional, Forcadell és de l'opinió que, fins que els catalans no es pronuncien i facin algun pas en ferm cap a l'estat propi, la comunitat internacional no es posicionarà. En aquest sentit, ha dit que no volen crear-se enemistats amb l'estat espanyol si encara no tenen clar quina serà la decisió final dels catalans. Amb tot, ha augurat que, quan sigui l'hora, els estats reconeixerien una Catalunya independent perquè, segons ella, han fet el mateix amb altres països que s'han independitzat per vies democràtiques. Entre els que Forcadell veu més propers a reconèixer l'estat català, hi ha, segons ha dit, el Regne Unit.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#55
UN ATURAT DE FA 17 MESOS fletxa Hospitalet de Llobregat
6 de novembre de 2013, 12.38 h

#54 Tu ets l'idiota que parles en nom dels aturats i tu ets un funcionari del govern central, desgraciat hipòcrita. Cada vegada que vegi un comentari teu pensaré que ets un porc hipòcrita que te'n fots dels que fa més d'un any que no tenim feina. Mangant, no t'oposis a la independència de Catalunya, desgraciat i si ho fas, que no torni a veure que ho fas en nom dels aturats, porc mentider, farsant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#54
6 de novembre de 2013, 11.22 h


Seran prepotents? Qui és l'ANC per donar cap cop de geni o del que sigui, sembla mentida que una organització de festes populars governi Catalunya, així ens va.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#53
6 de novembre de 2013, 11.11 h

--la Resistencia seguirá luchando por la libertad de los pueblos y naciones ocupados por el estado fascista español. Seguiremos luchando por el derecho a la libertad y la INDEPENDENCIA de los heróicos pueblos Catalán,Vasco,Galego,Canario,Leonés,etc. Todos los pueblos que luchan por la libertad contra el sometimiento de siglos por parte de la minoria imperialista españolista,tienen el derecho a conseguirlo y esa es nuestra motivación,ayudar a los pueblos a alcanzar su libertad mediante la... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#52
6 de novembre de 2013, 11.09 h

A ver cuando aprenden los socialistas que los nacionalistas son como los siluros. siempre tienen hambre. da igual cuanto les des, siempre van a estar enfadados y siempre van a querer más. es su razón para existir, porque si en algun momento CIU o ERC dijeran "estamos satisfechos", se acabaria su razon de existir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#51
5 de novembre de 2013, 14.57 h

#49 Narciso Pujol,Alejandro Pefarré,Rosario Palau,Aureli,Mara Busquets,Sea storm,Aragoneses,bejota,ramon sardà,roberto moliner,pere colom,lorenzo bach,vicente berenguer, pedro solsona pique,santi de mataró,oscar crusats,paquita torres,joel de vinaroz,roser fort,pere puig,josep maria capdevila i d'altres noms falsos per a un projecte de poca-cosa,tu no pots donar lliçons ni de com controlar els esfinters.Passa-ho
#43
#46


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
Nom(bre) fletxa Població(n)
5 de novembre de 2013, 13.00 h



#49 LUIS MUR, no te atragantes de tanto reir, mariconcete inmundo y depreciable, porque tu estilo me da asco, y aunque seas tan españolista como yo, no te trago, y en cuanto me tomo dos copas de anisete estoy dispuesto a romperte la boca antes de que lo haga el Fiblón. Porque me caes mal, gusano apestoso.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
5 de novembre de 2013, 12.51 h

#40 JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAAJJ


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
5 de novembre de 2013, 12.36 h


#47 De tirada en el rastrojo nada en absolutao, oyes, miserable escarabajo pelotero? Mi madre puta sí lo era, pero nada de tirada en el rastrojo, me entiendes gusarapo? Mi madre fue puta de ALTOS VUELOS, no como la tuya, que era una vulgar ZORRA GUARRA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
Nom(bre) fletxa Població(n)
5 de novembre de 2013, 12.33 h


#38 Tu, cerdo secesionista que hablas la lengua culta de la Europa del siglo XII, escuchame a mi que, igual que Aragoneses, soy un hijo de la pobre puta tirada en el rastrojo con enojo rojo flojo y cojo. Escúchame, cerdo infecto, cerdo triquinósico, guarro sarnosón, escúchame, saco de mierda:

Coño ! con tanto preliminar he olvidao lo que te iba a decir. Voy a tomarme otro dedín de copa de aniseta a ver si macuerdo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
5 de novembre de 2013, 11.17 h

El paro marca en octubre el primer descenso interanual en la crisis
05.11.2013 M.G.M.

El paro registrado en octubre se ha reducido en 22.138 personas respecto al mismo mes de 2012. Así, marca el primer descenso interanual desde antes de la crisis (mayo de 2007).

Aunque pierde cotizantes en un año, es el mejor octubre desde 2007 La Seguridad Social gana 54.927 afiliados tras dos meses de caídas
05.11.2013 M. C. G.

La Seguridad Social registró en octubre un aumento medio de 54.927 afili... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.