directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Europa fa rectificar Wert

El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, s'ha vist forçat aquest dimarts a rectificar i anunciar que el seu ministeri posarà en marxa una ajuda addicional als Erasmus

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

L’ajut serà equivalent a la retallada de la prestació que havia aprovat mitjançant una ordre ministerial.  La nova ajuda només s'aplicarà aquest curs 2013-2014. Segons el ministre, és una mesura puntual que només tindrà aplicació aquest curs 2013-2014. Wert rectifica després que el portaveu de la Comissió Europea, Olivier Bailly, ha advertit que el govern espanyol hauria d'haver anunciat als estudiants abans la retallada abans de l'inici de l'any universitari en curs". 

Comparteix
   


Etiquetes
De totes maneres, si volem “Erasmus” el 2014-15 ens toca espavilar per aconseguir un estat propi. 

Wert menteix, un cop més


Segons Wert, la iniciativa ha estat del propi Ministeri "en conversa" amb la vicepresidenta i el president del govern espanyol.

Wert ha comparegut en roda de premsa al Senat després que l'ordre ministerial que restringia el complement estatal de les beques Erasmus (prop de 100 euros mensuals) als estudiants que havien rebut l'any passat una beca general ha causat un fort malestar no només entre els estudiants i l'oposició, sinó també al sí del PP i les seves comunitats autònomes.

El ministre ha fet l'anunci pocs minuts abans de la sessió de control al Senat, on el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, havia de respondre precisament una pregunta sobre educació. Segons el ministre, la decisió ha estat adoptada després d'una conversa amb el Ministeri d'Hisenda, amb el president espanyol i amb Soraya Sáenz de Santamaría. 

Finalment, segons ha explicat, el govern espanyol ha "entès" que els estudiants que van marxar d'Erasmus aquest curs no coneixien el canvi de criteri en els requisits per rebre el complement. Per aquest motiu, i sense derogar l'anterior ordre, ha decidit posar en marxa "amb caràcter transitori" i limitada "únicament al curs 2013-2014" una "ajuda complementària a càrrec de l'Estat" per a tots els estudiants Erasmus. Aquesta ajuda, segons Wert, "com a mínim igualarà la quantitat que van rebre l'any passat".

El ministre ha apuntat que d'aquesta manera s'esvaeix la "incertesa" dels estudiants Erasmus que "comptaven mentalment" amb l'ajuda complementària de la beca. La nova ajuda es farà realitat a través d'una esmena als pressupostos generals de l'Estat i tindrà caràcter transitori, és a dir que únicament s'aplicarà aquest curs. L'any vinent, les ajudes es concentraran en els estudiants que tenen menys recursos, tal com estipula la primera ordre. 

Wert ha admès que amb aquesta mesura se segueix el criteri del portaveu de la Comissió Europea i ha apuntat que en el fons de la qüestió hi ha la distribució dels fons Erasmus per part de la UE segons el nombre d'estudiants totals de cada país, i no de les peticions, fet que fa que els Erasmus de l'Estat cobrin menys diners.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
F.Ibló fletxa L'estat espanyol ha fracassat. Se'ls apropen temps terribles perquè en comptes d'arreglar els seus DRAPS BRUTS prefereixen dedicar les seves energies a OBSTACULITZAR LA LLIBERTAT DELS PAÏSOS CATALANS i D'EUSKAL HERRIA.
7 de novembre de 2013, 07.31 h




#8 #9 #13 M'agrada molt la mala educació que exhibeixen els castellans quan es barallen, i com semblen nens petits d'escola dient "tu eres maricón" "no, yo no, el maricón eres tu" "no, que eres tu " ... i així anar fent per in saecula saeculorum amen...

L'estat espanyol ha FRACASSAT en moltíssimes coses, en l'economia, en la integració de diferents nacions, etc... però potser el fracàs MÉS ESTREPITÒS ha estat en EDUCACIÓ, tal com demostren els desgraciats espanyolerus que ens vi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Jaume fletxa Barcelona (Barcelonès)
6 de novembre de 2013, 21.29 h

Moltes gràcies per la fotografia. Sabeu triar-les, sempre on fa més cara d'imbècil.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Francesc fletxa Barcelona
6 de novembre de 2013, 19.58 h

No és possible trobar un personatge més patètic en la tropa del PP?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
6 de novembre de 2013, 11.48 h

VETE A CHUPARLA DE UNA VEZ,Y TE BEBES EL ESPERMA,NO TIRES NI UNA GOTA,TODO PARA DENTRO VERÁS COMO TE GUSTA Y TE ALIMENTA,ESPAÑOLITO MAMACHURRAS !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
6 de novembre de 2013, 11.46 h

hacemos desde la Resistencia Antiespañola un LLAMAMIENTO a todas las personas y organizaciones que se consideran respetuosas con los derechos inalienables de las naciones y pueblos a luchar por su libertad y por la independencia,p ara que acudan a las diversas manifestaciones antifascistas y contra el poder opresor del estado español. Desde nuestra organización ,consideramos que no podemos permanecer callados ante la dictadura española del psoe-pp,que se turnan en el gobierno para seguir si... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
mario fletxa barna
6 de novembre de 2013, 11.31 h

A la UE li seria més rentable deixar fora a españa que hauria de pagar els seus deutes amb espècies si no té diners. Europa s'haurà de posar les botes perquè mai cobrarà res d'españa. Això si, quan CATALUNYA serà independent i SI podrà gaudir (UE) de la seva aportació profitosa. Ja ho comencen a veure clar, ja és hora SEGADORS!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Santi Vidal fletxa Barcelona
6 de novembre de 2013, 08.13 h

Europa a passat, en poc temps, de finançar camps de golf (Melilla) a frenar desnonaments, revocar sentències judicials ( doctrina Parot), rectificar lleis (Erasmus). Sembla que Europa obre els ulls, i comença a actuar. Al.leluia!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
6 de novembre de 2013, 06.51 h



#8 QUE TE LA COMA TU PUTA MADRE, QUE FUÉ LA QUE CHUPÁNDOTELA, TE ACOSTUMBRÓ A SER UN MARICÓN LAMECULOS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Aragonés fletxa Saragossa
6 de novembre de 2013, 01.45 h

#7 CÓMEME LA POLLA, GILIPOLLAS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
5 de novembre de 2013, 17.53 h



Hoy que la copita de anís el Mono me ha puesto en plan sincero, voy a reconocer una cosita más:

Hablo una puta mierda de lengua que ha ARRUINADO A TODOS LOS PUEBLOS QUE LA HAN HABALADO, empezando por ANDALUCIA, que fué rica hasta que la conquistamos los castellanos, y acabando por los grandes imperios Azteca e Inca en América, que los castellanos convertimos en los paises MÁS MISERABLES DEL MUNDO, dónde los indígenas y los mestizos para no morirse de hambre han de dedicarse MASIVAMENT... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.