directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 15:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PP més decadent camí de perdre el poder al País Valencià i a les Illes

El tancament per part del govern valencià de la ràdio i televisió públiques i de la persecució contra la llengua catalana per part del govern de les Illes marca el camí d’un canvi històric en aquests territoris

Comentaris 39  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 13 vots )
carregant Carregant

El govern valencià ha comunicat el tancament de Ràdio Televisió Valenciana després de la sentència que anul·la l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) i obliga a readmetre més d'un miler de treballadors acomiadats. L'executiu ha pres aquesta decisió en una reunió d'urgència celebrada aquest dimarts i en una mostra de total decadència del PP. La reacció del govern valencià és una mostra més de la decadència del model del PP que ha permès i ha gaudit de la corrupció per malgastar milions d’euros en obres i projectes inútils.


protestes contra el tancamet de la RTV
protestes contra el tancamet de la RTV

Comparteix
   


Etiquetes
El País Valencià ha estat víctima igual que les Illes d’unes actituds servils dels governants populars cap a Madrid. Han amagat durant anys l’espoli fiscal que han patit.

El govern de Fabra ha explicat que ha volgut fer pública aquesta decisió "amb celeritat" i "per no prolongar de manera innecessària la intranquil·itat que suposaria per als treballadors de RTVV". El comunicat assenyala que el govern valencià va abordar l'ERO a RTVV dins de la de la reestructuració del sector públic empresarial, "amb la finalitat d' aconseguir una administració més lleugera i sostenible". El Consell justifica l'ERO amb el deute acumulat i assumit pel govern valencià, més de 1.000 MEUR, "una xifra que deixava en evidència que RTVV era clarament deficitària i insostenible amb la dimensió que tenia en aquell moment". 

Malgastar recursos per atiar l’odi contra Catalunya i no aprofitar les sinergies dels territoris de parla catalana

La Generalitat Valenciana manifesta que en aquell moment es va optar per redimensionar RTVV i no tancar-la i que la voluntat des del primer moment ha estat de mantenir-la oberta. En aquest sentit, afegeix que es va promoure una nova Llei de RTVV "que aprofundís en la vocació de servei públic, pluralitat i defensa de les senyes d'identitat de la ràdio i la televisió públiques". El Consell d'Alberto Fabra indica que en aquest punt finalitza la seva responsabilitat i trasllada la responsabilitat de l'execució de l'ERO a la direcció de l'empresa.

Centenars de persones reclamen la dimissió d'Alberto Fabra per l'anunci del tancament de Ràdio Televisió Valenciana

Centenars de persones, la majoria treballadors de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), han reclamat aquest dimarts la dimissió del president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, després de la decisió de tancament del mitjà públic a causa de l'anul·lació de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afectava més d'un miler de treballadors. Els manifestants s'han concentrat davant el Palau de la Generalitat Valenciana convocats a través de les xarxes socials per clamar el seu rebuig i expressar el seu malestar per la decisió, que suposa acomiadar 1.700 treballadors. S'han viscut moment de tristor amb abraçades i plors dels treballadors alternats amb consignes contra el govern valencià.

Els treballadors de Canal 9 titllen el tancament de "vilesa" i d'acte de covardia"

 Els treballadors de Canal 9 han titllat el tancament de la cadena, anunciat aquest dimarts al vespre, de "vilesa" i "d'acte de covardia" i han reivindicat el dret dels cinc milions de valencians a un servei públic de ràdio i televisió "en valencià i de qualitat". En un comunicat llegit en directe durant l'emissió de l'informatiu del vespre i després d'informar sobre la sentència que anul·lava els 1.000 acomiadaments, la conductora de l'espai, acompanyada de diversos treballadors, han expressat el rebuig a la decisió i han lamentat que es tanqui un mitjà que "durant 24 anys de servei ha treballat en la vertebració del nostre territori i en la difusió de la nostra història, cultura i llengua".

"Ni els valencians ni els treballadors són responsables de la mala gestió política i econòmica que ha afonat este mitjà.

Considerem una vilesa i un acte de covardia la decisió de tancament com a única solució als problemes econòmics de l'empresa, problemes que tenen un origen polític i que exigeixen responsabilitats polítiques", afirma el comunicat.

Corrupció, abusos sexuals i més contra els mitjans públics valencians

També han denunciat els casos de corrupció que afecten els exdirectius de Canal 9, en relació al cas Gürtel o la imputació per casos d'abusos sexuals a treballadores de la cadena, i han criticat que ara siguin els treballadors els que hagin de pagar "els plats trencats i renunciar a un servei públic".

D'altra banda, el comunicat també s'exclama pel "menyspreu" cap als treballadors de Canal 9 després d'assabentar-se del tancament de la cadena a través d'altres mitjans de comunicació i han lamentat que aquest vespre encara cap responsable s'haguessin dirigit a ells per comunicar-los la decisió del govern valencià, "ni com s'executarà ni quines seran conseqüències".


 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#39
FART D'ECSPANYA I DE LES SEVES MISÈRIES fletxa VISCA EL PAÍS VALENCIÀ !
7 de novembre de 2013, 17.50 h



#38 ENDAVANT, GERMANS VALENCIANS, que el futur és nostre !! Catalunya, Les Illes i el País Valencià, amb els nostres aliats naturals, els BASCOS, sabrem acabar amb la IGNOMÍNIA de l'opressió imperial de Castella i els seus satèl.lits.

ARRIBEN NOUS TEMPS, TOTES LES COSES ESTAN CANVIANT ! TOTS ELS POBLES TENEN DRET A EXISTIR PEL SEU COMPTE !

VISCA ELS PAÏSOS CATALANS ! ! * ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
ALECANTÌ fletxa ALECANT––PPCC–-
7 de novembre de 2013, 14.42 h

alguna cosa està canviant en canal 9
. qual cosa m'omple d'alegria, és un cop d'estat periodístic en tota regla, el partit compromis, ps del país valencià i esquerra unida del país valencià es poden fer càrrec de la direcció de la TV del país valetcià això és un acte de reveldia en contra d'anys de poder centralista en fabor del castellà en una tv que va tenir el accion de ser en el foment del valencià que falta fa.
es que alguns anomenem ipocritas als treballadors de tv del pais... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
7 de novembre de 2013, 13.52 h

hacemos desde la Resistencia Antiespañola un LLAMAMIENTO a todas las personas y organizaciones que se consideran respetuosas con los derechos inalienables de las naciones y pueblos a luchar por su libertad y por la independencia,p ara que acudan a las diversas manifestaciones antifascistas y contra el poder opresor del estado español. Desde nuestra organización ,consideramos que no podemos permanecer callados ante la dictadura española del psoe-pp,que se turnan en el gobierno para seguir si... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
F.Ibló fletxa L'estat espanyol ha fracassat. Se'ls apropen temps terribles perquè en comptes d'arreglar els seus DRAPS BRUTS prefereixen dedicar les seves energies a OBSTACULITZAR LA LLIBERTAT DELS PAÏSOS CATALANS i D'EUSKAL HERRIA.
7 de novembre de 2013, 07.17 h



#35 Malgrat totes les CRETINADES que tu, ARAGONESES, has arribat a escriure en els teus sovint RISIBLEMENT RIDÍCULS comentaris, reconec que ARA acabes d'escriure una frase certa:

LA VERITAT ENS FARÀ LLIURES.

Gràcies als més de 30 anys de PARÒDIA de la democràcia sota la "tutela" de Castella i els seus satèl.lits, amb la desaparició de la CENSURA, el poble català ha anat coneguent la VERITAT d'aquests repugnant invent morbós que vosaltres anomeneu Espanya.

I en haver conegut la I... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
6 de novembre de 2013, 21.21 h

LA VERDAD OS HARA LIBRES

Farmaceuticos sin cobrar, abuelos amarados a las camas, niños desnutridos segun eñl Sindic de Greuges pero Tven3 adoctrinando y mientie ndo a todo trapo.


http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/imputados-mossos-ciutat-vella-detencion-periodista-bertran-cazorla-2812089


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
6 de novembre de 2013, 21.20 h

#30
¿Pais Valenciano?

El traductor de LAPAO a español no te funciona muy bien, sabes . . . .


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
josep mª fletxa el vendrell
6 de novembre de 2013, 19.04 h

Ahora en CASTELLANO para que lo entiendas esto pasa por votar al PP, ahora vas y lo cuentas jejejeje.... VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
josep mª fletxa el vendrell
6 de novembre de 2013, 19.01 h

Això passa per votar el PP ara vas i ho comptes jajajaja .... VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
6 de novembre de 2013, 16.29 h

També és força repetit, això de tornar-se contra l´amo quan aquest ja està dèbil. O sigui que ara resulta que surt tota la "merda" de sota la catifa. Ahir a la nit, la presentadora del telenotícies d´allà es va esplaiar en explicar casos i casos de corrupció, sense donar noms de moment, només parlava d´antics directius. Bé, si això ajuda a fer-los caure, benvinguda informació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Eulogio Martinez Sabino fletxa Madrid (España)
6 de novembre de 2013, 15.36 h

El PPC , quiere aplicar en Catalunya , la misma politica , que en el Pais Valenciano


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.