Defensors del “mejor unidos” saliven amb el "Caudillo”
Ciutadans i el PPC no volen ser dits fatxes, però colaboren i impulsen mitjans digitals que supuren efluvis dels temps de l’Arriba España
El digital Dialogo Libre, autor del titular que il·lustra la notícia, està participat per destacats membres de Ciutadans, del PPC, de la munió d’entitats que aplega la plataforma “Somos Cataluña, Somos España”, i també, per propulsors del genocidi lingüístic del català. El seu amor a Espanya i al diàleg lliure, que segons afirmen són en la seva essència, els fa ser capaços de vincular el resultat de l’enquesta del CIS sobre desafección política amb l’existència d’un percentatge elevat de persones amb mentalitat franquista a Espanya. Francisco Caja, Nito Foncuberta, José Domingo, Jesús Laínzo, Carlos Carrizosa, Matías Alonso o José Antonio Coto, en són plomes destacades i col.laboradors de la secció de política, on la veneració vers el “caudillo” es fa palesa i demostra que el PPC, Ciutadans i les seves entitats satèlits, tenen en comú l’amor al passat.
Grans erudits en qüestions del “Caudillo” i en fer demagògiaLa noticia assegura que la pregunta del CIS coincideix amb la frase “no se meta en política” atribuïda a Franco, i expliquen que “sembla ser que el “Caudillo” hauria dirigit aquest consell a Sabino Alonso Fueyo, director del diari falangista “Arriba””, queixós de les pressions de les famílies del “Movimiento”, i apunten que “l’anterior jefe del Estado” va tallar de cop les queixes dient-li “Haga usted como yo, y no se meta en política”. Segons el digital 50 anys després el CIS “evoca gairebé literalment la lapidaria sentencia de Franco”, i d’aquí el titular: “El 45% de los españoles piensa como Franco “No se meta en política””.
Bou per bèstia grossa
Cal recordar que un cabdill – “caudillo” en castellà-, es considera el producte d'una democràcia primitiva en què les masses segueixen a un líder que representa els valors i la identitat de la regió que governa. Que parlin de “Caudillo” amb majúscules en comptes de dictador pot semblar anecdòtic però no ho és i revela quin és el marc ideològic del digital.
Notícies relacionades
- L’espanyolisme no respecta res 14.08.2013.