directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 19:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla torna a demanar a les 200 entitats que l'ajudin a defensar l'Estatut

També s'ha adreçat als líders de les associacions de municipis perquè s'adhereixin a la resolució per renovar el TC

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El President de la Generalitat, José Montilla, ha demanat al president de la Federació de Municipis de Catalunya, Manel Bustos, i al president de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques, Salvador Esteve, que promoguin l'adhesió del municipalisme català a la resolució que el Parlament va aprovar dijous passat i que insta a la renovació dels magistrats del Tribunal Constitucional espanyol (TC). A la vegada, el president ha tornat a enviar una carta a les 200 entitats que van subscriure l'editorial conjunt a favor de l'Estatut, i a les que el gener va demanar suport davant la possible sentència del TC contra el text. En aquesta ocasió, el president de la Generalitat els ha demanat que l'ajudin donant suport a la resolució aprovada pel Parlament.
José Montilla, senyera, Estatut
Comparteix
   


Etiquetes
'Crec que després de més de tres anys i mig i de cinc intents fallits, el Tribunal Constitucional hauria de reconèixer la seva incapacitat o la impossibilitat de dictar una sentència', manifesta Montilla a la carta adreçada a les 200 entitats, on a més adverteix que 'haurien de ser els mateixos membres els qui s'abstinguessin i reclamessin la renovació de la institució'.

En aquesta mateixa missiva, el President considera que 'ara torna a ser el moment de dir públicament que allò que ha aprovat el Parlament de Catalunya també és compartit per la societat catalana'. Així, Montilla insta les 200 entitats a donar suport a la resolució per donar 'més força a la veu de Catalunya davant les institucions de l'Estat espanyol'.

Cartes a Bustos i Esteve

A més en dues cartes personals adreçades a Bustos i a Esteve el president Montilla es mostra 'confiat' en la seva trajectòria 'inequívoca' de suport a la causa de l'autogovern català, perquè contribueixin així a preservar 'la voluntat del poble de Catalunya d'autogovernar-se', demanant així el suport dels municipis a la resolució per renovar el TC.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Marga fletxa BCN
6 de maig de 2010, 16.45 h

#8 fas pena noi. Perquè si no vols en Mas que és l'única opció hauràs de votar Montilla. jo no dic de votar en Mas ni Montilla. però dic que el president ha de ser el Mas i se l'ha d'aqpretar per tirar endavant. l'opciño triaprtita està exhaurida. no la vol ningú. Ni tan sols els votants d'ERC. I jo dormo sempre tranquil.la pq no treixo el meu país i no em cal insultar els babaus pq prou pena en tenen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Salva fletxa Països Catalans
6 de maig de 2010, 15.17 h

#7 Cadasqú es fa la seva pel·licula... si tu et quedes satisfeta i convençuda amb aquest argument que no te'l creus ni tu mateixa potser dormiràs molt bé, però s'ha de ser molt babau (babaua?) autoconvèncer-se un mateix de coses que sap del cert que no son certes... a qui vols enganyar???

El Mas és un traïdor (tonto i inútil no ho crec pas...) i no vull per res del mon que sigui el president de Catalunya. Crec que no ens ho mereixem. Amb en Mas, la decadència completa del país està... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Marga fletxa BCN
6 de maig de 2010, 13.37 h

#2 L'estatut del 30-S va ser mèrit exclusiu de CiU pq ERC es conformava amb molt menys. Que t'ho digui el Putxi el que li va costar convencer a Montilla. I ho va fer amb el pacte que a Madrid presentaria un munt d'esmenes més o menys les que va fer el Guerra. I sort que el Mas ho va aturar pq encara seguien. Aquesta és la veritat. I ara serà CiU qui tornarà a salvar els mobles i a la següent legislatura aconseguirà apropar-se a l'estatut del 30-S, i fins i tot en alguns aspectes millorar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jaume Jose i Oranies fletxa Cerdanyola del Vallès
6 de maig de 2010, 13.14 h

Es absurd que demani ajuda a entitats catalanes per defensar l'Estatut que el PSOE va aprovar a Las Cortes. És un problema que han creat els espanyols, que el resolguin ells. Ja fa molt de dir José Montilla que seria el primer en defensar-lo. També és absurd que demani als altres que siguin els primers en defensar un Estatut que es nega a que el defensin com a primers, com a sobirans. Si Montilla vol ser el primer en defensar-lo, que el defensi que els altres sempre ja ho han fet.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Salva fletxa Països Catalans
6 de maig de 2010, 13.02 h

Espero que no respongui cap ajuntament... que potser no hem caigut prou baix amb aquesta merda d'estatut que va negociar el traïdor d'en Mas???

Ens ha d'importar una merda tot el que envolti a la sentència aquesta... o ens pensem que amb un nou tribunal el resultat serà gaire diferent?? en tot cas repeteixo, això de l'estatut ens ha d'importar una merda!!

El que ens cal és una constitució catalana i aprobar la independència del país al parlament!!

Salut i Independència!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4 Sílvia Martínez
6 de maig de 2010, 11.28 h

Espero que no s'hi sumin, perquè ja és trist que el President demani unió per la resignació, però més greu seria que qui hi va caure en l'engany de la falsa dignitat de l'estatut i l'editorial famosa que intentaren fa uns mesos...., ara s'hi apuntin. No hi ha excusa.
A més que és mentida, simplement una mentida com una catedral, que el problema del TC sigui que són incapaços de fer sentència sobre recursos varis al nostre estatut. Ni és aquest el problema ni duu enlloc posar-nos a fe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
6 de maig de 2010, 08.53 h

N'hi ha que encara ni se'n han adonat que l'estatutet no interessa ja a ningú!

Visca la Constitució Catalana!
Visca la llibertat!
Visca Catalunya estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim. fletxa PPCC.
6 de maig de 2010, 08.48 h

www.youtube.com/watch?v=OxdDi827IKI -

Qui va estar el primer a escapçar l´estatut? Qui és el cínic?. Mira ´t bé el vídeo que tel posaré cada cop que vulguis tergiversar la realitat i siguis tant hipòcrita. Mira el ven- estatuts del mas i el cara dura duran amb qui donen la mà a canvi de la promesa d´una poltrona. Colla d´hipòcrites ex-llepes!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
6 de maig de 2010, 07.57 h

En Montilla demana a 200 entitats que l'ajudin a defensar l'estatut que ell fou el primer en escapçar i que ara és del tot incapaç de defensar per no molestar als seus amos del P$OE.

Tota una declaració de cinisme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.