directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Aznar crida a la guerra santa contra Catalunya

El gran mentider del #11M vol un gran acord similar al pacte antiterrorista i critica la inacció de Rajoy i diu que "troba a faltar" que es faci "política".

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

 L'expresident del govern espanyol José María Aznar, el mateix que va mentir sobre el #11M ha fet una crida aquest dijous a respondre al repte del sobiranisme a Catalunya prenent exemple del pacte antiterrorista que va permetre derrotar ETA. Segons Aznar, en un moment en què "hi ha partits que parlen de secessió, de ruptura del pacte constitucional i de la convivència entre els espanyols" cal "no oblidar" aquell acord entre els partits i els agents socials espanyols perquè "aquell exemple de mobilització va superar totes les dificultats". "Hem d'anar en compte de no perdre allò que vam guanyar", ha dit, perquè va ser "una lliçó que cal tenir ben present".
Josep Piqué, José María Aznar, Ana Botella i José María Fidalgo, a la presentació del llibre de l'expresident espanyol
Josep Piqué, José María Aznar, Ana Botella i José María Fidalgo, a la presentació del llibre de l'expresident espanyol
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Piqué i un exsecretari general de CCOO han donat suport al Aznar més ràdical

Aznar ha fet aquestes manifestacions a la presentació del segon volum de les seves memòries, titulat "José María Aznar. El compromiso del poder" (Planeta), on ha assistit acompanyat de l'exministre Josep Piqué, la seva dona i l'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, i l'exsecretari general de CCOO i actual col·laborador de FAES José María Fidalgo. No hi ha fet acte de presència cap ministre del govern espanyol, només el secretari d'Estat de relacions amb les Corts, el català José Luís Ayllón.

El procés sobiranista català pitjor que ETA

L'expresident espanyol ha recordat que un dels reptes dels seus governs va ser derrotar ETA i per aconseguir-ho "tota la societat va ser mobilitzada". En aquest marc, ha recordat que les centrals sindicals van signar el pacte antiterrorista, i que aquest acord va ser "l'expressió d'una part important de la societat espanyola amb unes polítiques que van donar un resultat excel·lent".

Per aquest motiu i fent referència a Catalunya ha reivindicat aquest gran pacte en un moment en què "l'Estat i la nació espanyola s'enfronta a "desafiaments molt importants", amb "partits que parlen de secessió, de ruptura del pacte constitucional, que parlen de ruptura de la convivència entre els espanyols". En aquests moments, ha apuntat "cal no oblidar allò".

"La legalitat no admet excepcions" joc brut contra el catalanisme

També en referència a Catalunya l'expresident espanyol ha afirmat que "la llei no es pot aplicar a capritx, sinó que s'ha d'aplicar sempre" perquè "aquesta és la garantia efectiva de l'Estat de dret". "La legalitat no admet excepcions", ha dit, "i si seguim pensant que el nostre estat de dret ha de funcionar cada vegada millor" el "nacionalisme radical no pot establir les condicions".

"Cal tallar, escurçar i guanyar" el sobiranisme "amb totes les seves consequències

Per tancar el capítol de Catalunya, Aznar ha criticat que alguns pretenguin "donar una patada a la taula del consens constitucional" i dir a la resta que "pagaran la factura per haver trencat aquesta taula". "Això és una qüestió que no és sostenible ni acceptable i que produirà esquinçament i problemes evidents si no s'escurça". "Cal tallar, escurçar i guanyar" el sobiranisme "amb totes les seves conseqüències", ha sentenciat.

Critica la inacció de Rajoy

En aquest marc, Aznar ha dit que "troba a faltar" que es faci "política" perquè ara "no es fa suficient política". "Quan no es fa suficient política passen algunes coses, que és que el polítics renuncien al seu àmbit de responsabilitat i de decisió" i aquest àmbit "és ocupat per altres poders" que "prenen decisions que tenen un contingut polític evident".

Lamentable i trist paper de Josep Piqué lloant un president mentider com Aznar

Respecte a la seva actuació, Aznar ha lloat els seus governs i ha apuntat que no es conformàvem amb un país que "estigués a mitja classificació" sinó que adoptaven les polítiques per convertir-lo en un "de primera divisió amb totes les seves conseqüències". 

En aquest marc, ha afirmat que el seu equip "compartia una idea d'Espanya com a nació" que "no es discutia". "Tots estàvem al servei de la millora del país. No estàvem, allà per sobreviure, flotar o gaudir dels càrrecs i les prevendes, sinó per fer coses i transformar, no per relliscar en les coses". 

Piqué: "Són les memòries d'un patriota espanyol"

En la seva presentació, Josep Piqué ha afirmat que aquestes són les memòries d'un polític que "es reivindica a sí mateix a través dels seus fets" i també les "d'un patriota espanyol" que vol "treure Espanya d'un racó de la història". Piqué també ha apuntat que el llibre incorpora una "certa visió castellana" de la projecció internacional de l'Estat, és a dir, projectada cap a l'Atlàntic. 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
9 de novembre de 2013, 17.25 h

#14
Crec que no has acabat de "pillar" els dobles sentits de les frases de l´Eulogio. Mira-les una altra vegada i ho entendràs.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Espanya ens roba fletxa Independència
9 de novembre de 2013, 12.58 h

Inversió de l'estat 2014:
Mitjana 209 €/hab
Catalunya 126€/hab
P. Valencià 121€/hab
Balears 67€/hab


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
9 de novembre de 2013, 11.03 h

#11 Narciso Pujol,Alejandro Pefarré,Rosario Palau,Aureli,Mara Busquets,Sea storm,Aragoneses,bejota,ramon sardà,roberto moliner,pere colom,lorenzo bach,vicente berenguer, pedro solsona pique,santi de mataró,oscar crusats,paquita torres,joel de vinaroz,roser fort,pere puig,josep maria capdevila i d'altres noms falsos per a un projecte de poca-cosa,tu no pots donar lliçons ni de com controlar els esfinters.Passa-ho


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
9 de novembre de 2013, 03.07 h

#11
Però si ja som fora d´España!!
Potser el que està desubicat és vostè!!

Visca la República Catalana al 2014!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
8 de novembre de 2013, 21.01 h

Veig que ningú s´ha fixat que a la foto hi ha en José Maria Fidalgo, ex secretari general de CCOO. Jo savia que havia col.laborat des de UPyD amb alguns intel.lectuals de la FAES, però no no, és gairebé membre actiu del PP i diu coincidir amb el programa social d´aquest partit. Però aquest quin món és? Això és de bojos. Us diré que un dia de 2006 jo era a l´Hotel Palafox de Zaragoza, fent la tria d´un candidat per a una empresa de Lleida i vaig veure sortir de revolada aquest sen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Indignada -Barcelona fletxa Sant Andreu Palomar Barcelona
8 de novembre de 2013, 19.15 h

Este Sr. y tantos otros como él, de democratas tienen lo mismo que yo de millonaria es decir nada.
Sr. Aznar solo le quiere decir que hay una pequeña (GRAN diferencia) entre ETA y los que queremos la secesión ya se vio en dos ocasiones el 11 spetiembre 2012 y el 11 septiembre 2013 (Via catalana), nuestras armas son la el diálogo, la fuerza de la unión, la razón y la justicia.
Solo recordarle la frase que con su sencillez explica todo.
"Castilla ha hecho España, castilla la ha desecho"


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Isabel fletxa Santa Eulàlia
8 de novembre de 2013, 18.47 h

Al ASSNAR, sempre l'ha de "liar" desde dins o desde fora del gobern, ..aixó de les guerres el porten pel camí de l'amargura....de petit debía jugar amb soldadets de plom i encara te l'afició.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
jo simplement fletxa catalunya
8 de novembre de 2013, 16.32 h

Aznar diu que declara la guerra santa, vol dir la guerra bruta...tan de bo puguis veure la nostra independència,desde un hospital.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Eulogio Martinez Sabino fletxa Madrid(España)
8 de novembre de 2013, 16.13 h

La Ley que pide aplicar, Adolfo Assnar,es la misma,que aplica Fabra,con la sentencia de Tribunal de Valencia con
RTVV Canal 9 , los nazis del PP, aplican la ley,segun perjudica a su partido,(Trama Gurtel,Barcenas), o al pueblo.
Abajo la dictadura PPoPPular.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Estelades al balcó fins a l'alliberació fletxa ......................................................
8 de novembre de 2013, 16.12 h

Financial Times: 'El que fa bullir la sang d'un nacionalista espanyol no és un minaret, sinó una estelada'

Un article de Tobias Buck assegura que la dreta espanyola està 'molt més obsessionada' amb la independència de Catalunya que amb la immigració

Un article del diari britànic Financial Times assegura que la dreta espanyola 'està molt més obsessionada amb l'amenaça de la secessió, especialment a Catalunya, que amb els immigrants'. En el text, que analitza la manca de partits euro... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.