directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 08:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Si no guanyem la independència serà per la manca de valentia dels polítics catalans

Espanya està obsessionada amb la independència de Catalunya, a un nacionalista español li bull sang quant veu una bandera independentista en un balcó segons el Financial Times

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Londres (ACN).- Un article del diari britànic 'Financial Times' assegura que la dreta espanyola "està molt més obsessionada amb l'amenaça de la secessió, especialment a Catalunya, que amb els immigrants". En el text, que analitza la manca de partits euroescèptics a l'Estat espanyol, el periodista Tobias Buck remarca que "el que fa bullir la sang d'un nacionalista espanyol no és un minaret, sinó una bandera independentista en un balcó de Barcelona". L'article del rotatiu assegura que, a diferència de la resta de líders europeus, Mariano Rajoy, no serà castigat per partits euroescèptics a les europees del maig sinó per partits catalans o bascos, o per UPyD. "I cap d'aquests són anti-europeus", afegeix.

Comparteix
   


Etiquetes
Racisme dels nacionalistes espanyols contra els catalans segons el Financial Times

L'article del 'Financial Times' assegura que a Espanya "no hi ha l'equivalent a les plataformes anti-europees com l'UKIP al Regne Unit o Alternativa per Alemanya". "Espanya ha sobreviscut més de mitja dècada de crisi econòmica sense promoure un moviment d'extrema dreta i anti-immigració com el Front Nacional de França o el Partit de la Llibertat d'Holanda. El populisme, sembla, no creua els Pirineus", assegura el periodista de l'FT. 

Segons la lectura de l'articulista, el creixent descontentament amb Europa dels ciutadans espanyols no s'ha trasllat "en un rebuig a la integració o en crides per repatriar poders". "Els espanyols poden tenir menys fe en les institucions europees que abans de la crisi, però encara sembla que veuen Brussel·les com un millor administrador polític que Madrid", diu Buck. 

La debilitat d’Espanya davant el món, una oportunitat clara dels catalans per aconseguir les seves aspiracions

De fet, remarca que la principal amenaça electoral pel PP de Mariano Rajoy seran els partits catalans i bascos, i l'opció de Rosa Díez, UPyD. "Els nacionalistes catalans, per exemple, insisteixen que ells volen un estat independent per a Catalunya que continuï sent una part integral de la UE", precisa. 

L'article del 'Financial Times' defensa que tot i l'augment de la immigració i els efectes de la crisi, "és extremadament estrany sentir un espanyol queixar-se de que els estrangers li prenguin la feina". Pel corresponsal de l'FT, "hi ha una correlació entre l'hostilitat amb la immigració i l'hostilitat amb Brussel·les, i sense la primera rarament floreix la segona". 

Anem guanyant la batalla internacional, ara cal que els polítics catalans s’ho creguin

Buck creu que això es deu, principalment, a les experiències d'emigració dels propis ciutadans de l'Estat, al sistema electoral que afavoreix només als grans partits i al tarannà del nacionalisme espanyol. "Hi ha una faceta del nacionalisme espanyol que no existeix enlloc més: la dreta d'aquest país està més obsessionada amb l'amenaça de la secessió, especialment a Catalunya, que amb els immigrants. El que fa bullir la sang d'un nacionalista espanyol no és un minaret, sinó una bandera independentista en un balcó de Barcelona", remarca. 


 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
10 de novembre de 2013, 11.21 h

Serem independents PER SOBRE DE LA VALENTIA dels polítics Catalans


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Jaume fletxa Barcelona
9 de novembre de 2013, 19.25 h

ARAGONESES, EL CAGADET, EL REI DEL FORTASEC

El pobre ARAGONESES està tant cagadet, cagadet que només fa que inundar-nos de notícies positives sobre lo bé que anirà España (s'ho creu tot aquest pobre pallús) i alhora ens inunda sobre les desgràcies (que també se les creu totes) que estem patint a Catalunya.

Algunes desgràcies a Catalunya són resultat de lo malament que España tracta, DE MOMENT, a Catalunya (via Montoro). Però ja pssarà. Espera al 2014 ARAGONESES per veure com mar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
9 de novembre de 2013, 16.38 h

#18 Mira 2 aventatges:tu podràs buscar feina quan tornis a espanya i nosaltres ens traurem del damunt dropos com tu,et sembla poc?
POC A POC.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
bejota fletxa Barcelona
9 de novembre de 2013, 15.36 h

Otro factor a tener en cuenta son las deslocalizaciones, tanto de empresarios catalanes que ya han manifestado su disposición a trasladarse a España si la independencia se materializa (Grupo Planeta, por ejemplo) como de multinacionales que tienen su sede para España e incluso para Portugal en Barcelona (Nestlé, Bayer, Volkswagen-Audi España, etc).

N.B. A POC A POC...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 25
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
9 de novembre de 2013, 10.55 h

#14
#2
#5 Narciso Pujol,Alejandro Pefarré,Rosario Palau,Aureli,Mara Busquets,Sea storm,Aragoneses,bejota,ramon sardà,roberto moliner,pere colom,lorenzo bach,vicente berenguer, pedro solsona pique,santi de mataró,oscar crusats,paquita torres,joel de vinaroz,roser fort,pere puig,josep maria capdevila i d'altres noms falsos per a un projecte de poca-cosa,tu no pots donar lliçons ni de com controlar els esfinters.Passa-ho


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Tot un poble clamant la llibertat fletxa CATALONIA'S INDEPENDENCE IS COMMING
8 de novembre de 2013, 22.04 h

http://www.youtube.com/watch?v=sNnnw6ZtxRs

L'impressionant vídeo de la Via Catalana a Nova York

L'ANC de Nova York publica un recull de les imatges de la cadena humana del 31 d'agost


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
8 de novembre de 2013, 19.28 h

Ni estic, ni puc estar d´acord amb el títol de l´article, perquè aquesta revolució social va arrencar del Poble i la de dur a terme el Poble. Per tant, la consulta només depèn de nosaltres que es faci i ho dic també amb majúscules; LA CONSULTA NOMÉS DEPÈN DE NOSALTRES QUE ES FACI, perquè la força és del Poble i ho estem mostrant any rere any, mes rere mes i dia rere dia. Des de fa 4 ó 5 anys, és el Poble qui s´ha empoderat i ha pres la iniciativa, doncs teniem certes formacions... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
8 de novembre de 2013, 18.38 h

Farmaceuticos sin cobrar, abuelos amarrados a las camas, niños desnutridos segun el Sindic de Greuges pero Tven3 adoctrinando y mintiendo a todo trapo.



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 27
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Jo sóc aquell que en lo temps de tempesta, quan les seves gents festegen props los focs, i puc haver amb ells els propis jocs, vaig sobre neu descalç, amb nua testa. fletxa En tot lleig fet vaig tenir el cor salvatge, herbes no es fan males en mon ribatge, sia entès com dins en mon coratge ELS PENSAMENTS NO EM DEVALLEN AVALL.
8 de novembre de 2013, 18.10 h



#8 ARAGONESES, ets més curt que les mànigues d'una armilla. Només ens fa gràcia veure com PATEIXES, T'ANGOIXES i T'OBSESSIONES pretenent parar un PROCÈS HISTÒRIC que NO EL PARA NI TOTS ELS DEUS QUE ELS HOMES S'HAN INVENTAT AL LLARG DE LA HISTÒRIA, JUNTS.

POBRE ARAGONESES, QUINA FRUSTRACIÓ.



Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
ramon7 fletxa Istanbul
8 de novembre de 2013, 18.00 h

#2 Se os acaba el chollo catalán. Estais muertos de miedo !!!
(Y además se os nota mucho) Ja,ja,ja !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.