directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 02:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

Un nou web permetrà als professors utilitzar a les classes els materials educatius de TVC i Catalunya Ràdio

És una iniciativa pionera a l'Estat espanyol

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Departament d'Educació i la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV) han creat un nou portal web, Edu3.cat, on es recullen unes 2.100 produccions d'interès educatiu creades per Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i la mateixa conselleria. Qualsevol internauta interessat podrà accedir al web i visionar o sentir els continguts, però a més els professors se'ls podran descarregar per utilitzar-los a les aules com a material pedagògic de suport. El web inclou materials per als diversos nivells educatius, des de l'Educació infantil fins al Batxilerat, dividits per àrees temàtiques, com ara música, tecnologia, educació física o coneixement del medi. Edu3.cat permet també consultar amb una setmana d'antelació la programació de caràcter educatiu emesa pels diferents canals de la CCRTV.
edu 3 cat
Comparteix
   

Edu3.cat és una iniciativa pionera a l'Estat espanyol que reuneix en un sol portal més de 2.000 materials audiovisuals educatius que poden servir de suport a la tasca docent, per complementar o ampliar coneixements, i alhora fomenten les noves tecnologies entre els alumnes i impulsen l'ús de la televisió i la ràdio com a eines d'educació social.

En aquest sentit, el director general de la CCRTV, Joan Majó, ha lamentat que 'una de les mancances històriques de la televisió a nivell europeu és no haver aprofitat suficientment el seu enorme potencial educatiu'. Majó ha explicat que, des de fa anys, Televisió de Catalunya es plantejava fer, gràcies a la TDT, un canal íntegrament educatiu, idea que al final es va descartar perquè, segons Majó, 'és més pròpia del segle XX' que de l'actualitat, on Internet ofereix noves possibilitats com veure vídeos a la carta i no estar limitats als que en aquell moment s'emetin en televisió.

El conseller Ernest Maragall ha destacat que amb l'Edu3.cat els continguts audiovisuals didàctics ja existents 'es posen a l'abast del món educatiu de casa nostra, prop de 5.000 centres i 85.000 docents. La potència multiplicadora d'aquesta tasca és immensa. Això no és TVC i Catalunya Ràdio entrant a les escoles, això és el sistema educatiu de Catalunya entrant a TVC i Catalunya Ràdio'.

En aquest sentit, Maragall ha subratllat que la creació del portal és 'només l'inici d'una llarguíssima relació amb la CCRTV que hauria d'haver començat molt abans. És el començament d'una actitud, més que d'un activitat'.

El web és obert a tothom i qualsevol persona podrà visionar els vídeos o sentir els àudios que s'hi recullen. Els professors, a més, gràcies a un sistema d'identificació, podran descarregar-se els arxius de vídeo i àudio i fer-los servir a l'aula. Per a Majó, l'Edu3.cat és 'la manera de posar de debò al servei de la comunitat educativa els continguts de gran valor didàctic dels mitjans de la CCRTV. Som un servei públic i, per tant, estem a disposició dels objectius del govern i, en aquest cas, del Departament d'Educació'.

Actualment, els fons disposa de prop de 2.100 documents i està previst que cada mes se n'hi incorporin 100 de nous. En una segona fase del projecte, a més, està previst que el portal sigui més interactiu i s'hi incloguin guies didàctiques i les experiències dels docents relacionades amb cada audiovisual. Així, seguint el model del popular YouTube, cada professor podrà pujar al web vídeos enregistrats a l'aula, per compartir amb altres docents l'experiència didàctica del material.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.