directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 04:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU, ERC i ICV-EUiA permetrien una moratòria de dos anys abans de prohibir els braus

Els promotors de la ILP veuen amb bons ulls un període tècnic que permeti adaptar-se a empresaris i administracions

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

CiU, ERC i ICV-EUiA s'han mostrat aquest dimecres disposats a donar suport a una moratòria de dos anys en l'aplicació de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per prohibir les curses de braus. Tal com explicàvem aquest dimecres, els promotors de la iniciativa veuen amb bons ulls aquesta moratòria tècnica d'un o dos anys que també planteja el grup de CiU, que ja s'ha ofert a presentar-la en forma d'esmena. ERC i ICV-EUiA han indicat que ells estan a favor de l'aplicació immediata de la prohibició, però han indicat que donarien suport a aquesta esmena de dos anys sempre i quan aquest fos el desig dels promotors, que són els 'propietaris' de la ILP, han indicat ERC i ICV-EUiA.
toros, corrida, torero, curses, braus
Comparteix
   


Etiquetes
En una entrevista a l'ACN, el portaveu de la Plataforma Prou, Leonardo Anselmi, ha indicat que els promotors estan disposats a acceptar una moratòria tècnica de dos anys per aplicar la ILP antitaurina. Allargar el termini fins els 15 anys, com en algun moment ha plantejat el PSC, significaria que els promotors retiressin la iniciativa en considerar-ho una 'presa de pèl'.

En roda de premsa posterior, el portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha indicat que la federació s'ofereix per articular en forma d'esmena aquesta moratòria de dos anys d'acord amb els promotors. Ha recordat, però, que la federació dóna llibertat de vot als seus diputats.

Des d'ERC la portaveu al Parlament, Anna Simó, ha subratllat que la ILP és propietat dels promotors i, tot i que els republicans són partidaris de l'aplicació immediata, entenen també que una moratòria d'un any i com a màxim de dos 'podria ser raonable si els promotors ho entenen així'. 'Si els promotors consideren que és raonable i això pot garantir que la ILP surti aprovada hi donarem suport', ha afirmat. 'Més enllà d'aquest temps, considerem que no és bo perquè es pot allargar sine die', ha argumentat referint-se a la moratòria d'entre deu i quinze anys que va proposar el PSC.

Igualment, el vicepresident del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Jordi Miralles, ha subratllat que el seu grup va acompanyar la tramitació d'aquesta ILP, però són els promotors els que decideixen. 'Si els promotors, que són els propietaris, tiren endavant aquest plantejament, serem respectuosos perquè són propietaris d'aquesta iniciativa', ha indicat Miralles.

El PSC encara debat la postura davant la ILP

Més ambigua ha estat la portaveu adjunta del PSC Rocío Martínez-Sampere, que ha indicat que el PSC encara s'està debatent internament per arribar a una posició que pugui combinar les posicions animalistes i taurines. Hi ha diversos elements sobre la taula, ha dit, entre ells la moratòria, però no s'ha volgut pronunciar sobre això fins que no hi hagi una postura decidida per part del partit.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Manel fletxa Barcelona
6 de maig de 2010, 14.18 h

#5 "ara Laporta", se't veu massa el plumero de marca blanca dels convergents-unionistes. Ja es veu que l'únic que fa por de veritat és ERC, que ha aconseguit que el nombre d'independentistes pugi tant els últims anys. ERC és l'enemic a abatre pels que no volen que canviï res. Si tu creus que és comparable votar Laporta o els convergents-unionistes, és que en el fons tampoc vols que res canviï.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Manel fletxa Barcelona
6 de maig de 2010, 14.11 h

#6 Helena, si no es va fer abans és perquè ni els sociates ni els convergents-unionistes ho volien. I abans del 2003, ERC, ICV i els sociates no sumaven, així que els convergents-unionistes i els peperos l'haurien tombada. I ara tampoc és segur que surti. Recorda que el Balañá, l'empresari dels toros i dels cines contra el català, és un dels que dóna donatius "anònims" als convergents-unionistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Helena fletxa BCN
6 de maig de 2010, 14.03 h

ERC i ICV han tingut anys per promoure una llei pq sense ells el PSC no pot fer res i no han mogut un dit. Ha hagut de venir la ciutadania a forçar el que per principis hauríeu d'haver fet voslatres. Però és clar amb 21 i 12 diputadets no es pot forçar aquesta llei, encanvi sí que es pot fer un president protaurí i antiindependentista. Au va que feu fàstic. Aquest ñés el vostre president i ben orgullosos que us sentiu www.fac... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
6 de maig de 2010, 13.59 h

#3 Està clar que ERC i ICV sóu la mateixa cosa. Per això ells aguanten i vosaltres us enfonseu. Per què votar la còpia tenint l'original. I això val pel component independentista. Per què vota ERC si hi ha Reagrupament o CiU si s'és més moderat?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
El TORIL-BURLADERO de PSC i CiU fletxa LES ARENAS i LA MONUMENTAL de Barcelona
6 de maig de 2010, 13.04 h

Caldrà demanar un INSPECCIÓ FISCAL als contes de la federació conservadora CiU així com i també al PSC-PSOE per saber de qui son les donacions a la campanya electoral den MAS i MONTILLA. Segur que i trobaran moltes donacions previnents d'amics dels de les "estocadas, orejas y rabos de toro" ....i bes ha saber si d'algun afamat amic de la "fiesta nacional".


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Republicà fletxa Barcelona
6 de maig de 2010, 10.25 h

Hi ha una moratoria perque sinò CIU no vota la llei.

ERC i ICV la posarien en marxa demà mateix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
6 de maig de 2010, 09.55 h

Aixó es una presa de pél!!!. Si surt una llei que diu que no es pot passar de 80 Kms/h en un punt determinat, al dia següent ja hi tens un radar que et posa multes. Com aixó, totes les lleis d'aquest país, així que, per qué hi ha d'haver una moratoria?.
Quim, el teu anti-ciuisme comença a ser patétic. O es que vols entrar com a membre d'honor al PSOE?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim. fletxa PPCC.
6 de maig de 2010, 08.56 h

Això és un parany, els empresaris a cop de talonari i subvenció esperen a que governi Ciu que saben que no aplicarà la llei i podran continuar amb les seves "corrides" igual que els "empresaris" del sector del cinema que també esperen que Ciu guanyi les eleccions per no aplicar la llei de doblar en català el 50%. Recordeu que l´oriol pujol ja va dir que el 8% de copies en català ja estava bé.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.