directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU qüestiona la seguretat de la consulta de la Diagonal i alerta que hi ha altes possibilitats de frau al vot

Demanen poder tenir interventors en els punts de vot presencial

Comentaris 25  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Convergència i Unió posa en dubte el sistema de votació electrònica que es farà servir en la consulta per la reforma de la Diagonal i la seva seguretat. El portaveu del grup municipal, Joaquim Forn, ha volgut alertar de les altes possibilitats de frau al vot durant els dies de la consulta. Pels nacionalistes, el sistema escollit no garanteix que 'ningú pugui suplantar la identitat en el vot' i, segons Forn, pot acabar convertint-se en 'un colador de vots fraudulents'. 'Tots volem que es faciliti la participació, però no a costa de la seguretat', ha explicat Forn, que a més ha anunciat que CiU ha demanat poder tenir interventors en els punts de vot presencial.

Comparteix
   


Etiquetes
A Convergència i Unió ho tenen claríssim: 'Malgrat el que ens han dit des de l'Ajuntament, no està garantit que no es puguin suplantar identitats per emetre vots, perquè coneixent simplement unes poques dades d'algú, es pot fer'. Així de contundent ha estat Forn en valorar el sistema de vot electrònic després d'haver-se reunit amb el tinent d'alcalde Ramon García-Bragado. Per CiU, amb la consulta de la Diagonal 'tal i com està muntada, no es pot fer un simple seguiment del que passa a cada punt de votació presencial per controlar si hi ha una entrada de vot fraudulent'. És per això que Forn ha anunciat que demanaran a l'Ajuntament poder tenir 'interventors' que faciliten 'un mínim control' dels espais presencials durant la setmana de la consulta.

El portaveu de CiU ha denunciat també que pot haver 'suplantació d'identitat' a l'hora de votar des de casa, 'perquè simplement coneixent unes poques dades d'algú, es pot demanar la clau de vot i votar'. Forn ha explicat que tampoc s'ha previst una solució 'per quan una persona tingui un passaport o un document acreditatiu vàlid per la consulta estigui escrit en alfabet àrab i vagi a votar'. Segons ha dit, 'pot dir que a aquell document posa un nom, quan en posa un altre, i votar fraudulentament a un punt presencial'.

Per tots aquests motius, Forn ha posat molt en dubte que el sistema previst sigui segur per emetre el vot. 'Tots estem a favor de que hi hagi una alta participació, però en cap cas a costa de la seguretat', ha sentenciat per explicar que 'la garantia en el vot ha de ser del 100% en una consulta com aquesta'. El convergent ha advertit que 'no podem trobar-nos que algú presenti una reclamació perquè ha anat a votar i algú ja ha votat per ell'. 'Això no pot ser un colador de vot fraudulent', ha afirmat contundent.

Forn també ha reiterat que l'equip de Govern 'es nega a facilitar-nos el cost real de la consulta', que CiU ha xifrat en 'no menys de 4 milions d'euros, molt per sobre del que se'ns va dir'. Els nacionalistes han tornat a criticar també la 'poca objectivitat i neutralitat' de l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i de la campanya publicitària de la consulta.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#25
Jofre fletxa BCN
6 de maig de 2010, 20.13 h

#24 Però com només pot guanyar el Trias, doncs els 4 o 5 regidors de l'ERC de Portabella, que és seriosa, li donaran suport si és la llista més votada com ja ha dit repetides vegades. I el Putxi,Carod i Vendrell passant vergonya i fred a l'oposició pq ells no han estat capaços de fer el mateix a la Generalitat i a les diputacions i ajuntaments en geenral. Així que no vinguis amb el cuento dels unionistes ni les tonteries de comparar CiU amb PSC perquè més aviat s'assembla ERC al PSC, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
6 de maig de 2010, 19.04 h

Vist des de VIC jo diria que es el mateix que a la resta de CATALUNYA..però també ara amb BARCELONA:

-EXPULSAR DE TOT ARREU de la nació catalana i el mes aviat possible als UNIONISTES de la SOCIOVERGÈNCIA es primordial per BARCELONA. La capital de Catalunya ha te tenir un alcalde INDEPENDENTISTA i majoria de regidors i regidores independentistes. Ni HEREU ni el TRIAS ni les seves respectives formacions polítiques ho son.

Vist des de VIC i vistes les opcions que presenta l'ajuntament de B... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Miquel fletxa BCN
6 de maig de 2010, 17.02 h

#22 Docs ERC de Barcelona està en contra del Tramvia de Francesc Macià a Glòries. és clar que Portabella és massa bo per vosaltres. I la línia 9 va lenta perquè els sociatyes són inútilas i infen pressupostos per fer pasta com sempre han fet. I el govern de BCN serà CiU+Portabella. Encara que a Puigcercós li doni un atac de cor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
6 de maig de 2010, 16.59 h

Déu i ajuda està costant construir la Línia 9 del metro que va des de Badalona fins al Prat de Llobregat per a que ara uns il.luminats ens imposin cardar un metro de punta a punta de la Diagonal quan el tranvia és més barat de construir i més agradable de viatjar. S´aveïna una catàstrofe a Barcelona si aquests manyacs del PP i de CIU arriben algun dia al poderl.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
6 de maig de 2010, 16.53 h

Els politicastres de CIU actuen com uns cèrvols histèrics qualsevol. Les arriben a dir grosses per un simple tranvia a la Diagonal i fugen cames ajudeu-me només de sentir que la paraula i la decisió la té la gent del poble. Heu perdut un vot que d´altrabanda mai heu tingut perquè sóc jove i vosaltres uns antqüats. Bona tarda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Miquel fletxa BCN
6 de maig de 2010, 16.34 h

#19 I si diguessin observadors calleu la boca que feu tuf d'ICV o del sector d'ERC antiPortabella que és l'únic decent que queda al partit i que molesta a Vendrell per succeir a Putxi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
6 de maig de 2010, 16.07 h

Si diguessin metro, els rucs dirien que no, que res de metro, que a la Diagonal un telefèric.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
6 de maig de 2010, 16.02 h

El tramvia tant pot servir per anar a la platja com per a que els treballadors del districte 22@ del Poble Nou puguin anar a estudiar a la Zona Universitària després de la jornada laboral d´una manera ràpida i eficaç. El que em desagrada més del tramvia barceloní és el seu color verd sèpia. li podrien buscar una nova tonalitat brillant metàl.lica que fes de la Diagonal una avinguda nord-europea però a la vegada jovenívola i mediterrània.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Francesc Tey fletxa Barcelona
6 de maig de 2010, 15.51 h

#16 Però tu d'on surts tio. De l'Ajuntament de Barcelona, del Gremi de tramviaires, de la seu del PSC o de la d'ICV o directamnet del Frenopàtic? Vergonya haries de tenir per fer d'advocat dels socialistes i comunistes e BCN que estan destruint la ciutat. Gastar-se 70 milions d'Euros en una reforma que no valdrà per res més que per embolicar més el trànsit. A més en cap de les propostes hi ha un carril bici segregat i per la merda de tramvia s'ocupa el doble d'espai que per autobusos ele... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Consultat fletxa Barcelona
6 de maig de 2010, 15.39 h

Doncs jo prefereixo la Opció Bulevard perquè una Rambla, al nostre país, baixa de muntanya cap a la mar.. I la Diagonal no és una antiga riera i a més va de llevant a ponent i no de Collserola cap al litoral com si ho fan la Rambla Prim o Rambla Catalunya o la resta de "Les rambles". Boulevard: tramvia, cotxe, moto autobusos i bicis, enmig de la Diagonal, i les voreres més amples per a les activitats dels vianants i dels veins.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.