directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 02:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Samaranch col•laborador necessari per la trama de corrupció d’Urdangarin

Ho assegura Rita Barberá al afirmar que va ser el president del COI qui el va trucar i li va recomanar la capacitat organitzativa del Duc de Palma

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

L'alcaldessa de València, Rita Barberá, ha negat aquest dissabte que s'hagi reunit amb Urdangarín a La Zarzuela per negociar els contractes que Nóos va signar al País Valencià. En declaracions als mitjans després de testimoniar davant el jutge José Castro, l'alcaldessa ha assenyalat que va conèixer a través de Juan Antonio Samaranch que el Duc de Palma tenia capacitat per organitzar esdeveniments per a la projecció internacional de València però que en tot moment creia que Urdangarín no tenia ànim de lucre. Barberá ha assenyalat que la decisió sobre el projecte València Summit, organitzat per Nóos, depenia de dues fundacions on l'Ajuntament de València té una participació minoritària.
L'alcaldessa de València, Rita Barberá, conversa amb un periodista moments després de sortir de la seva declaració davant el jutge Castro com a testimoni en la instrucció del ‘cas Nóos'.
L'alcaldessa de València, Rita Barberá, conversa amb un periodista moments després de sortir de la seva declaració davant el jutge Castro com a testimoni en la instrucció del ‘cas Nóos'.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Rita Barberà assenyala el paper clau de Samaranch en la trama d’urdangarin

L'alcaldessa de València ha atès els mitjans passades les 13.30 hores després de declarar al jutge. A la seva entrada ha evitat premsa i als manifestants congregats a les portes de la Ciutat de la Justícia de València. Una concentració de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, els iaioflautes de València i manifestants amb el lema 'RTVV no es tanca' esperaven Barberá. També un grup de persones que li volien expressar el seu suport. 

En declaracions als mitjans, la dirigent popular ha dit que la seva declaració com a testimoni "ha anat segons el previst" i ha afegit que la major part de les preguntes que li han fet les han efectuades el fiscal i els advocats de les parts. L'alcaldessa ha explicat que l'interrogatori s'ha centrat principalment en la celebració de les cimeres València Summit, entre 2005 i 2007, trobades en què experts d'arreu del món analitzaven l'impacte dels esdeveniments esportius en les projeccions de les ciutats i que va estar organitzada per Nóos. 

Rita Barberá ha assenyalat que va ser l'expresident del Comitè Olímpic Espanyol, Juan Antonio Samaranch, qui, amb motiu de la celebració de la Copa Amèrica a València, li va parlar primer de les possibilitats d'organitzar una cita a la ciutat que la dotés de més projecció i que Iñaki Urdangarín tenia "capacitat per organitzar això i que li agradaria que l'escoltara". 

"Em vaig creure que era una organització sense ànim de lucre"

L'alcaldessa ha matisat en aquest moment que va saber que Urdangarín "té una entitat per organitzar això i que és sense ànim de lucre" i ha afegit "i jo em vaig creure que era sense ànim de lucre". 

"I a partir d'aquí acaba el meu paper, jo no vaig organitzar res, ni vaig prendre cap decisió, ni vaig telefonar a ningú, ni vaig votar ni vaig pressionar", ha assegurat. 

Preguntada sobre els altres contractes que Nóos va signar al País Valencià, els d'assessorament per a una candidatura dels Jocs Olímpics Europeus que mai no es varen celebrar, Rita Barberá ha dit que d'aquesta qüestió "no sé res, vaig escoltar un dia que se'n parlava però jo no sabia ni el que era ". 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
18 de novembre de 2013, 13.43 h

Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamo s por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,q ue quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
JOSEP MARIA fletxa SANT PERE DE RIUDEBITLLES
17 de novembre de 2013, 18.26 h

#3 QUE ES POT ESPERAR D'UN DEFENSOR DE LES FORCES D'OCUPACIÓ ?
SORT QUE JA T'HAN PRES LA MATRIICULA TARAT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Jaume fletxa Barcelona (Barcelonès)
17 de novembre de 2013, 13.36 h

Ja va bé això que es remenessin el franquista militant d'en Samaranch, la burra de la Rita i el braguetasso del gendre reial. Fan l'un per l'altre. AQuest sí que són l'Espanya real.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jaume fletxa Barcelona
17 de novembre de 2013, 12.38 h

RITA BARBERÁ: CORRUPTE I, A SOBRE, TONTA

Ara resulta que aquesta paia que sempre anava, i va, de sobrada, l'ha enredat un que es mort ja. Mare meva! Quina vergonya! Tonta i carregant la seva tontería i corrupció a un mort.

ESPANÑA, SENSE CATALUNYA, PROPER ESTAT D'AFRICA


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
17 de novembre de 2013, 11.25 h

#9 "Fueron tantas, tantas, que un día empiezas a sentir vergüenza de trabajar para ellos. Ahora se termina. Injustamente. Pero lo ganaron a pulso". Así de contundente se muestra la que fuera corresponsal de RTVV en Madrid, Iolanda Marmol, en un post donde narra "sus mentiras", que colgó la noche del pasado martes, después de que el Gobierno Valenciano anunciara el cierre de Canal 9. "Recuerdo cuando nos exigían grabar a Eduardo Zaplana de su perfil bueno. Y la oda que me encargaron sobre ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
17 de novembre de 2013, 11.03 h

#4

No te dejes manipular de esta forma.

¿Donde, de boca de alguien, se dice lo que sugiere este panfleto, donde alguien que no sea el redactor de este panfleto indica alguna culpa a Samaranch. Usa tu libertad de crterio y tus neuronas y razona por ti mismo y no te dejes manuipular, Rogelio.

Usa las neuronas y no seas un pelele en manos de estos radicales.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
TooneTV2013 - Catalonia : More Than Just A Community (Part2) fletxa ................................................
17 de novembre de 2013, 00.52 h

http://www.youtube.com/watch?v=SWR47hYM6uM

Ajudem a internacionalitzar videos en anglès sobre Catalunya com aquest. Que tot el món sàpiga qui som i que volem! Ningú defensa una causa que desconeix! INTERNACIONALITZEM la nostra lluita tant com poguem!

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
16 de novembre de 2013, 23.30 h

#3 Francisco Camps está missing (desaparecido). El Juzgado de Instrucción número 3 de Palma no ha podido localizar, ni en su domicilio, ni por teléfono, al expresidente de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, por lo que no descarta la posibilidad de suspender su declaración prevista para este domingo.

Camps tendría que responder a las 11.3o de la mañana
Fuentes del Tribunal Superior de Justicia de Baleares lo han confirmado así a Europa Press, y han detallado, no obstante, que n... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
16 de novembre de 2013, 23.21 h

Demà que es diumenge m'arribaré al cementiri a demanar al Samaranch que en pensa de la Rita.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
16 de novembre de 2013, 21.05 h

#3 Ja has anat a visitar la teva familia al calabós,idiota?

La macrobatuda contra el tràfic de drogues al barri de la Mina de Sant Adrià del Besòs i de la Zona Franca de Barcelona ha finalitzat poc abans de les 11 hores del matí i s'ha saldat amb 35 detencions. La investigació, que es va iniciar el desembre passat, la porta el jutjat número 3 de Badalona i es troba sota secret de sumari.
Hi han participant uns 300 agents dels Mossos d'Esquadra de diferents unitats de la policia catalan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.