directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 05:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Socialistes, quan el PSC defensava el dret a l’autodeterminació

Els consellers nacionals del PSC que aquest matí participaran al CN són coneixedors d’aquests principis? Renunciaran a la llibertat? Abocaran el partit a ser subsidiari de Ciutadans?

Comentaris 28  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El “Míting de la Llibertat”, va tenir lloc el 22 de juny de 1976 al Palau Blaugrana sota el lema "guanyarem la llibertat", i va ser el primer míting socialista autoritzat després de la mort del dictador Franco. El vídeo forma part de la memòria col·lectiva i mostra l’essència de bona part del socialisme a Catalunya. En aquella trobada es va iniciar el procés constituent del Partit Socialista de Catalunya PSC - Congrés, que més tard s'uniria al PSC - Reagrupament i a la federació catalana del PSOE per acabar formant al juliol del 1978, el que ara coneixem com a PSC. L’actual direcció del PSC i els consellers nacionals que aquest diumenge participant al CN haurien de fer memòria i demanar-se quans dels que van ser al "Míting de la Llibertat" volen un PSC submís al PSOE i a Espanya. Qui perd els seus orígens, perd la seva identitat.


© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
El Manifest Socialista de 1976 que Pere Navarro hauria de tenir present

Nosaltres treballadors, homes i dones de Catalunya, provinents dels sectors i de les tendències més diverses, aplegats sota l'objectiu comú de la lluita, la lluita indispensable pel procés de transformacions revolucionàries de la societat, la lluita per l'alliberament de tots els treballadors de Catalunya, la lluita pel dret dels catalans a la nostra nacionalitat, per l'ús de les nostres institucions de govern i pel dret d'autodeterminació de tots els pobles, la lluita perquè els treballadors aconseguim l'exercici del poder polític, la propietat col·lectiva i el control efectiu dels mitjans de producció i distribució, hem decidit d'organitzar - nos col·lectivament en un partit polític de classe, nacional, de masses i democràtic, un partit que defineixi la seva lluita socialista com la implantació d'una democràcia política, econòmica i social, basada en la realitat catalana, un partit que propugni un socialisme autogestionari, amb una coordinació i planificació democràtiques a tots els nivells: des dels llocs de treball als municipis i a les entitats comarcals, entrelligant tot el país, un partit ampli, obert a tendències socialistes plurals, un partit que, amb ple respecte a totes les creences personals, assumeixi el marxisme com a mètode d'anàlisi i de transformació de la realitat, un partit irrenunciablement democràtic, amb àmplia autonomia i capacitat de decisió i d'actuació política dels diferents sectors, fronts i nivells d'organització, un partit de democràcia directa, amb càrrecs elegibles i revocables, sense personalismes ni burocràcia, un partit que sigui un marc on tothom pugui realitzar - se lliurement, amb ple respecte a tota mena de minories, un partit que propugni una societat solidària, en la que sigui fonamental viure individualment i col·lectivament la nostra pròpia realització en tant que individus i en tant que col·lectivitat, un partit per tant, arrelat a la realitat nacional catalana, entranyablement lligat a la resta dels Països Catalans, fraternalment obert a la col·laboració entre tots els socialistes de l'Estat espanyol i decididament llançat a l'internacionalisme socialista, sense que res pugui obstaculitzar el nostre objectiu socialista, i sense que ens afebleixin les raons dogmàtiques, els sectarismes o la demagògia, un partit en el qual la necessària unitat d'un ampli front de treballadors de Catalunya, que constitueixen la gran majoria catalana ha de coexistir amb una unitat dinàmica amb els treballadors de tots els pobles, amb explícit rebuig a tota mena d'imperialisme i amb una política internacional de neutralisme actiu.

I això, a punt i en condicions d'acceptar la responsabilitat de govern, convençuts i decidits que només units vencerem!

La nostra és una resposta de lluita constant, de dinamisme encès, que recull l'opció socialista de cada localitat, de cada comarca, a través de debats i congressos parcials, que facin d'aquest partit el més fort, el més entusiasta. I que escampin per tot l'àmbit del nostre país tota la força, tota l'energia que ens ha de servir per guanyar - nos la llibertat. La nostra llibertat. La llibertat de cadascun dels homes i de les dones que són, viuen i treballen a Catalunya. La llibertat de tots com una proposta indeclinablement socialista.

Amb aquest manifest socialista, tots els col·lectius del procés iniciat fa uns anys, integrats per amplis sectors de la població assalariada, de treballadors autònoms o de pagesos, que representen els veritables interessos de tots els treballadors, donem per obert des d'aquest moment el nostre Congrés Constituent: Un Congrés que es desenvoluparà a partir dels racons més racons d'aquest nostre país, que viurà totes les vicissituds de la nostra creació i de la nostra creixença, fins a confluir a la sessió general de clausura d'aquesta experiència, única a Catalunya. Entre tots desenvoluparem els aspectes fonamentals del partit: el seu contingut polític, nacional, d'estructura organitzativa i d'aliances, en les quals la nostra total independència orgànica no es contradirà amb la necessària lluita conjunta cap a l'objectiu comú: l'alliberament total de la classe treballadora.

Companys i companyes! el Partit Socialista de Catalunya, que inicia formalment la seva vida orgànica autoorganitzant - se, mobilitzant la gent, llançant aquesta proposta socialista a tots els socialistes que vulguin contribuir al seu procés, proclama als quatre vents de Catalunya, la nostra consigna col·lectiva:

Guanyem - nos la llibertat!
   



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#28
18 de novembre de 2013, 16.49 h

#26 "Fueron tantas, tantas, que un día empiezas a sentir vergüenza de trabajar para ellos. Ahora se termina. Injustamente. Pero lo ganaron a pulso". Así de contundente se muestra la que fuera corresponsal de RTVV en Madrid, Iolanda Marmol, en un post donde narra "sus mentiras", que colgó la noche del pasado martes, después de que el Gobierno Valenciano anunciara el cierre de Canal 9. "Recuerdo cuando nos exigían grabar a Eduardo Zaplana de su perfil bueno. Y la oda que me encargaron sobre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
18 de novembre de 2013, 12.55 h

Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamo s por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,q ue quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
18 de novembre de 2013, 09.09 h

El PSC ratifica su desmarque de la consulta frente a los críticos

El 83% del consejo nacional socialista avala la decisión de Navarro de no apoyar la solicitud del referendo al Congreso


El sector catalanista reúne el 13% de los votos tras no conseguir que la dirección aceptase sus enmiendas


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
17 de novembre de 2013, 17.03 h

http://www.youtube.com/watch?v=WmXJBqDH44c

Via Catalana (Girona, Catalunya): Catalan way to the independence 2013

Aquest vídeo l'ha fet una noia de Kazakhstan.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24

Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
17 de novembre de 2013, 15.56 h

DICCIONARIO LAPAO - ESPAÑOL


DRET A DECIDIR : Sabiendo que NINGUN país europeo tiene en su legislación el
derecho de autodeterminación, se han inventado el eufemismo
“del dret a decidir”. Es decir, todos y cada uno de nosotros,
podemos decidir, si pagamos o no impuestos, si la ley de la
gravedad no es ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
17 de novembre de 2013, 13.49 h

S´han encomanat de l´atàxia d´alguna esquerra europea, a la que el discurs s´els ha acomodat i super-aburgesat.
Des del reconeixement a la propietat privada i l´empresa privada amb ànim de lucre, s´han passat al reconeixement de la gestió privada als serveis públics i a la privatització directa, amb el que això comporta de corrupció i de posar la mà a la caixa de tots i quedar-se tan contents pensant que no han fet res de dolent, mentre són imputats i declarats culpables per la ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Jaume fletxa Barcelona (Barcelonès)
17 de novembre de 2013, 13.29 h

De socialistes np en tenen res, però d'espanyols...


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Jaume fletxa Barcelona (Barcelonès)
17 de novembre de 2013, 13.28 h

Però quina sort que tenen! Quina felicitat! Tenen tot el PSOE i tot EPPAÑA que els estima. Per això veiem la Txacona tan feliç.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Catalunya fletxa 8º pais mes ric a Europa
17 de novembre de 2013, 13.18 h

Catalunya estat, tindria un PIB € per habitant de 30.400€, ocupant el 8é lloc rànquing Europeu, per davant de Alemanya, Bèlgica, UK i França.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.