directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 13:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tremosa: "avui cal celebrar una victòria europea de Catalunya”

El Parlament Europeu aprova definitivament el corredor mediterrani. La regulació aprovada és un reglament d’obligat compliment, el 2030 el corredor mediterrani serà una realitat.

Comentaris 27  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

El Parlament Europeu ha aprovat aquest dimarts de forma definitiva el corredor mediterrani i en el seu web d’eurodiputat Ramón Tremosa (CiU), convida a celebrar una victòria europea de Catalunya i apunta que “El nou reglament confirma definitivament la metodologia de la Comissió Europea, basada principalment en definir inversions ferroviàries per criteris de creació de riquesa i de valor afegit per a l'economia europea”. En una votació al plenari a Estrasburg, els eurodiputats han acceptat el nou reglament que defineix les xarxes trans-europees de transport, i que inclou entre les seves prioritats el corredor mediterrani i deixa fora el túnel central pels Pirineus, tot i els intents dels governs del PP i PSOE perquè fos a la llista. 

El ple del Parlament Europeu ha aprovat aquest dimarts la inclusió del corredor Mediterrani i el corredor Atlàntic entre els 9 projectes prioritaris de transport de la Unió Europea pel període 2014-2020, en el marc del programa 'Connectar Europa'. El programa compta amb un pressupost de 29.300 milions d'euros, dels quals 23.200 es dedicaran a millorar les connexions de transport, 5.120 a xarxes energètiques i 1.000 a les telecomunicacions. Els nou projectes hauran d'estar acabats abans del 2030 i seran cofinançats per la Unió Europea.

Després que del debat que va tenir lloc dilluns sobre el programa i el seu finançament, aquest dimarts s'ha aprovat la inclusió dels dos corredors amb un total de 546 vots a favor, 104 en contra i 41 abstencions. Segons dades de la CE, la xarxa permetrà la connexió de 94 ports europeus amb línies ferroviàries i carreteres i l'enllaç per ferrocarril de 38 aeroports clau amb grans ciutats. A més, també es convertiran 15.000 km de vies ferroviàries en línies d'alta velocitat i es realitzaran 35 projectes transfronterers per reduir l'estrangulació actual.

L'acord entre el Parlament Europeu i el Consell inclou en la xarxa principal els ports de Barcelona, Tarragona, València, Palma de Mallorca, A Coruña, Algesires, Bilbao, Cartagena, Gijón, Osca, Les Palmes, Sevilla i Tenerife.

En el cas concret del corredor Mediterrani s'ha aprovat que els trams inclosos en la xarxa bàsica siguin quatre: Algesires-Bobadilla-Madrid-Saragossa-Tarragona; Sevilla-Bobadilla-Múrcia; Cartagena-Múrcia-València-Tarragona; Tarragona-Barcelona-Perpinyà. A més, també s'han inclòs alguns projectes específics, com ara la connexió ferroviària entre València, Tarragona i Barcelona, aquesta última i Perpinyà i el port de Barcelona.

Un total de deu aeroports de l'estat espanyol figuren en l'acord: el de Barcelona, Alacant, València, Palma de Mallorca, Bilbao, Les Palmes, Madrid, Màlaga, Sevilla i Tenerife Sud.

 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#28
sepet fletxa bcn
20 de novembre de 2013, 19.32 h

Em jugo vint duros que ara començaran pel corredor atlàntic. I Tarragona - Castelló continuarà amb via única. I sinò el temps ho dirà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
jaume fletxa Barcelona
20 de novembre de 2013, 11.54 h

# 1, 14, 24. ARAGONESES: QUIN MAL DÍA OI? DONCS, FES-TE FOTRE!!!

Oi que fot ARAGONESES? Oi que fot que facin el Corredor Mediterrani? Oi que fot que deixin de banda, per idiota, el Corredor Central? Doncs, fes-te fotre estúpit!!!!

I deixa de donar la llauna amb Goldman Sachs, Morgan Stanley, Lehman Brothers, Yerbabuena, La Candelaria, Los Picosverdes, i altres agències de 'rating' que no n'encerten ni una.

QUIN MAL DIA, OI ARAGONESES? OI QUE FOT ARAGONESES? Ja, ja, ja,.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
jaume fletxa Barcelona
20 de novembre de 2013, 11.49 h

EL CORREDOR MEDITERRANI, SI; EL CORREDOR CENTRAL, A FER PUNYETES!!!

Sí senyor! Una gran victòria, després de anys d'esforços de catalans primer, catalans i valencians després i finalment afegint-s'hi murcians i andalusos. I tot això, després dels CONTINUS ENTREBANCS dels fastigosos governs del burro de l'Aznar i de les impresentables ministres Palacios, Maleni, i ara, Ana Pastor. Quin fàstic de gent. Sempre contra les economíes productives i a favor de defensar la fastigiosa casta ext... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
20 de novembre de 2013, 10.13 h

Caram!!!! 17 anys per posar a terra quatre vies i alguns cables. No sé si sabeu que els pons, els túnels i etc. etc. ja estan fets!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
20 de novembre de 2013, 08.50 h

El contingut d'aquest comentari està ocult perquè ha estat considerat inapropiat pels lectors de directe!cat
Mostra'l


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
19 de novembre de 2013, 23.38 h

Avui podem cel.lebrar ho . Moltes gràcies per la feïna , que desde Europa feu . Estem molt contents , . un vot a les Europes per tú ie teu partit .


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Martina Martí fletxa Vandellòs
19 de novembre de 2013, 20.36 h

#18 I tu A VER si aprendes a escribir sin faltas de ortografía.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
19 de novembre de 2013, 19.45 h

http://referendumcatalonia.com/

Catalunya hauria de ser un pais Independent

Entreu i voteu

JA HAN VOTAT MÉS DE 200.000 PERSONES A TOT EL MÓN


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
19 de novembre de 2013, 18.30 h

#14 "Fueron tantas, tantas, que un día empiezas a sentir vergüenza de trabajar para ellos. Ahora se termina. Injustamente. Pero lo ganaron a pulso". Así de contundente se muestra la que fuera corresponsal de RTVV en Madrid, Iolanda Marmol, en un post donde narra "sus mentiras", que colgó la noche del pasado martes, después de que el Gobierno Valenciano anunciara el cierre de Canal 9. "Recuerdo cuando nos exigían grabar a Eduardo Zaplana de su perfil bueno. Y la oda que me encargaron sobre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Jo fletxa Catalunya
19 de novembre de 2013, 18.08 h

Del post del blog de Ramon Tremosa:

3.- El corredor mediterrani serà finançat entre un 20% i un 40% pel pressupost europeu, mentre que el percentatge restant haurà de ser cofinançat per les administracions públiques estatals i per inversors privats, perquè els pressupostos de la UE del període 2014-2020 no cobreixen tota la xarxa europea prioritària.

En aquest sentit, alts càrrecs de la Comissió Europeu, com ara Jean Eric Paqué, ja han afirmat en seu parlamentària que són partid... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.