directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Camps considera 'infundades' totes les denúncies sobre el 'cas Gürtel'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, ha dit durant la sessió de control a la seva gestió, que 'a dia d'avui' totes les denúncies que vinculen el seu govern amb la trama de corrupció Gürtel són 'infundades'. Camps s'ha defensat d'aquesta manera de les preguntes de l'oposició sobre els 50 contractes que presumptament va fraccionar la Generalitat Valenciana per contractar amb empreses de l'entramat i sobre les despeses originades per Radio Televisió Valenciana (RTVV) arran de la visita del Papa Benet XVI a València. El president valencià ha indicat que un informe de l'advocacia de la Generalitat Valenciana demostra que les denúncies són 'infundades' i que el mateix Suprem diu que no tenen valor.
Francisco Camps, Corts valencianes, PP
Comparteix
   


Etiquetes
Les Corts Valencianes han viscut aquest dijous un nou i tens intercanvi de retrets entre el govern i l'oposició arran de les contractacions de la Generalitat amb empreses de la trama Gürtel.

Les altes despeses generades per RTVV per la visita del Papa a València l'any 2006, presumptament relacionades amb l'entramat, i la denúncia de la unitat d'auxili judicial sobre l'existència d'irregularitats en una cinquantena de contractes del govern valencià amb aquestes empreses han marcat la compareixença del president valencià.

Es tracta de la darrera sessió de control al president Camps abans que el Suprem es pronuncií sobre si reobre o no la causa pels regals per a ell i alts càrrecs del govern valencià de mans d'Álvaro Pérez 'El Bigotis', responsable d'Orange Market, filial valenciana de la presumpta trama corrupta. El Suprem ha de dictar resolució el pròxim dimecres 12 de maig.

Durant el seu torn de paraula, el president Francisco Camps ha acusat el portaveu socialista, Ángel Luna, de viure en un 'món de denúncies anònimes' i ha contraatacat preguntant-li un cop més d'on va treure un informe que estava sota secret de sumari per acusar el govern valencià de contractar irregularment amb Gürtel l'organització de la visita del Papa.

El president de la Generalitat Valenciana ha dit que té informes de l'advocacia del govern valencià que demostren que són 'a dia d'avui, totes infundades'. Camps també ha assegurat que ni el Tribunal Suprem ni el jutjat dóna valor a les denúncies.

El portaveu del PSPV-PSOE a les Corts, Ángel Luna, li havia preguntat sobre el cost de la visita del Sant Pare exposant que Radio Televisió Valenciana havia generat 14,5 milions d'euros en despeses i no havia fet cap concurs públic per contractar l'esdeveniment.

Luna, aleshores, ha preguntat a Camps: 'quants tripijocs més hi ha sota aquestes contractacions?' tot asseverant que la trama Gürtel no tenia el monopoli de contractacions il·legals sinó que 'hi havia algú més'.

El síndic del grup Compromís, Enric Morera, ha preguntat al president valencià qui va ser el màxim responsable que va signar els 85 contractes amb la trama Gürtel. Camps ha respost que els informes de l'advocacia del govern valencià desmunten 'una per una' cadascuna de les denúncies. El president ha dit que aquest informe demostra com 'l'objectivitat estava contaminada' en unes denúncies realitzades amb un 'alt grau de subjectivitat i manca de rigor'.

El president de la Generalitat Valenciana també ha posat en dubte el Tribunal de Comptes assegurant que des que governa el PSOE a la Moncloa, el País Valencià ha estat l'autonomia que 'casualment' ha estat més vegades requerida en els seus comptes públics. Camps ha asseverat que 'els socialistes busquen irregularitats i mai les troben'.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.