directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 11:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

El Financial Times dedica un especial sobre els negocis a Catalunya

El prestigiós diari econòmic diu que el Principat és 'la joia de la corona, però amb defectes'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Catalunya és la protagonista aquest dijous d'un especial al prestigiós rotatiu econòmic 'Financial Times'. Amb el titular 'La joia de la corona, però amb defectes' (pdf), el diari explica els atractius empresarials del país. El rotatiu recull les opinions dels qui consideren que el model d'autogovern 'crea obstacles burocràtics pels negocis', però també destaca l'opinió del conseller Antoni Castells, que defensa que les autonomies només representen el 2% del total del dèficit espanyol. En un moment de dura crisi econòmica, FT parla del rol de Catalunya com el 'major contribuent als ingressos centrals' i inclou articles d'anàlisi sobre l'estat de les infraestructures i del sector bancari i de caixes.
financial times, doing business in catalonia
Captura de pantalla de l'edició digital del Financial Times.

Comparteix
   


Etiquetes
És la primera vegada que el Financial Times publica un Doing Business in Catalonia, ja que fins ara el rotatiu britànic s'havia concentrat exclusivament en Barcelona. En les quatre pàgines de l'especial, el diari presenta Catalunya com una regió que concentra una 'una xarxa de talents' d'arreu del planeta i que compta amb escoles de negocis 'líders al món'.

Financial Times recull que Catalunya rep 'crítiques' per la seva política nacional, però inclou també una rèplica del conseller d'Economia català, Antoni Castells, que assegura que és 'completament injust i fals' que el sistema d'autogovern sigui el responsable dels problemes econòmics d'Espanya. El diari conclou que el Principat està en una localització ideal del Mediterrani per ser un dels primers en beneficiar-se 'd'un eventual retorn al creixement' econòmic, i senyala que Barcelona 'continua atraient negocis'.

En matèria d'infraestructures, el Financial Times recorda que 'poques coses encenen tan les passions a Catalunya com les infraestructures inadequades' i es fa ressò dels sentiment de molts catalans de que Madrid no ha complert les seves promeses per fer front al dèficit en infraestructures. El rotatiu, però, destaca els grans projectes a Catalunya dels darreres anys, com l'ampliació de l'aeroport del Prat. Precisament sobre l'aeroport, el Financial Times recull les intencions d'Spanair de convertir Barcelona en un 'hub internacional'.

El Financial Times explica que l'economia catalana ha patit la crisi econòmica, però assegura que Catalunya 'estava lleugerament menys exposada que d'altres regions als excessos del sector de la construcció'. En l'article, el cap del diari a Madrid, Victor Mallet analitza la situació de les caixes i parla dels reptes de fusions i de les dificultats per accedir al crèdit.

L'especial inclou articles sobre les intencions de Barcelona de ser seu Olímpica dels Jocs d'Hivern del 2022, els vins d'El Priorat i el turisme. A més, el publica una columna del director del Cercle d'Economia, Jordi Alberich, en què destaca que 'la millor raó per l'optimisme' a Catalunya 'és la intensa modernització del sector públic i privat'.

'Els negocis no són la primera activitat que tenen el cap els estrangers quan pensen en Catalunya', assegura l'article que obre l'especial, que destaca el reconeixement internacional que ha tingut el país de mans d'artistes com Antoni Gaudí, Salvador Dalí o Joan Miró, o cuiners com Ferran Adrià. Però continua per rebatre l'afirmació anterior, afegint que a l'estat espanyol 'només el País Basc s'acosta a Catalunya pel que fa al llegat industrial i la vitalitat de les seves petites i mitjanes empreses exportadores'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
6 de maig de 2010, 16.44 h

A vegades només cal una mica d'educació i paciència. El Victor Mallet va fer temps enrera, des de Madrid, articles prou crítics amb Catalunya i les autonomies, en la linea dels diaris madrilenys. Sembla ser que, anglosaxó i bon periodista, ha sortit de Madrid i ha conegut la realitat de primera mà, no només de Catalunya, sinó de Galicia, València, etc. D'aquí un article seu al FT quan la primera consulta sobiranista a Arenys, en que no prenia part ni feia judicis de valor, que venint d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.