directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 09:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Les conselleres socialistes del CAC banalitzen el nazisme contra Catalunya

Figueras i Malaret consideren que els atacs de la caverna mediàtica contra Catalunya que denunciarà el Govern no s'insereixen en el 'discurs de l'odi'

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Les dues conselleres del CAC proposades pel PSC, Carme Figueras i Elisenda Malaret, totes dues ex-diputades han fet públic el seu vot particular en l'informe sobre la banalització el nazisme que servirà de base perquè el Govern emprengui accions legals contra 13TV i Intereconomía TV. Ambdues han votat a favor de la transcripció de les manifestacions on es comparen plantejaments democràtics amb moviments totalitaris, tal i com havia encarregat la Generalitat, però han votat en contra de la segona part de l'acord, l'anàlisi jurídica, ja que opinen que aquestes frases, tot i que "xoquen, ofenen i inquieten" una part de la població, no s'insereixen en l'anomenat 'discurs de l'odi'.

Comparteix
   


Etiquetes
Els mitjans que insulten Catalunya banalitzant el nazisme no són mitjans de l’odi segons les instruccions del PSC

En opinió de Figueras i Malaret, aquestes frases incloses en l'informe, "per molt desagradables que puguin ser, no s'insereixen en el que es denomina 'discurs de l'odi'", ja que els discursos no es refereixen a un grup o col·lectiu determinat "i necessitat d'especial protecció per la seva situació de vulnerabilitat". Però a més, afegeixen que les manifestacions "no es dirigeixen contra una comunitat els membres de la qual puguin ser objectes de discriminació o segregació per raons de la raça, el color, la orientació sexual, l'ascendència o l'origen ètnic o nacional". Citen com a excepció un comentari a Intereconomía TV on, segons elles, hi hauria una justificació de la violència i un foment del menyspreu. 

Malgrat reconeixent expressions que justifiquen la violència contra Catalunya, es neguen a condemnar els mitjans de l’odi de la caverna

És per això que les dues conselleres han votat en contra de l'anàlisi jurídica i també de la decisió de trametre-ho a la Comissió Nacional del Mercat de les Telecomunicacions perquè prengui mesures. Figueras i Malaret expliquen en els seus vots particulars que tot i que comparteixen la preocupació pels "perills que un discurs exacerbat i intolerant pot causar a llarg termini en les societats democràtiques", s'ha de tenir en compte la llibertat d'expressió i determinar meticulosament què forma part del discurs de l'odi.

Figueras i Malaret malgrat banalitzar els atacs dels mitjans de l’odi contra Catalunya, encara no han dimitit

Si bé la majoria de frases "controvertides no deixen ni indiferent ni són inofensives, sinó que xoquen, ofenen e inquieten" una part de la població", asseguren les conselleres, han de ser analitzades des de la perspectiva que formen part del discurs polític. "Aquesta aproximació és inherent al pluralisme, a l'apertura mental i a la tolerància, sense les quals no hi ha societat democràtica, com ha assenyalat la jurisprudència del Tribunal Europeu dels Drets Humans", defensen.

En aquest sentit, subratllen que la protecció del discurs polític, "per molt desagradable que sigui", exigeix examinar les declaracions "de manera rigorosa i meticulosa". Però a més, remarquen que la jurisprudència del Tribunal Europeu dels Drets Humans i la Recomanació del Consell d'Europa sobre el discurs de l'odi aposten per fer una anàlisi "especialment minuciosa" i una interpretació "restrictiva" sobre què forma part del 'discurs de l'odi' i què no. 

Aquest informe ha tingut els vots en contra de tres consellers en alguna de les seves parts, Carme Figueras i Elisenda Malaret, proposades pel PSC, i Daniel Sirera, recomanat pel PPC.
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
LL.b fletxa CATALUNYA
2 de desembre de 2013, 17.09 h

JO NO CONSIDERARIA SI SON OFENSIVES O NO. SI JO DIC ALGÚ QUE ÉS UN FEIXISTA I ES VERITAT, NO ESTIC OFENENT O INSULTANT ESTIC DEFININT. AIXÒ SÍ, EL QUE HAURÉ DE FER ES DEMOSTRAR-HO. SI NO ESTIC DIFAMANT.
CREC QUE AQUESTS CANALS MÉS QUE FOMENTAR L'ODI, EL QUE FAN ES DIFAMAR JA QUE DONEN UNS QUALIFICATIUS QUE NO ESTAN BEN RAONATS O JUSTIFICATS. PER TANT S'ELS HA DE PORTAR AL JUTGE PER DIFAMACIÓ.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
28 de novembre de 2013, 12.50 h

NO US RENDIU CATALANS,LLUITA D AMB FORÇA PER LA LLIBERTAT !!!! L'ESPANYOLISME TIRÀNIC ESTÀ DESITJANT QUE DEJEIS DE LLUITAR PELS VOSTRES DRETS PER SOTMETRE-US ENCARA MÉS !!! INDEPENDÈNCIA O MORT !!!! VISQUI LA LLIBERTAT DE TOTS ELS POBLES SOTMESOS PER L'ESTAT ESPAÑOL !!! VISQUIN ELS POBLES BASC,CATALÀ,G AL·LEGO,CANARI,L EONES,ETC !!! VISQUI LA INDEPENDÈNCIA I LA LLUITA CONTRA L'INVASOR ESPAÑOL !!!
/ / / / / /
/ / / / / /
/ / / / /


KATALANAK EZ zaitezten garai, D borrokatzen du INDARR... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
27 de novembre de 2013, 15.11 h

#19 Quan els Mossos t'enxampim fent-ho els dius que és per patriotisme...com a minim fareu unes "rises".....


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
27 de novembre de 2013, 14.10 h

#17 L'Azerbaidjan s'ha servit d'un senador del PP valencià per amagar la brutalitat del règim. Una investigació apunta que Pedro Agramunt és un dels membres del Consell d'Europa a qui ha subornat.

Un quilo de caviar àzeri val entre 1.300 i 1.400 euros. Amb el control de la pràctica totalitat del caviar del Mar Caspi, l'Azerbaidjan és ric en aquesta preuada 'delicatessen'. L'ofrena de regals és un tret característic de la cultura d'aquest país, però quan la política entra en joc, to... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
bejota fletxa Barcelona
27 de novembre de 2013, 14.08 h



HAN ESTAT 20 ANYS OMPLINT CATALUNYA DE PINTADES COM "PUTA ESPANYA".JO , ENCARA PORTO AL COTXE UN "SPRAY" PER TATXAR-ES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
jaume fletxa Barcelona
27 de novembre de 2013, 12.25 h

LA FIGUERES I LA MALARET, QUIN PARELL D'ESTÚPIDES.

Sembla mentida que aquest parell d'estúpides formin part del CAC. Per venture són cegues? O potser sordes? O potser millor subnormals? Perque és de subnormals no veure la bilis i la mala praxis periodística que destil.len aquests 'mitjans de comunicacvió' (més aviat mitjans de l'odi). Quin fàstic.

FOTEU EL CAMP DEL CAC, IMPRESENTABLES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
27 de novembre de 2013, 11.20 h




Atrapado en Qatar El sindicato internacional de futbolistas viajará al país árabe para liberar a Zahir Belounis, atrapado desde hace un año en el país por una disputa de impagos con su club

Ha escrito una carta a Zidane y Guardiola, embajadores del Mundial 2022


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
27 de novembre de 2013, 09.00 h

En Navarro i el Balmon, hip, hip, sempre miren Interpornofrafia, una televisió federal, que diu la andalusa golfa d'andalusia


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
27 de novembre de 2013, 08.57 h



Mass eres el mas Grandhi.

¿Para cuando un viaje a Venezuela, MaSS de chandal con la estelada y Maduro con el chandal bolivariano?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 22
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
27 de novembre de 2013, 06.46 h

#11 Et teu "nom" et defineix perfectament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.