directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 03:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El ministeri de Foment no permetrà al Lleida-Alguaire volar fora de la UE fins el 2011

Malgrat els permisos s'esperaven per aquest estiu, l'aeroport no tindrà autorització per volar fora de l'espai Schengen fins Nadal

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Malgrat l'èxit dels primers mesos de funcionament i el creixement de connexions que ha experimentat, l'aeroport de Lleida-Alguaire no podrà volar fora de l'espai Schengen, és a dir, fora de la UE fins com a mínim l'any vinent. El secretari de Mobilitat del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Manel Nadal, ha explicat que està tot preparat i certificat, però que falta l'aprovació d'un decret del ministeri de Foment espanyol que permeti als aeroports que no són d'interès general volar a països de fora de l'espai Schengen. Nadal ha explicat que volen que s'arregli 'el més aviat possible' perquè hi ha països interessats en volar a Lleida, però des del DPTOP ha reconegut a directe!cat que allò que és 'prioritari' per Catalunya sovint no ho és pel Govern espanyol. 'Els tempos de Foment no són els nostres', han conclòs.
L'aprovació del decret del ministeri de Foment espanyol que ha de permetre vols a l'aeroport de Lleida-Alguaire amb països de fora de l'espai Schengen estava previst per l'estiu però és possible que es retardi fins després de la temporada d'hivern. Aquest retard s'ha donat a conèixer el mateix dia que l'empresa d'aviació Air-Nostrum ha anunciat que començarà a operar a l'aeroport de Lleida-Alguaire amb dos vols d'anada i tornada els divendres i diumenges, entre el 23 de juliol i el cinc de setembre, a Eivissa i Menorca. Els vols, que ja estan a la venda, tenen un preu de 73 euros, anada i tornada inclosa.

Tal i com ha explicat el director comercial d'Air Nostrum, Juan Corral, la companyiafilial d'Iberia començarà amb aquests vols i, segons com evolucioni la demanda, no descarten ampliar el període de vols i fins i tot afegir noves destinacions dins de l'estat. Air Nostrum opera amb avions de fins a 100 passatgers i fa vols entre ciutats espanyoles i algunes a l'estranger, sense passar per Madrid.

Els vols a Eivissa sortiran de l'aeroport de Lleida-Alguaire els divendres a dos quarts de dotze del migdia i els diumenges a un quart de deu del matí i els vols en sentit contrari, d'Eivissa a Alguaire, a tres quarts de deu del matí els divendres i a tres quarts de vuit del matí els diumenges. Pel que fa als vols a Menorca, sortiran de Lleida-Alguaire els divendres a les onze i deu minuts del matí i els diumenges a les tres del migdia. Els vols de tornada des de Menorca sortiran a les nou i deu del matí els divendres i a dos quarts menys cinc de dues del migdia els diumenges.

Nadal ha explicat que l'acord comercial és a canvi d'una subvenció de 30.000 euros i quatre pàgines de propaganda de Lleida dins la revista de la companyia aèria, que podrà arribar a 400.000 usuaris de la companyia. Durant aquest temps, l'aeroport de Lleida-Alguaire ha rebut 10.949 viatgers i, segons el director general de Ports, Aeroports i Costes de la Generalitat, Oriol Balaguer, es treballa ara per poder volar a Anglaterra, Irlanda o Rússia a partir de Nadal.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Pilar fletxa Passanant
8 de maig de 2010, 10.08 h

#7 Si va per mi Oriol, no has entes rés. CIU porta 30 anys enfonsant Catalunya(peix al cove), i el tripartit esta mort, ara no hi ha altra sortida per Catalunya, perque poguem tornar a despuntar com a País (que es el que som), que Independencia i Regeneració Politica, cosa que no volen els que hi son ni sentir-ne a parlar. La carrera de politic, costa molt deixarla. Ens calen persones que lluitin per el País, que tinguin clar que els paguem nosaltres, amb limitació de mandat, amb sous com a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Oriol D. fletxa Amposta
7 de maig de 2010, 21.19 h

#5 Però els d'E no sou d'esquerres i voleu aturar el progrés del capitalisme igual que els vostres companys d'ICV? Òsti tu que es bo això. No me diguis que voleu que Catalunya sigui una potència econòmica i que hi hagi molts empresaris. Qui s'ho havia de pensar. Però aleshores com és que aneu d'esquerres i governeu allà on podeu amb les esquerres que tot ho destrossen i arruïnen, enlloc de amb la dreta més prestigiosa d'Europa que teniu a Catalunya i que es diu CiU. Sí home, aquells ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Pilar fletxa Passanant
7 de maig de 2010, 18.43 h

Al igual que el de Barcelona, a Madrid ho volen tot i no ens deixaran cap sortida que els pugui fer hombra, L'any que be ja trobaran altra excusa per a no donar el permís. Som una colonia conquerida per Espanya i no farem res mentre no ens hi deslliguem. Catalunya per dignitat catalana ha de ser INDEPENDENT .


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ton fletxa GERB
7 de maig de 2010, 17.13 h

a Balaguer, ja fa temps que hi tenen experiència......amb pudors i contaminació. Ja no tenen la fàbrica de paper INPACSA, però tenen sociates i menja-flors iniciatics al govern municipal., que els hi tapen el nas., com deu ser el cas del Joanet


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
JOANET fletxa Balaguer
7 de maig de 2010, 16.04 h

Aquest aeriport no serveix pwer res més que per afiançar el socialisme a Lleida. No hi puja ningú. Els avions contaminen moltíssim més que qualsevol fàbrica o cotxes d'una ciutat. El triaprtit que presuntament és d'esquerres es comporta COM LA PITJOR DRETA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Francesc fletxa Lloret de Mar
7 de maig de 2010, 14.37 h

Algu necessita mes proves de que ejpaña es un mal negoci per a Catalunya??

INDEPENDENCIA JA


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
7 de maig de 2010, 09.01 h

Bravooo! No fos cosa que l'aeroport fos rendible! Ecspanya es un llast per a l'economia catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim. fletxa PPCC.
7 de maig de 2010, 08.51 h

Com més aviat marxem d´aquesta merda d´estat que anomenen espanya que ens va a la contra en tot millor per a tots. Quantes proves més en necessitareu?. Visca Catalunya Lliure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.