directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 03:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Rajoy preocupat per una Catalunya i Escòcia independent dins de la UE

Rajoy adverteix davant Hollande a tots dos països sense cap argument que la independència els deixaria fora de la UE

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha advertit aquest dimarts en roda de premsa conjunta amb el president francès, François Hollande sense argument real que la independència d'Escòcia o de Catalunya deixaria qualsevol dels dos països fora de la UE en aplicació dels tractats de la Unió. Les advertències de Rajoy mostren el nerviosisme que provoca el procés català cap a la independència, davant la democràcia no tenen arguemtns, per això és tant important posar les urnes, saben que si posem ho tenen perdut.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Rajoy no sap com aturar el procés, la seva esperança que els catalans ens barallem entre nosaltres

En una resposta que portava preparada, Rajoy ha rebutjat que en un context com l'actual es plantegin "divisions i aventures en solitari de futur molt incert" on "el punt de sortida pot semblar clar, però el punt d'arribada pot ser desconegut". Respecte a la mateixa qüestió, Hollande s'ha limitat a apuntar que aquest és "un tema intern d'Espanya" i que no té "res més a comentar" al respecte.

Preocupa el “Llibre blanc de la independència” preocupa

Tots dos han fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta a la roda de premsa posterior a la cimera hispano-francesa que ha tingut lloc a La Moncloa, després que aquest dimarts el govern escocès presentés el 'Llibre blanc de la independència' on recull les bases del futur estat. 

Us imagineu la cara de Rajoy si el referèndum e fem el 14S2014 a pocs dies del referèndum escocès?

Rajoy ha assegurat que "desconeix" el contingut de la proposta, però ha demanat que es presenti "amb realisme als escocesos les conseqüències d'aquesta decisió". "Els ciutadans tenen dret a estar informats", ha assegurat abans d'apuntar que ell "respecta" la decisió del govern britànic de permetre la consulta.

Rajoy amenaça amb "Aventures de futur incert"

Rajoy ha volgut afegir a la qüestió una valoració política i ha assegurat que "en els temps en què vivim" calen "països forts i una unió que no és contrària a l'autonomia, sinó garantia de fortalesa" en un món globalitzat.

Per aquest motiu ha rebutjat les "aventures de futur molt incert" on "el punt de sortida pot semblar clar però el punt d'arribada pot ser desconegut". "La Llei és la llei, i la llei es complirà", ha advertit, perquè sinó la UE no seria "seriosa" ni podria ser "un actor" al món globalitzat. 

Hollande més intel·ligent que Rajoy, evita la qüestió

En canvi, el president francès, François Hollande, ha evitat la qüestió. Tal com han fet altres mandataris internacionals quan se'ls ha preguntat per la independència de Catalunya, Hollande ha apuntat que aquest és "un tema intern d'Espanya" i, per tant, no de la seva competència. "No tinc res més a comentar al respecte", ha apuntat. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
bejota fletxa Barcelona
29 de novembre de 2013, 15.48 h

El separatismo aumenta un 40% la pobreza en Cataluña
09/10/2013 - 16:07

El crecimiento del PIB per cápita de los catalanes cae en más de 3 puntos respecto a la media española. La comunidad concentra el 24% de los empleos destruidos en toda España


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
28 de novembre de 2013, 16.59 h

#3 Rivas,Josep Montella,Narciso Pujol,Alejandro Pefarré,Rosario Palau,Aureli,Mara Busquets,Sea storm,Aragoneses,bejota,ramon sardà,roberto moliner,pere colom,lorenzo bach,vicente berenguer, pedro solsona pique,santi de mataró,oscar crusats,paquita torres,joel de vinaroz,roser fort,pere puig,josep maria capdevila i d'altres noms falsos per a un projecte de poca-cosa,tu no pots donar lliçons ni de com controlar els esfinters.Passa-ho


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
28 de novembre de 2013, 12.19 h

NO US RENDIU CATALANS,LLUITA D AMB FORÇA PER LA LLIBERTAT !!!! L'ESPANYOLISME TIRÀNIC ESTÀ DESITJANT QUE DEJEIS DE LLUITAR PELS VOSTRES DRETS PER SOTMETRE-US ENCARA MÉS !!! INDEPENDÈNCIA O MORT !!!! VISQUI LA LLIBERTAT DE TOTS ELS POBLES SOTMESOS PER L'ESTAT ESPAÑOL !!! VISQUIN ELS POBLES BASC,CATALÀ,G AL·LEGO,CANARI,L EONES,ETC !!! VISQUI LA INDEPENDÈNCIA I LA LLUITA CONTRA L'INVASOR ESPAÑOL !!!
/ / / / / /
/ / / / / /
/ / / / /


KATALANAK EZ zaitezten garai, D borrokatzen du INDARR... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
jaume fletxa Barcelona
28 de novembre de 2013, 11.48 h

ARAGONESES; TU SI QUE FAS FÀSTIC. CONTESTA I CALLA.

1) si no entens que hi hagi gent que llegeixi aquest 'panfleto' de blog, com és que tu hi estàs amorrat tot el día i la nit? Deu ser que ja que dius és un panfleto NAZionalista, un nazi com tu l'ha de llegir SI o SI. BURRO!!
2) en comptes de dir bestieses i insultar perquè no tens nassos i ens comentes amb la teva afinada prosa i deliciosa escatología totes aquestes coses de la teva estimada España. T'ho he demanat 100 vegades i com ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
TooneTV2013 - Catalonia : More Than Just A Community (Part2) fletxa ................................................................
28 de novembre de 2013, 11.20 h

http://www.youtube.com/watch?v=SWR47hYM6uM

Ajudem a internacionalitzar videos en anglès sobre Catalunya com aquest. Que tot el món sàpiga qui som i que volem! Ningú defensa una causa que desconeix! INTERNACIONALITZEM la nostra lluita tant com poguem!

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
ALACANTI fletxa ALACANT PPCC
28 de novembre de 2013, 10.32 h

avui l'alcalde de Valladolid en EP de antena3 diu que ZAPATERO té la culpa del fet que Catalunya estigui com està, el fet és que en dir l'expresident ZP que defensaria l'estatut que sortís del parlament català -diu aquet cinyò-va fer un flac fabor a Espanya i a la tranquilitat que es va imposar després de la creació de la constitució democratica.El fet és que la democràcia del poble català no conta per aquest cinyò ...o es la passa pel ano.INDEPENDENCIA JA!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Quety fletxa Torroella
28 de novembre de 2013, 09.27 h

Anem per feina.

Perquè la veu de tot un poble ha d’arribar a tots els pobles, perquè les injustícies ens afecten a tots, petits i grans, i perquè ja n’hi ha prou de callar i esperar que sigui un altre qui solucioni els problemes, l’Assemblea del Procés Constituent de l’Escala, Albons, l’Armentera, Bellcaire, St. Pere, Torroella F. Viladamat, Vilamacolum i Ventalló surt al carrer.
Que la veu d’avui sigui un clam demà.

Contra la privatització de la gestió de les Ruïnes d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
28 de novembre de 2013, 08.42 h

Catalunya no marxarà de la UE, senzillament per que les nacions civilitzades estimen la democràcia; que la franquista Espàña, sigui un pais antidemocratic, no vol dir que a Europa mani!!! a la UE no miren les constitucions, per que si miressin l'espanyola, España seria expulsada immediatament ja que dona el poder al Ejercito franquista etern, por la gracia de Dios


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
J.R.S. fletxa Empordà, CATALUNYA, PAÏSOS CATALANS, Europa
28 de novembre de 2013, 07.46 h


Si hagués de qualificar de 1 a 10 aquests temes, a la INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA li atorgaria un 9 i a la permanència a l’Unió europea un 4.

Imaginem que l’estat espanyol, que tan poc pesa a Europa, aconseguís impedir la nostra incorporació a l’UE. Aleshores responent l’hostilitat amb hostilitat, nosaltres podriem imposar grans taxes a les mercaderies espanyoles en trànsit a Europa. Entre aquestes taxes i els setze mil milions € de l’ESPOLI FISCAL, ens fariem les barbes d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
28 de novembre de 2013, 07.15 h

Mariano parla com si fos un espanyol honrat, quan nomes es el Sr. Gurtel de Barcenas, de Fabra, de Cospedal, de Matas, o sigui, un delinquent comú i que els espanyols el voten per que robi contínuament! Rajoy, el terrorista ecològic-plastelino es un dement, un franquista, un genocida i un pocavergonya!!!! Marxar de la putrefacta españa es una necessitat higiènica; Quan veig al Mariano, vec merda espanyola!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.