directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La @lagrossacat fa davallar la grossa espanyola

Procés de substitució evident de participacions de la grossa espanyola per la catalana, malgrat ser el primer any. Algunes entitats han deixat de fer participacions de loteria espanyola com ERC de La Selva

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

 La Grossa de Cap d'Any ja ha venut 20 milions d'euros en butlletes abans del mes de desembre, quan es dispara la compra de loteria nadalenca. Un ritme que ha permès a la directora general de Tributs i Jocs, Elsa Artadi, afirmar que la intenció per al futur és competir plenament amb les rifes estatals, que venen només a Catalunya més de 500 milions. El número guanyador es donarà a conèixer el 31 de desembre en una gala oberta al públic que se celebrarà a la sala gran del Teatre Nacional de Catalunya (TNC). Una parella 'mediàtica' ja escollida "però encara no confirmada" cantarà la combinació a les onze del matí. La cerimònia serà retransmesa en directe per Televisió de Catalunya.

Comparteix
   


Etiquetes
La loteria espanyola contraataca amb un vídeo de velles glories espanyoles

El ritme de vendes de butlletes de la Grossa de Cap d'Any ha superat les expectatives més optimistes. A la primavera, recorda Elsa Artadi, "quan encara decidíem si es feia aquest any o era millor deixar-ho per al vinent, parlàvem de deu milions". La Grossa catalana ha obligat a la loteria espanyola a reaccionar de pressa i corrents amb un anunci que va camí de tenir un efecte contrari a Catalunya

La loteria espanyola podria introduir canvis per competir amb la grossa catalana

A començaments d'aquesta setmana s'han superat ja els 20 milions en vendes. Molt per sobre del què es podia sospitar i, a més, "cal tenir en compte" que encara queda el mes de desembre, "el més fort" per la compra de loteria. A l'octubre i novembre ja se'n ven però la majoria es factura a partir d'ara. "Creiem que els 10 milions que queden per vendre s'exhauriran ràpidament", ha afegit. Com a reacció la loteria espanyola estudiar afrontar canvis per evitar la caiguda de vendes a Catalunya molt més que a la resta de l’estat.

Fins i tot la “bruixa d’or” ha notat el descens de vendes. El seu propietari ja va expressar la preocupació en el moment de l’anunci de la creació de la grossa catalana

Es tracta d'un impuls inesperat que ha fet que el Govern hagi decidit competir en el futur plenament amb la resta de les loteries estatals. A Catalunya "el mercat és molt potent", subratlla Artadi. De la rifa de Nadal i de la rifa d''El nen' se'n venen cada any 400 i 130 milions d'euros, respectivament. 

Sorteig al TNC 

El sorteig de la Grossa de Cap d'Any se celebrarà el 31 de desembre, a les onze del matí, a la sala gran del Teatre Nacional de Catalunya. Serà una celebració oberta al públic que comptarà amb espectacles de caire festiu abans i després del sorteig. 

L'extracció de les boles les durà a terme una parella 'mediàtica' que Artadi ha proposat a la direcció de TV3, la cadena que farà en directa la realització de la cerimònia. Encara "no estan confirmats" i, per això, no han volgut donar a conèixer els seus noms. 

Primer es donarà a conèixer el tercer premi, després el segon i, en darrer lloc, es coneixerà la combinació guanyadora de la primera rifa de la Grossa de Cap d'Any. El primer repartirà 100.000 euros per euro jugat. El segon 32.500 euros per euro jugat. El tercer 15.000 euros per euro jugat. L'import del primer és el mateix que dóna la loteria estatal, el dels altres dos, lleugerament superior.

1714 i 2014

Els números més buscats segueixen sent el 01714 i el 02014. Del segon ja no queden butlletes. El primer encara no s'ha distribuït i continua al magatzem. A banda de les supersticions per determinats números, Artadi ha explicat que comença a agafar força un gest que detecten en els viatges promocionals del capgròs de la Grossa: "li passen la butlleta pel cap". 

Diferents entitats del país han deixat de fer participacions de la grossa espanyola

La Federació Comarcal d’ERC de la Selva que van ser els creadors de les participacions de la “loteria del país veí” i que venien molta loteria han decidit deixar de fer-les, malgrat que les poques series de la loteria catalana els ha impedit fer-ne participacions

Les empreses catalanes també estan demostrant un esperit emprenedor per integrar la rifa de la Grossa de Cap d'Any. Hi ha companyies que regalen butlletes "amb la compra d'un pernil" i, d'altres, per exemple, que treuen ampolles de vi amb un etiquetatge que inclou una participació d'un 10% de la Grossa. "Els propers anys segur que hi ha més iniciatives així", ha pronosticat Artadi. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Mercè fletxa barcelona
30 de novembre de 2013, 07.00 h

ALERTA:

La pregunta més clara seria:

VOLS QUE CATALUNYA SIGUI UN ESTAT INDEPENDENT D'ESPANYA?

Si no es formula així, el concepte independent seria interpretable i subjecte de manipulació. ... Independent de què? De qui?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Francesc fletxa Barcelona
29 de novembre de 2013, 18.21 h

Indepen. castellano. Saps que a Alfo nso López Tene, quan hi era membre del Consell Superior del Poder Judicial conegut com: (CSPJ) La salutació matinera cconsistia en: A los catalanes ni aigua.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
29 de novembre de 2013, 16.30 h

#8
#9 El primer ministre escocès, Alex Salmond, ha respost aquest dijous a les amenaces de veto en l'accés a la Unió Europea que el president espanyol, Mariano Rajoy, va fer dimecres.

En una intervenció al Parlament escocès, la diputada laborista Johann Lamont ha preguntat l'opinió del cap de l'executiu sobre les paraules de Rajoy. Salmond ha llegit la transcripció exacta de les paraules del president espanyol, que no tenia gaire clar quin és el càrrec de Salmond.

L'independentista... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
29 de novembre de 2013, 16.04 h

Rajoy y Cameron coinciden en que separarse de un país supone salir de la UE

Ambos dirigentes coinciden en el hecho de que una región se separe de un socio comunitario implica su salida de la UE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
29 de novembre de 2013, 16.02 h

S&P eleva a estable su perspectiva sobre España por su incipiente crecimiento

La agencia dijo que la posición externa de España ha mejorado mientras vuelve el crecimiento económico de forma gradual y confirma la nota de rating BBB-.

La región catalana permanece en el nivel de “bono basura”.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Ramon vallcarca fletxa barcelona
29 de novembre de 2013, 16.01 h

Jo en vaig comprar a un super de Condis del barri , pero em diuen que ja s'acabat i no se hon puc trobar-ne. Gracies


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
29 de novembre de 2013, 13.30 h

-fer canvis. No 'introduir' ni 'afrontar'
-el sorteig es farà el 31. Només el poden 'celebrar' els guanyadors


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Campdedalt fletxa catalonia
28 de novembre de 2013, 19.44 h

Molt bé per LA GROSSA. Per fi els catalans pensem en nosaltres mateixos. Per a ser independents primer ens hem d´ALLIBERAR MENTALMENT d´Espanya, que DESPRES JA VINDRÀ EL DEMÉS. Que es confitin el seu Sorteo de Navidad i del Niño. QUE SE´LS CONFITIN !!!!!! Nosaltres //*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 29   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
28 de novembre de 2013, 18.47 h

Cada año, compro 3 o 4 decimos de loteria, de Españistan, el año 2012, fue el ultimo.
He comprado lo mismo, pero de "La Grossa", por lo menos,los beneficios,se quedaran
en casa,y para malgastar dinero,prefiero hacerlo en Cataluña
A Españistan, ni agua.


Valora aquest comentari:   votar positiu 44   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Isabel fletxa Santa Eulàlia
28 de novembre de 2013, 17.10 h

A Santa Eulàlia gairabé tots els comerços en tenen...hi ha molta gent que ja han comprat lotería catalana..jo també l'he comprat....no tinc costum de jugar a la loterà, pero per nadal sembla obligat jugar-hi i sommiar el que fariem si et toqués.
Anims jugueu a la Catalana que en el pitjor dels casos que no ens toqui, els beneficis queden a Catalunya, no marxaràn a la Apaña profunda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 31   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.