directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 11:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Homs: "a totes les cancelleries hi ha una carpeta que diu Catalunya"

Les pressions del ministre Margallo i de tota la diplomàcia espanyola per fer creure al món que l’assumpte català és un afer intern d'Espanya tenen un efecte contrari al que el ministre pretén

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 19 vots )
carregant Carregant

La diplomàcia espanyola malda per fer creure al món que la nació catalana no existeix i que el cas català és només un afer intern, però en el seu delit només fan que despertar o incrementar la curiositat d’aquells països que pressionen per tal que tanquin les portes al Govern català. Aquest aspecte el va confirmar el conseller Francesc Homs, en qui recau la responsabilitat dels afers exteriors del nostre país, en una conferència a Mataró sobre el futur de Catalunya, el conseller va explicar davant una nombrosa audiència, que en un viatge recent del president Mas a un país que no va especificar, per raons obvies, Margallo va trucar tants cops per insistir que el cas català era un assumpte intern que va acabar per despertar-los la curiositat. 
A Margallo li surt el tret per la culata
 
El conseller també va explicar que l’Índia, l’últim destí del viatge que ha fet el president Mas per ajudar a internacionalitzar l’economia catalana, és un país pel qual Espanya havia mostrat sempre poc interès, per la qual cosa van quedar francament sorpresos per les trucades reiterades de la diplomàcia espanyola amb la cantarella de l’afer intern del cas català. Homs assegurà que l’acció exterior del Govern català genera una gran "incomoditat" al Govern espanyol, fins el punt que “Rajoy a cimera que va, cimera que li pregunten per “l’afer intern””, Homs va assegurar que “no hi ha setmana que no hi hagi un ambaixador o un cònsol al Palau de la Generalitat”.
 
El dia que expulsessin a 7 milions d’europeus s’acabaria Europa, diu Homs
 
Homs en la seva conferència va desgranar molts dels aspectes que preocupen la ciutadania sobre el procés sobiranista i en el debat posterior es va fer palès que un dels temes que preocupen és que si una Catalunya independent continuarà estant a Europa. El conseller va insistir que la qüestió és política i no jurídica i va recordar que Europa ha estat inclusiva des dels seus orígens i que ha incorporat països com Croàcia, que en el moment de la seva incorporació es desconeixia si complien amb els estàndards democràtics, i també va posar damunt la taula el cas de l’Alemanya de l’est, que es va incorporar a Europa de forma immediata aplicant el dret a l’autodeterminació. Homs va assegurar que qui diu que una Catalunya independent quedarà fora de la Unió Europea utilitza l’estratègia de la por i va recordar el “valor estratègic” de Catalunya per a Europa.
 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
30 de novembre de 2013, 22.51 h

#13 Una pertinença independent d'Escòcia de la Unió Europea seria directe i en l'interès nacional de Dinamarca , d'acord amb els docents danesos i els polítics . En una sèrie d'entrevistes exclusives amb Col · lectiu Nacional , membres del govern , l'oposició i els acadèmics de la Universitat de Copenhaguen han deixat clar que Escòcia seria benvinguda a les organitzacions internacionals . Això segueix a comentaris de suport del nou primer ministre d'Islàndia , que va dir que Islànd... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
30 de novembre de 2013, 15.56 h

Quina alegría las Carteras Carpetas dels nostres Consellers posa CATALUNYA , aixo no feia falta dir se suposaba hu posaba Tambe diuen C.I.U. Y P.P. PACTES Fets per tot Catalunya he . Quina alegría posa Catalunya aixo els Aturats els don una gran alegría cuan pasen gana . y els seus fills pateixen molt no saben si dema dormirán dintra una casa LA MALNUTRICIO INFANTIL Se alegra posi el NOM DE CATALUNYA Ara ja saben qui els fa pasa gana EL GOVERN DE CATALUNYA .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
30 de novembre de 2013, 15.51 h

En aquestes Carpetas que diuen CATALUNYA ,,, Tambe diuen .. FER Retallades Socials veritat he Si diguesin FER UNA CATALUNYA SOCIAL Seria fantastic pero no es aixis per desgracia .Retallades Socials i més Retallades tanca Hospitals publics Tanca Serveis de NIT de molts pobles Treura la Paga Extra de molts treballadors aquesta es la trista realitat de las CARPETAS


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Synera fletxa Barcelona
30 de novembre de 2013, 07.07 h

Comèdies

- Diguim?
- De part de qui?
- Del senyor Margallo
- I qui és aquest senyor?
- El Ministre de... Espanya?
- Espanya? Què és? Penso que s'equivoca.
- Un Estat del sud d'Europa que...
- Au va! Que no tenim temps per a bromes.
Penjen el telèfon i diuen:
- Portim el dossier de CAT, sisplau, que hem de repassar els últims detalls per rebre al seu President.

Telò.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Synera fletxa Barcelona
30 de novembre de 2013, 06.57 h

Recordeu que existeix el Tribunal Internacional de Justícia de La Haya. No ens estarem de denunciar a ningú. Qui la fa, la paga. No és una amenaça. És una realitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Synera fletxa Barcelona
30 de novembre de 2013, 06.54 h

Ignoren
Riuen
Ràbien
Guanyes

Gandhi


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
29 de novembre de 2013, 17.47 h

Bejota, els temps han canviat i els espanyols com tu, nomes tenen un camí, marxar a la putrefacta España franquista; a Catalunya no volem franquistes-terroristes, capellanet sense bragues!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
29 de novembre de 2013, 17.23 h

#5
O sigui que a vostè li sembla bé que 15 o 20 persones decideixin per milions que pretenen el contrari?? I com s´en diu d´això?
Aquell que cregui que 4 voluntats poden més que 4 milions, crec que s´equivoca "lleugerament", oi?
Ja s´ho trobaran!


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
29 de novembre de 2013, 16.50 h

#14 Deu ser pel poc que et dutxes,porc
#13 El primer ministre escocès, Alex Salmond, ha respost aquest dijous a les amenaces de veto en l'accés a la Unió Europea que el president espanyol, Mariano Rajoy, va fer dimecres.

En una intervenció al Parlament escocès, la diputada laborista Johann Lamont ha preguntat l'opinió del cap de l'executiu sobre les paraules de Rajoy. Salmond ha llegit la transcripció exacta de les paraules del president espanyol, que no tenia gaire clar quin és el c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
29 de novembre de 2013, 16.48 h

Segons “naciodigital.cat”, el Directe es periodismo-escombraria.
Inicio cita literal
“Al final, entre les preguntes del públic, descobreixo molta gent realment crispada per una peça de periodisme-escombreria que s'inventa unes declaracions falses del mateix Cañas en les quals, suposadament, s'autoinculpa de -efectivament- terrorisme. És dur comprovar que això ho han llegit cent mil persones”
Fin cita literal
Font de dades: nacio.cot
El hedor que emana el Directe.cat es tal que ha l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 21
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.