directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L’objectiu d’ERC és construir una de les repúbliques més avançades d'Europa

Rovira sobre la consulta assegura que el paper de la classe política és de defensar allò que els ciutadans ja han expressat a les urnes i al carrer.

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 16 vots )
carregant Carregant

Marta Rovira ha assegurat avui que 'l'objectiu d'Esquerra Republicana no és la independència, sinó construir una de les repúbliques més avançades d'Europa, amb un alt nivell de benestar'. En una conferència a la Fundació Pere Tarrès, la secretària general d'Esquerra Republicana ha destacat els dos grans pensaments polítics sobre els quals s'ha de construir la República Catalana: el 'republicanisme' i la socialdemocràcia'.  La secretària general d'ERC també ha explicat que no s'imagina que la consulta o referèndum sobiranista no pregunti directament per la independència. Durant la conferència que ha fet aquest divendres a la Fundació Pere Tarrés, la número 2 d'Esquerra ha insistit en què aquesta és, de fet, l'única opció "viable" per garantir el futur de Catalunya. 

Comparteix
   


Etiquetes
'Volem una República Catalana que retorni el poder als ciutadans'

Segons Rovira, el republicanisme defensa que 'les persones han de ser lliures dintre de comunitats polítiques lliures', i que 'l'interès general ha de prevaldre sobre els interessos particulars'. En aquest sentit, ho ha contraposat al model imperant a l'Estat espanyol, dominat per una 'casta política extractiva'. 'Per acabar amb aquesta situació', ha afegit Rovira,
Pel que fa a la socialdemocràcia, la secretària general d'Esquerra Republicana ha afirmat que 'cal trencar dogmes i esquemes ideològics per fer que l'Estat s'adapti a la realitat actual'. 'L'objectiu ha de ser maximitzar el benestar del conjunt de la ciutadania', ha afegit. Rovira ha destacat que, en molts àmbits, el 'tercer sector és millor que el sector privat perquè no devalua el servei per aconseguir més beneficis, i aporta intangibles com el compromís, la voluntat i la vocació'. 'Però també calen millores en la gestió dels serveis que ofereix el tercer sector', ha reblat.  Marta Rovira ha acabat la conferència insistint que des d'Esquerra Republicana continuarem treballant per aconseguir la República que imaginava Francesc Macià: 'socialment justa, nacionalment lliure i econòmicament pròspera'.
 
Les elits polítiques i econòmiques s'equivocaran si pretenen controlar el procés

"El nostre país està immers en celebrar una consulta, jo crec que per la independència que és l'única opció viable que tenim per davant", ha assenyalat. La mobilització ciutadana serà la "garantia" d'èxit d'aquesta consulta i Roivira veu els ciutadans disposats a assumir "qualsevol sacrifici" per defensar el dret de vot "com ja han fet en altres ocasions".

El lideratge de la ciutadania és tan evident, segons Rovira, que les elits polítiques i econòmiques s'equivocaran si pretenen controlar el procés. El paper de la classe política és, doncs, el de defensar allò que els ciutadans ja han expressat a les urnes i al carrer. "Si els que estem davant no entenem que aquest procés és ciutadà, ja vindran els ciutadans a impulsar-lo", ha afirmat. La confiança de Rovira en què serà la ciutadania la que guanyarà el dret a decidir és tan gran que fins i tot ha apuntat que, per defensar el dret a votar, veu els ciutadans disposats a fer "qualsevol sacrifici".
 
Contra els arguments que apunten que preguntar per la independència és il·legal i, per tant, està "prohibit", Rovira ha respost que fa 30 anys que la gent vota a Catalunya. "No entenem que després d'haver votat programes que porten com a solució la independència -com el d'ERC- ara no la puguem anar a votar a un referèndum", ha indicat.
 
Amb la fixació de la data i la pregunta -sobre la independència- abans d'acabar l'any, la secretària general d'ERC creu que es donarà "credibilitat" al procés, tot i que ha insistit que la veritable força del dret a decidir i la garantia de convocatòria de la consulta recau en la força de les reivindicacions ciutadanes.
 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
jaume fletxa Barcelona
30 de novembre de 2013, 18.41 h

PERFECTE! AIXÒ ÉS EL QUE CAL: UN PROJECTE DE PAÍS:

Apart de fer tot el possible perque el camí cap a la independència sigui ràpid i el més planer (???) possible, cal també tenir un projecte del que volem que Catalunya sigui en el futur. Sovintt parlem massa de lo primer i poc de lo segon.

Magnífic ERC!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
30 de novembre de 2013, 12.37 h

#14 Segons nosaltres ets només un pobre idiota de tercera,que davant la seva manca d'arguments ja tira de publicacions independentistes per escampar merda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
30 de novembre de 2013, 12.30 h

Segons “naciodigital.cat”, el Directe es periodismo-escombraria.
Inicio cita literal
“Al final, entre les preguntes del públic, descobreixo molta gent realment crispada per una peça de periodisme-escombreria que s'inventa unes declaracions falses del mateix Cañas en les quals, suposadament, s'autoinculpa de -efectivament- terrorisme. És dur comprovar que això ho han llegit cent mil persones”
Fin cita literal
Font de dades: nacio.cot
El hedor que emana el Directe.cat es tal que ha l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
mario fletxa barna
30 de novembre de 2013, 11.58 h

#12 Estic totalment amb tu company, no hi ha comparació possible de cap dels polítics existents, homes o dones amb els d'ERC. Regalimen honradesa, ètica i estètica, fonamental, àdhuc els del tripartit, encara que pesi a molta GENT, algun dia es farà justícia, s'ha de recordar ENCARA QUE PESI A QUI PESI QUE ALLÀ VA COMENSAR LA NOSTRA HISTÒRIA D'AVUI.
VISCA CATALUNYA I VISCA ESQUERRA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
S.Curçó fletxa estat esPPanyol = FANFARRONERIA INCOMPETENT, ENGANY, CORRUPCIÓ = simulacre d’estat de dret = paròdia esperpèntica de democràcia
30 de novembre de 2013, 11.19 h


Compareu, companys, la finura i l'elegància de la Marta Rovira amb qualsevol de les polítiques espanyoles, sigui l'Ana Botella(s?) o l'Esperanssssa Aguirre. O amb una xarnegassa com la Chanches Camachu, o amb la Carme Chacón, tant li fa, i comprendre que hi ha "cultures nacionals" a les quals una història d'agressions , invasions i falta de respecte als valors humans, han fet DEGENERAR no pas només èticament, sinó fins i tot ESTÈTICAMENT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
atlasac fletxa Vila-real
30 de novembre de 2013, 10.01 h

UNA REPUBLICA SOCIALISTA? sense SOCIOLISTOS PER FAVOR!!!

NI UN SOL DIT ALÇARE A FAVOR D´UNS ABORREGATS BORREGOS
TV-3 TAMBE ELS ARRUINABA? VINGA JA!!
FRANCO VIVE COÑO!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10

Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
30 de novembre de 2013, 03.37 h

#5 El hedor asqueroso y repelente, de neo-nazi,es el que desprendes, tu
En este pais,estamos hartos de " FRANQUITOS "


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
30 de novembre de 2013, 01.59 h

Ja, ja ja... es veritat, tant debó ho facin tant bé com quan van estar al tripartit... pero quin morro!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 26
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
29 de novembre de 2013, 23.43 h

#5 Home Aragoneses,tu per aquí?molt malament has d'estar per recórrer a una publicació independentista per escampar merda.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.