directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CDC enfila el camí cap a la independència

Prepara diversos actes pel 2014 per perfilar arguments com els del 'llibre blanc' per la independència d'Escòcia. Rull critica que Navarro recorri a "exabruptes" contra el Govern

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Convergència prepara un calendari d'actes pel 2014 per "eixamplar el suport al dret a decidir". Entre aquests, una convenció de política municipal al gener i una trobada sobre política social i econòmica pel març. "Ens imaginem unes conclusions similars a les del 'llibre blanc' per a la independència d'Escòcia", ha assenyalat el secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, en el marc d'una trobada amb els diversos quadres territorials i sectorials del partit a Cardona. 
El secretari d'organització de CDC, Josep Rull, al centre de la imatge, acompanyat del vicesecretari general de Coordinació Institucional, Lluís Corominas, en una trobada de quadres sectorials i territorials de Convergència a Cardona, aquest dissabte
El secretari d'organització de CDC, Josep Rull, al centre de la imatge, acompanyat del vicesecretari general de Coordinació Institucional, Lluís Corominas, en una trobada de quadres sectorials i territorials de Convergència a Cardona, aquest dissabte
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Rull ha assegurat que el 2014 "és un any ple de reptes" i per això remarca el compromís de CDC d'assolir "el més rellevant: donar el veu al poble de Catalunya". Sempre, segons apunta el secretari d'organització, amb la voluntat de "sumar consensos" amb els altres partits, però també amb els representants de la societat civil. Amb l'objectiu "d'eixamplar suport al dret a decidir i a l'estat propi", Rull ha anunciat la celebració de dues convencions nacionals per el primer trimestre de l'any vinent. La primera, al gener, sobre política municipal; i la segona, sobre política social i econòmica.

"Ens imaginem unes conclusions en bona mesura similars a les del llibre blanc per la independència d'Escòcia", ha assenyalat. "Nosaltres volem imaginar-nos com ha de ser aquest futur", ha afegit. Per això, interpel·la "al conjunt del país" per perfilar aquests reptes. Rull ha indicat que des de CDC "encarem amb molta fermesa i determinació" aquest pròxim any "assumint la responsabilitat de governar el dia al dia del país", ha conclòs.

Les "desqualificacions" del PSC

Josep Rull ha comentat també el que considera "exabruptes" per part de la direcció del PSC sobre aspectes de Govern com el viatge del president Mas a l'Índia. "Navarro i el PSC han sortit de la centralitat del país i l'únic que poden fer per aparèixer en el dia a dia mediàtic és recórrer a l'exabrupte i a la desqualificació", ha assenyalat. Una actitud que es deu a la "pèrdua de centralitat de país i d'explicar el seu model", ha afegit. Precisament, aquest diumenge se celebra al pavelló de la Vall d'Hebron de Barcelona l'acte "La solució és federal" amb el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, i el primer secretari del PSC Pere Navarro.

Rajoy i l'"exemple" de Cameron

Esmentat el procés sobiranista escocès, Rull ha valorat l'actitud de l'executiu de Rajoy vers Catalunya. Una gestió que ha titllat, d'entrada, de "poca solvència" per les manifestacions del president del govern espanyol sobre una sortida de la UE en cas que es declarés la independència catalana. "Opinar sobre un document que no coneix i que no s'ha llegit és com a mínim inaudit", ha valorat el secretari d'organització de CDC. Lamenta que el fet "d'opinar sense saber de què s'està opinant" i el "mínim rigor tècnic" demostrat per part del PP, vesteix un debat "pinzellada gruixuda" i fet "des de l'estòmac", fet que contraposa amb un debat des de Catalunya que es concep "des dels arguments" i la "solidesa de les dades i els fets".

Sobre una possible trobada dels dos mandataris per coordinar estratègies sobre Catalunya i Escòcia, Rull ha apuntat que "valdria la pena que Rajoy copiés moltes coses del primer ministre britànic", ha dit. "I una de fonamental: Cameron creu en la democràcia i dóna la veu al poble d'Escòcia per decidir el seu futur", ha conclòs.

Consens, també amb ERC i Unió

Preguntat sobre el raonament expressat per el president del Comitè de Govern d'Unió, Josep Antoni Duran Lleida, en la seva carta setmanal sobre que potser s'ha "malascostumat" ERC en el procés sobiranista i on assenyala que "no està escrit enlloc" que "el consens sigui acceptar el que ERC vol", Josep Rull ha recordat que Esquerra "s'ha compromès a fons" amb aspectes cabdals pels país com els pressupostos o el dret a decidir. "No canviarem la nostra actitud perquè seria trair-nos a nosaltres mateixos", ha defensat Rull "Convergència és el partit del diàleg", ha subratllat. "Ara no estem per fer jocs de curt abast, sinó visions de llarg abast", ha continuat. "I estem convençuts que Unió, amb aquest plantejament, també hi serà", ha conclòs. 

Tancament RTVV

Josep Rull ha volgut també expressar en nom del partit la solidaritat cap els treballadors i audiència de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), que va deixar d'emetre aquest divendres. "Aquí no passarà perquè s'han fet les coses bé i la televisió de Catalunya s'ha gestionat bé des del punt de vista econòmic i de la pluralitat", ha aclarit el dirigent de Convergència. Sobre RTVV, ha valorat que "hi hagut una tirallonga de despropòsits" i que el cas "ha estat l'expressió més genuïna del sectarisme polític per part del PP"."Aquells que han generat el problema, acaben destruint una eina molt important per al País Valencià, per la seva identitat i per a la llengua comuna que nosaltres compartim", ha lamentat. Finalment, assegura que "hi ha una clara intencionalitat política de minimitzar les identitats que no siguin la castellana o l'espanyola, i això ho hem de rebutjar amb tota la contundència", ha afegit.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
1 de desembre de 2013, 15.57 h

son els teus interessats comentaris.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
1 de desembre de 2013, 12.05 h

#8
No amic no, aquet individu, com uns quants d´altres, encara que no us ho sembli, cobra 1.600 €/mes per escriure aquestes bajanades tot el dia i no només en aquets digital. Aquest sou li ve dels nostres impostos, esclar, doncs deu cobrar a través de qualsevol agència amagada de l´estat espanyol per no dir que ho fa directament dels Fondos Reservados del CNI, que ja seria massa "peliculero".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
1 de desembre de 2013, 11.59 h

Serà un veritable exàmen prendre el pols a la premsa (encara majoritària) a Catalunya, per dirimir quantes vegades a partir de la data i la pregunta clara, surten en positiu CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP a les pàgines de La Vanguardia i El Periódico. Si us plau prego algú que ho faci, jo no puc de ben segur. Serà espatarrant, veure com omplen pàgines i pàgines de res, amb PSOE, PP i Ciudadanos.

Visca la República Catalana al 2014!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Otger Catalo fletxa Xativa Paissos Catalans
30 de novembre de 2013, 20.13 h

#6 La vida del pobre xiquet este, es molt trista,pero esdevindra tragica,el dia de la Independencia


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
30 de novembre de 2013, 18.46 h

#6 Pobre aragoneses com t'has de veure!!,ara resulta que els mitjans independentistes son fonts solvents?quina puta merda de vida la teva no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
30 de novembre de 2013, 18.39 h

Segons “naciodigital.cat”, el Directe es periodismo-escombraria.
Inicio cita literal
“Al final, entre les preguntes del públic, descobreixo molta gent realment crispada per una peça de periodisme-escombreria que s'inventa unes declaracions falses del mateix Cañas en les quals, suposadament, s'autoinculpa de -efectivament- terrorisme. És dur comprovar que això ho han llegit cent mil persones”
Fin cita literal
Font de dades: nacio.cot
El hedor que emana el Directe.cat es tal que ha l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
30 de novembre de 2013, 17.50 h

Va nanos, que ja ho tenim. Ara més que mai cal fer pedagogia entre els catalans i restar units i forts: des d'iCV fins a la CUP passant per CIU i ERC.


Cal mantenir-se ferm davant del nazisme d'en Rivera i la Camacho i no cedir davant les mentides i amenaces terroristes espanyoles.


Ens hi juguem el futur.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
30 de novembre de 2013, 17.49 h

#1 Segons nosaltres ets només un pobre idiota de tercera,que davant la seva manca d'arguments ja tira de publicacions independentistes per escampar merda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
30 de novembre de 2013, 17.05 h

I també ens sap greu que és qüestioni el mitjà que recull les paraules de Cañas i es cregui al diputat de C’s que té tot un historial d’insults, mentides i de llençar porqueria contra la gent d’aquest país que, lliure i majoritàriament, ha decidit anar endavant. http://www.directe.cat/editorial/325924/nacio.cot-pren-te-una-tilla


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Miquel fletxa Cubelles
30 de novembre de 2013, 15.12 h

ànims units es la única manera d'aconseguir l'objectiu de la independència. CDC,ERC,CUP ............. a tope !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.