directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern del PP amb la complicitat del PSOE certifiquen el final de l’autonomisme

El Govern considera el pla del govern espanyol una "reforma de la Constitució encoberta" i un "atac en tota regla a l'autogovern fet amb nocturnitat". #terceraviamorta

Comentaris 26  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha anunciat aquest dimarts que la vicepresidenta, Joana Ortega, convocarà tots els grups parlamentaris la propera setmana per analitzar la "reforma de la Constitucional encoberta" que planteja l'executiu espanyol amb un informe que planteja l'eliminació de diversos organismes de la Generalitat. Homs ha garantit que la Generalitat combatrà política i jurídicament el que ha definit com un "atac en tota regla a l'autogovern fet amb nocturnitat i per la porta del darrere" amb l'excusa de suprimir duplicitats. "Això no cola, és evident que ens hi trobaran al davant", ha subratllat en roda de premsa.
rajoy
Comparteix
   


Etiquetes
El Govern reunirà a tots els grups parlamentaris davant el nou atac del govern espanyol

El proper dilluns a les 17 hores, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, reunirà els grups parlamentaris en el departament de Governació per analitzar aquest informe que ha realitzat el govern espanyol i que implicaria la supressió o afectació de diferents organismes de la Generalitat. És el cas, segons ha explicat Homs, del Síndic de Greuges, la Sindicatura de Comptes, l'Agència Catalana de Protecció de Dades, el Tribunal de Defensa de la Competència, la Junta Consultiva de Contractació Pública, l'Òrgan de Resolució de Recursos Contractuals, l'Agència d'Avaluació de la Qualitat Universitària, l'Institut Català d'Energia, el Servei Meteorològic, el Centre d'Estudis d'Opinió i l'Institut Cartogràfic de Catalunya.

Altres entitats quedarien inservibles per l'eliminació de la seva capacitat d'actuació, com és el cas de la gestió de beques o la centralització de les centrals de compres. Homs ha parlat d'una "operació de recentralització de gran abast, una veritable modificació de la Constitució encoberta" encabit en un informe de 700 pàgines.

És evident que tant sols la independència ens deixarà sans i estalvis de la recentralització espanyola

Homs ha recriminat al govern espanyol la "manca d'honestedat i de transparència" que està demostrant en voler fer passar "per la porta del darrere" la supressió d'organismes de la Generalitat amb l'excusa d'uns suposats "guanys d'eficiència". "El discurs de les duplicitats és una excusa que està construint el govern espanyol per eliminar competències de les comunitats autònomes", ha constatat. Ha recordat, a més, que algunes d'aquestes entitats estan previstes a l'Estatut, i per tant caldria reformar-lo.

El Govern continuarà fent un seguiment estret i precís de totes les reformes que l'Estat pugui emprendre i combatrà política i jurídicament aquesta voluntat de l'executiu de Mariano Rajoy. Homs ha recordat que el Govern ja va encarregar a l'Institut d'Estudis Autonòmics que detectés la duplicitat administrativa com a conseqüència de normes que suposen una "intromissió constant" en les competències de la Generalitat.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#26
4 de desembre de 2013, 20.39 h

#25 millor que cada partit faci la seva pròpia valoració. A veure fins a quin punt son sincers, o cauen en un munt de contradiccions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
El gat negre fletxa País petit
4 de desembre de 2013, 18.51 h

El parlament hauria de fer una declaració conjunta dels partits per cadascuna de les competències alterades o furtades. De manera que el tema arribi a la societat. Que la societat sigui conscient de la situació a que ens sotmet l'estat. Per escenificar també quina és la postura de cada partit i que la gent sàpiga que vota o que no vol votar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
4 de desembre de 2013, 11.19 h

Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamo s por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,q ue quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
atlasac fletxa Vila-real
4 de desembre de 2013, 10.42 h

CONCLUSSIO.......
Els que NO LA SABEU.... escomenceu a apéndre "EL CARA AL SOL" els d´allà aixís com els TIRANS INVASORS i els BOTIFLERS us la FARAN CANTAR!!!
HENORABONA!!!
Vostés guanyen..... ja ho varem denunciar manta vegades que TOT això d´estar a favor de la INDEPENDENCIA HERA UN BLUF!!! guanyar temps i més temps es el que volien i el que volen l´últim dia de l´any ens diran..... EM FET TOT EL QUE EM POGUT.....MENTIDERS! ! ! molts, molts sabiem que acabaria aixís......en fí R... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
4 de desembre de 2013, 10.41 h

#20 “Ja no som al segle XVIII ni vivim en l'era dels reis i els estats nació.” El president dels liberals europeus, sir Graham Watson, va demanar ahir a Espanya que “es desperti” i permeti el referèndum català. Watson, eurodiputat des del 1994, assegura que “no tindria cap problema amb una Catalunya independent dins de la UE”. “Som demòcrates, i si això és el que vol la majoria, és el que ha de passar”, defensa en una entrevista a l'ACN. L'ofensiva de la diplomàcia espan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
4 de desembre de 2013, 09.49 h

Mes clar, impossible: no hi ha mitges tintes.

¿Que més cal que ens facin?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
4 de desembre de 2013, 09.42 h

Durao Barroso, a CiU: la secesión deja a Cataluña fuera de la Unión Europea
¿Y van...? Infinidad de veces se preguntó a la Unión Europea y siempre se obtuvo la misma respuesta. La independencia de Cataluña respecto al resto de España deja a la Comunidad fuera de la UE. Para volver a la Unión se necesitaría una petición del nuevo Estado catalán y "la ratificación de todos los Estados miembros".
Barroso reitera por enésima vez y de forma oficial que la independencia supone quedarse ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
4 de desembre de 2013, 07.27 h

No esperem mes, despres sera massa tard
Independencia ja


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
CARME fletxa bcn
4 de desembre de 2013, 05.55 h

Això és insuportable, acabem ja i d'una vegada per totes.

Aquesta és la guerra freda de la qual parla tantes vegades en Salvador Cardús, però és una guerra en la qual una part lluita sense armes, només atrinxerant-se i en canvi els altres ho tenen tot.

JA S'HA ACABAT, ÉS L¡'HORA DELS ADEUS. MARXEM JA !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
joan fletxa barcelona
4 de desembre de 2013, 04.24 h

Vinga politics catalans a que espereu tant a anunciar la consulta!! Espavileu-vos d' una vegada!! Independencia ja!! Es urgent!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.