directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El “simposi” fa embogir PPC i Ciutadans

No volen caldo... dues tasses. El Centre d'Història Contemporània està elaborant un informe "demolidor" sobre "l'animadversió" de l'Estat

Comentaris 52  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El simposi 'Espanya contra Catalunya: una mirada històrica (1714-2014)' s’ha convertit en un trofeu pel PP i Ciutadans que competeixen per veure qui capitalitza els atacs a la conferència i al govern. El PP amenaça a Mas i diu que "Si no el suspèn no podrà mai més dir que vol dialogar i seure amb el govern d'Espanya per trobar solucions i sortides al conflicte que ell mateix amb ERC ha generat a la política catalana i espanyola". Rivera a “Los desayunos” de TVE ha alertat que l’esdeveniment “genera odi”, que no té nivell acadèmic i forma part de la propaganda del govern per perpetuar la “mentida del 1714”. El director del Centre d'Història Contemporània de Catalunya, Jaume Sobrequés, ha insistit en el caràcter "objectiu i acadèmic"del simposi i en el "rigor" dels acadèmics participants, i ha avançat que aquesta institució prepara un informe "demolidor i incontestable" sobre "l'animadversió" històrica d'Espanya envers Catalunya.


Comparteix
   


Etiquetes

"Una declaració unilateral de conflicte amb Espanya que elimina les possibilitats de dialogar amb Madrid”

El PPC va presentar una moció per aturar el simposi -  que arribarà tard perquè quan es debati ja s’haurà fet la trobada acadèmica-, en la que afirma que la conferència “Lluny d'aprofundir en elements històrics i científics del debat, intenta formar part d'una estratègia de la Generalitat per a la creació d'un enemic exterior.” En la moció, el PP també demana la destitució del director del Centre d'Història Contemporània de Catalunya, Jaume Sobrequés, per “incitació a l'odi i a la divisió”. 

Una trobada d’incompetents, segons Rivera
 

Segons Rivera el simposi vol convertir una guerra internacional en un afer local amb l’objectiu d’atiar l’odi contra Espanya, i ha assegurat que és una barbaritat sense contingut objectiu amb acadèmics de baix perfil.


 
 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#52
Llanos of the Moon fletxa Ministerio de la INUTILIDAD (Madriz)
10 de desembre de 2013, 19.48 h

#41 tontet


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#51
10 de desembre de 2013, 17.05 h

El senyor Albert Ribera no crec que sigui historiador. Per tant no tinc que suposar a priori que sàpiga més història de Catalulnya que jo.
La guerra de succeció de 1714, té obviament un component internacional, un que afecta a la Corona hispànica o component peninsular i un de propiament català. No només per que Catalunya es va aliar amb les forces internacionals que apoiaven a l'Arxiduc Carles, després de que Felip V hagués jurat les constitucions catalanes com a rei. Sino per que q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
10 de desembre de 2013, 15.51 h

#41
Pues haznos una demostración. Sal de Palos de Moer, más o menos a unos 1.000 km de Barcelona, un lunes por ejemplo después de haber desayunado y a ver si el jueves a la misma hora estás en Barcelona, andando durante todo el itinerario y a ser posible que un notario levante acta porque de vosotros nada es de fiar. Cateto, donde realmente desembarcó Colom fue en Pals, desde ahí está comprobado que se tardan 3 dias para llegar a Barcelona andando.
Parece mentira que para defender lo ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
10 de desembre de 2013, 15.36 h

#39Carta oberta de l'actor Juan Diego. “Independentista, como madrileño he llegado a la conclusión de que soy independentista catalán. No entiendo al Gobierno de España. No entiendo cómo puede tener a una comunidad de siete millones y medio de personas así. Una comunidad que tiene tres idiomas oficiales. Que es referente en muchos campos y que ha sido motor de España desde antes de la democracia. Que no sólo ha sido puerta de entrada de importaciones, inversiones y turismo, que es pue... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
10 de desembre de 2013, 15.35 h

#41 Sacseja't una altra cosa i potser pensaràs que has lligat,trosset de cansalada....


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
10 de desembre de 2013, 13.28 h

HACEMOS UN LLAMAMIENTO A TODOS LOS ANTIFASCISTAS Y DEMÓCRATAS A TOMAR LAS CALLES PARA EXPRESAR EL DESEO DE CAMBIO DE UN SISTEMA FOSILIZADO Y ANTICUADO QUE SOSTIENE PRIVILEGIOS Y ATACA A LOS PUEBLOS PARA TENERLOS SOMETIDOS BAJO EL YUGO ESPAÑOL. PEDIMOS QUE TODA LA CIUDADANIA DE LOS PUEBLOS OCUPADOS DEMUESTRE EN MANIFESTACIONES Y TODO TIPO DE ACTOS SU RECHAZO A UNA CONSTITUCION OBSOLETA QUE SOLO PERSIGUE MANTENER PRIVILEGIOS,CASTAS,Y TODO TIPO DE SISTEMAS QUE VAN CONTRA LOS DERECHOS DE LA CIUDA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
francesc fletxa Barcelona
10 de desembre de 2013, 12.50 h

Jo don fe de que, una funcionaria de telèfons a nou barris en els 1970, al meu sogre, amb més de setanta anys a la finestreta dels seus poders, li va dir que li parlés en cristià. Què ignorants han estat i son. Jo soc convençut de que ens han donar una història falsa intencionadament. Son dolents.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
Jaume fletxa Barcelona
10 de desembre de 2013, 12.28 h

RIVERA I CAMACHO, DOS SUBNORMALS QUE NO SABEN (NI VOLEN SABER) RES DE LA VERITABLE HISTÒRIA CATALUNYA-ESPAÑA

Qualsevol persona normal (no cal sigui l'Einstein o el Shakespeare) que hagi llegit Història de España, tant si és des de el segle XV (quan era una confederació, i no una nació com diu el subnormal del Rajoy) com des de 1714, sap que el que es dirà en aquest Congrés ha estat la VERITAT. Una altra cosa és la historiografía oficial castellana que ha tergiversat no poques coses ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
Jaume fletxa Barcelona
10 de desembre de 2013, 12.20 h

ARAGONESES, BASURERO MAYOR DEL DIGITAL

Aquest ARAGONESES cada día està pitjor. Fixeu-vos que diu:

"Segons “naciodigital.cat”, el Directe es periodismo-escombraria". I jo em pregunto: si tant dolent és, si és tanta escombraría, que fas llegint-lo cada día i escrivint, com a mínim, 10-20 comentaris.

Estàs molt taradet ARAGONESES. Deus ser Record Guiness dels masoques, apart de ser l'ESCOMBRIAIRE MAJOR DEL REINO DE ESPAÑA.

Per cert, ja saps on i quan va morir Antoni Villarroel? J... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
MAC fletxa Vic
10 de desembre de 2013, 11.53 h

Senyorets del PP i Ciudadanos: jo ja odiava Espanya molt abans d'aquest simposi i molt abans que CiU entrés en el què anomeneu "deriva sobiranista". Odio Espanya des que tinc ús de raó, i des de que no em deixa ser el que vull ser: català, i prou.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.