directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La Marató de TV3, la més solidaria del món, malgrat l’asfixia econòmica d’Espanya

Ho ha certificat “Official World Record”, la Marató de TV3 és la telethon (marató) amb més recaptació per habitant del món en la seva edició del 2012.

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

La Marató 2012 va tancar amb un marcador històric de 12.387.634€, això significa una aportació de 1.64€ per habitant, molt per sobre d'altres maratons d'arreu del món, com la de Xile (1,43€ per habitant) o França (1.23€ per habitant), fet que la col·loca en primer lloc del rànquing de les telethons solidàries que es fan arreu del món, segons l’índex per càpita. Els donatius que van arribar fins al 31 de març de 2013 per impulsar la recerca contra el càncer situen el marcador de la 21a edició de La Marató de TV3 en el lloc més alt de la història del programa. I això ho ha un país que encara avui no és un estat independent.

Comparteix
   

Patim l’asfixia econòmica d’Espanya, però som els més solidaris del món

La Marató de TV3 va tornar a batre el seu propi rècord de recaptació i va tancar definitivament el marcador de l’edició  2012 amb 12.387.634 €, una xifra històrica en els 21 anys del projecte. Els milers de donatius que els ciutadans, institucions i empreses van fer fins al 31 de març i l’àmplia mobilització protagonitzada per la societat civil han fet possible aquesta nova fita, que permetrà obrir noves vies en el tractament personalitzat i la curació del càncer.

Rècord mundial de solidaritat, però també rècord d’activitats socials

Si la recaptació de La Marató 2012 suposa un rècord històric – fou 3,4 milions superior a la xifra màxima del 2011 – també la participació social desplegada al seu entorn va ser més intensa que en les edicions anteriors i es va tornar a superar marcant nou rècord d’activitats registrades en suport a aquest projecte. Mostra d’això són les 2.221 activitats populars organitzades per entitats, associacions i col•lectius socials, culturals i esportius del país en una demostració d’implicació que va créixer un 21% respecte al 2011. Només aquest moviment ciutadà espontani va aportar  2,2 milions d’euros al marcador del programa.

El disc de La Marató, del qual es van vendre 200.000 còpies en un sol dia, també va fer rècord internacional, ja que es va convertir en el disc més venut mundialment en un sol dia, com també va passar en l’edició del 2011. El llibre de La Marató va vendre més de 10.000 exemplars, i va contribuir també a assolir aquest èxit.

A manca d’estat propi La Marató de TV3, motor de recerca científica

En les 21 edicions celebrades, La Marató de TV3 ha recaptat  119.004.096 milions d’euros, i s’ha convertit d’aquesta manera en un dels motors de la recerca científica del país i en una eficaç plataforma de sensibilització i divulgació social sobre les malalties tractades. I tot, gràcies a la confiança d’una societat compromesa amb el projecte, que cada any s’hi implica malgrat les dificultats econòmiques.

La Marató 2013: malalties neurodegeneratives

L’edició 2013 de La Marató de TV3 es farà el diumenge 15 de desembre i estarà dedicada a les malalties neurodegeneratives, segons ha decidit el Patronat de la Fundació. Les malalties neurodegeneratives són patologies cròniques i progressives del sistema nerviós central ocasionades per la pèrdua continuada de neurones del cervell i de la medul•la espinal. L’Alzheimer, l’esclerosi múltiple, la corea de Huntington, el Parkinson, la distròfia muscular o l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA) són alguns exemples del que pot provocar l’alteració dels complexos circuits neuronals. Totes elles són malalties molt invalidants pels greus canvis físics i de conducta que pateixen els malalts, que comporten una gran dependència i l’afectació directa de l’entorn familiar durant anys. La recerca biomèdica destina grans esforços per combatre la degradació i la mort neuronal a través de diverses estratègies terapèutiques, com ara la creació de neurones sanes a través de la modificació genètica amb cèl•lules mare o la immunoteràpia. Però encara queda un llarg camí per recórrer i, per això, la 22a edició de La Marató de TV3 desplegarà la seva capacitat de sensibilització i mobilització social en benefici de la recerca neurodegenerativa.

Des d’OWR seguirà de molt a prop La Marató de TV3 2013 i si es bat algun nou rècord serà registrat gratuïtament per Official Wolrd Record.
 

 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Synera fletxa Barcelona
12 de desembre de 2013, 22.32 h

A Espanya son garrepes, miserables. Només volen els quartos dels altres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
11 de desembre de 2013, 22.03 h

12.387.634€!!!!!!!!!!!!!!
No és per res, però a España i amb dues teles de nivell nacional espanyol, recullen menys de 4.000.000€ i a França a través de FR2 i durant tres dies recullen aprox. 7.000.000€
Però som uns garrepes, oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
11 de desembre de 2013, 21.13 h

Aragonense,. se caga por el culo, y tu, como español, aun no lo sabes, cerdito de España!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
11 de desembre de 2013, 20.04 h

Bosnia-Herzegovina rechaza un amistoso de fútbol con la selección autonómica de Cataluña por sus "connotaciones políticas"

"Hay connotaciones políticas que en este caso queríamos eludir", señala el secretario de la Federación de Fútbol de Bosnia y Herzegovina para justificar la no aceptación de la invitación por parte de la Federación Catalana de Fútbol para jugar el tradicional encuentro navideño. Estos partidos son utilizados habitualmente por el nacionalismo catalán como un ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
11 de desembre de 2013, 19.54 h

Durao Barroso, a CiU: la secesión deja a Cataluña fuera de la Unión Europea
¿Y van...? Infinidad de veces se preguntó a la Unión Europea y siempre se obtuvo la misma respuesta. La independencia de Cataluña respecto al resto de España deja a la Comunidad fuera de la UE. Para volver a la Unión se necesitaría una petición del nuevo Estado catalán y "la ratificación de todos los Estados miembros".
Barroso reitera por enésima vez y de forma oficial que la independencia supone quedarse ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
11 de desembre de 2013, 19.54 h

Durao Barroso, a CiU: la secesión deja a Cataluña fuera de la Unión Europea
¿Y van...? Infinidad de veces se preguntó a la Unión Europea y siempre se obtuvo la misma respuesta. La independencia de Cataluña respecto al resto de España deja a la Comunidad fuera de la UE. Para volver a la Unión se necesitaría una petición del nuevo Estado catalán y "la ratificación de todos los Estados miembros".
Barroso reitera por enésima vez y de forma oficial que la independencia supone quedarse ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Això sí que és solidaritat fletxa Orgullòs de ser Català ...........................................
11 de desembre de 2013, 18.51 h

http://www.verkami.com/projects/7204-1714-el-preu-de-la-llibertat#question_answers-7204

1714, El Preu de la Llibertat. La pel·lícula.

Fem aportacions i ajudem a difondre l'enllaç, encara hi som a temps. És un projecte positiu ja què serà la primera vegada que podrem veure en pantalla aquesta part de la nostra història. 11 de setembre de 1714.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.