directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 11:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rajoy com Cánovas, “no hi haurà consulta” i Cuba va ser independent #SíSí

Rajoy tanca la porta a qualsevol negociació garantint que no hi haurà consulta. Espanya sempre diu el mateix, i mai l’encerta

Comentaris 26  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dijous de manera taxativa que la consulta "no se celebrarà" ni ell negociarà, tampoc, la sobirania territorial de l'Estat. Segons Rajoy, aquesta és una consulta "radicalment contrària a la Constitució i a la llei" que "xoca" frontalment amb la premissa constitucional de la "indissoluble unitat d'Espanya". En aquest marc ha garantit que ell dedicarà tot el seu esforç perquè els ciutadans catalans no es vegin "perjudicats" per la convocatòria, i ha apel·lat a la "responsabilitat" del president de la Generalitat, Artur Mas. Fa 117 anys el president Cánovas va dir el mateix sobre la independència de Cuba, i tot va ser lo contrari, Cuba, estat independent.
#SíSí
#SíSí

Comparteix
   


Etiquetes
Rajoy i Rubalcaba superats per la democràcia dels catalans

El president espanyol ha fet aquestes manifestacions en una roda de premsa conjunta amb el president del Consell Europeu, Herman Van Rompuy, programada des de fa dies per analitzar les qüestions que es tractaran a la cita europea del 19 i 20 de desembre. Malgrat que no és habitual, Rajoy ha fet referència a la qüestió catalana ja a la seva intervenció inicial per "garantir" amb "tota claredat" que la consulta "no se celebrarà", perquè "és inconstitucional".

"La sobirania no és negociable" però la democràcia és la democràcia

Segons Rajoy, l'acord dels partits catalans i el Govern d'Artur Mas és "radicalment contrari" a la Llei i "xoca frontalment amb el fonament de la Constitució, que és la indissoluble unitat de la nació espanyola".  Per aquest motiu ha advertit que el seu executiu "no pot ni autoritzar ni negociar" res en aquesta direcció perquè atempta contra "quelcom que és propietat del conjunt dels espanyols". "Dir què és Espanya i com s'organitza és una decisió del conjunt dels espanyols", ha dit, "i ningú els pot privar d'aquest dret". 

"Sempre hem treballat per enfortir els llaços afectius"

Malgrat el xoc entre els dos executius, Rajoy ha assegurat que el seu govern "sempre" ha treballat per "enfortir els llaços afectius, polítics, econòmics i socials" que "uneixen" els catalans i els espanyols, i ha "lamentat" les iniciatives que "atien la divisió i generen profundes incerteses a la ciutadania en un temps necessitat de certeses". "Dedicaré tot el meu esforç perquè els catalans, que sempre han estat una part fonamental i volguda d'Espanya, no es vegin perjudicats per les conseqüències d'aquesta iniciativa", ha dit.

Apel·la a la "responsabilitat" de Mas

També ha volgut llançar un missatge al president de la Generalitat, Artur Mas, a qui ha recordat el "respecte que tots devem a la Llei", i "especialment els que tenim responsabilitats de govern". Per aquest motiu, i "abans que es formalitzi aquesta proposta i s'intenti obrir un procés manifestament contrari a la Constitució i als drets de tots els espanyols" ha volgut apel·lar a la "responsabilitat del president de la Generalitat i al compromís polític que va assumir de no violentar les lleis". 


La Moncloa trenca l'acord amb els periodistesi fa trampes 

La roda de premsa de Rajoy i Van Rompuy ha estat precedida per moments de discussió entre els periodistes que habitualment cobreixen les informacions del president espanyol i els serveis de comunicació de La Moncloa. L'entorn del president ha decidit no respectar el sistema establert pels periodistes que ha funcionat durant els últims deu anys, segons el què quan només hi ha possibilitat de fer dues o tres preguntes es donava la paraula als reporters designats pels propis periodistes, que prèviament havien consensuat les preguntes. 

A la roda de premsa d'aquest dijous han preguntat ABC i Antena 3 per part de la premsa espanyola i Reuters per part de la premsa internacional. Com a mostra de protesta, bona part de la resta de periodistes han aixecat la mà cada vegada que hi ha hagut ocasió de fer una pregunta. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#26
erawerf fletxa dfgkitklf
17 de desembre de 2013, 16.43 h

LA SEVA OBSESIÓ EN LA CONSTITUCIÓ ÉS EL NOSTRE CÀSTIG.
DIU QUE VOL QUE SIGUEM AMICS PERÒ COM VOL QUE SIGUEM AMICS AMB UNA CONSTITUCIÓ QUE PERMET QUE S'ENS DISCRIMINI?

QUE PERMET QUE ELS DINERS QUE PRODUÍM NO TINGUIN UN RETORN PROPORCIONAL A LA MITJANA DEL REPARTIMENT ENTRE COMUNITATS.

QUE PERMET QUE LA NOSTRA LLENGUA SE LA FACI RETROCEDIR QUAN CONSIDEREN QUE HA AVANÇAT O POT AVANÇAR MASSA?. ES A DIR LA VEUEN COM UNA ENEMIGA.

QUE QUAN VOLEN ENS TREUEN LES COMPETÈNCIIES QUE ENS H... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
14 de desembre de 2013, 12.27 h

Comunicado de la Resistencia Antiespañola : En el dia de ayer,12 de diciembre ,hemos asistido a un ACONTECIMIENTO HISTÓRICO sin punto de retorno,que marca el principio del fin del camino hacia la INDEPENDENCIA del Pueblo Catalán. El Gobierno Nacional Catalán,ha escenificado el deseo de toda la Nación Catalana de formar un nuevo modelo de convivencia,basado en el derecho del Pueblo Catalán a elegir su futuro,su progreso,su desarrollo nacional,económico,social,politico,cultural,organizativ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
14 de desembre de 2013, 08.56 h

Per arribar a la independència cal saltar-se la legalitat; i si un ciutadà se la salta és un delicte; si ho fan 150 persones, és un problema d'ordre públic; però si ho fan un milió, no es pot aturar.

Delenda est hispania.
Alea jacta est.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
13 de desembre de 2013, 19.46 h

Malgrat el que ens diguin no caiem víctimes d'enganys.
I recordem sempre que és millor ser cap de sardina que cua de rap, és preferible ser independents que forma part d'una entitat que no ens ha valorat o que no ens vol.
I si cal viurem lliures alliberats d'Espanya i sense el constrenyiment que pot representar formar part de la Unió Europea, penseu que la UE va néixer després de la Segona Guerra Mundial com a instrument per a ajudar-se entre països, i darrerament els països qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
SARGENTO CASCORRO fletxa EL MÁS CHULETA CON O SIN GORRO
13 de desembre de 2013, 19.30 h



#16 No ubieras tu podio confolmaste con metelte pol culo una Alhambra (granada de mano de Instalaza) o si querias una sansasiong ma fuelte, una granada de mortero Mat 120 ? ? Habias de meterte pol culo un cañiong de tanke, so guarra ? y aluego no labarlo ! !




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
SARGENTO CASCORRO fletxa EN DEFENSA DE LOS TANQUES ESPAÑOLES
13 de desembre de 2013, 19.21 h



#16 NOM(BRE), EL CAÑÓN MAS GORDO ANTES ABRÁ QUE LABARLO POR TU CULPA, CERDO, GUARRO, GORRINO, COCHINO, QUE LO PODIAS ABER LABADO DESPUES DE ABERTELO INCADO POR TODO EL CULO, MARICONAZO INDESEABLE !


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Aqui tambe veig el sisi fletxa Sant Cugat del Vallés
13 de desembre de 2013, 15.11 h

#13
Be, entre altres coses el que interpreto amb moltes de les declaracions en aquesta línea, és que en tot moment estan reconeixent el fet que Catalunya s'independitzi, així que cada vegada que ens diuen que ens quedarem fora, ens estan dient que poden ser un Estat independent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Peret fletxa VNG
13 de desembre de 2013, 14.03 h

Ahir es va produïr una fita històrica, en la que el 9-11-2014 d'una manera democràtica i pacífica, el poble català portarà a terme el dret a decidir.

Explicar que es això de dret a decidir als feixistes esPPañoles, es com intentar treure aigua d'un pou al mig del Sahara. On no hi hà, no en raixa.

A tot els feixistes de esPPañistanes, no els quedarà res mes que plorar, com quan Boabdil va perdre Granada (pels ignorants esPPañols, Muhàmmad XII. Per això de la història).

Els cat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
13 de desembre de 2013, 10.49 h

press.president @ consilium.europa.eu, aquesta es la direcció d'aquest pepero o sigui del Partit Popular Facista Europeu!!! Rompuy, el català no es un idioma europeu per que el Partit Popular es un partit Genocida del Català, com un hitleriat qualsevol de cantonada, Europa, NO GRACIES!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
13 de desembre de 2013, 10.34 h

#14 ! Madre mía , tu de donde te has escapado !
Como un cencerro ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.