directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 20:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras: "Quan l'estat espanyol diu que no ens deixarà votar, converteix la independència en sinònim de democràcia" #SíSí

El líder dels republicans qualifica de "camarades" les forces que fan possible una pregunta per la consulta "millor" que la que proposava ERC

Comentaris 22  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- Votar és la via. El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha repetit el lema per activa i per passiva en un acte a Barcelona davant de més de 4.000 persones. "Quan l'estat respon dient que no ens deixaran votar, converteix la independència en sinònim de democràcia", ha sentenciat. "Les seves amenaces són una oportunitat extraordinària, ens cohesionen", ha dit el líder republicà. Emocionat i amb la veu trencada, Junqueras ha qualificat "de camarades i companys; i no rivals" les forces polítiques que han tancat un acord per la data i la pregunta de la consulta. "Estic convençut que la pregunta que tenim és molt millor que la que nosaltres proposàvem, encara que només sigui perquè som molts a defensar-la".




© @marcpuigperez @directe

Comparteix
   


Etiquetes
Bany de masses dels republicans

Aquest dissabte al vespre a l'auditori del Fòrum de Barcelona. Més de 4.000 persones -entre la sala gran, una d'annexa i un miler més per 'streaming', segons l'organització- han seguit el programa d'un acte que s'ha allargat durant gairebé dues hores sota el lema 'Votar és la via'. 

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha respost a la negativa del govern espanyol a celebrar la consulta. La Moncloa creu "que amenaçant desincentiven, però les amenaces són una oportunitat extraordinària", ha apuntat el líder republicà. "Ens responen dient que no ens deixaran votar i per tant l'estat espanyol converteix la independència en sinònim de democràcia", ha etzibat.

En aquest sentit, ha llençat també un avís al govern de Madrid, que ara per ara és "una fàbrica d'independentistes". "A qui pot tranquil·litzar que et neguin el dret més bàsic, el dret a votar, a ser ciutadans?", s'ha preguntat. Per això Junqueras ha recordat al govern Rajoy que l'opció independentista és àmplia però que n'hi ha "molts més" de demòcrates. 

La pregunta "és millor del que la plantejàvem nosaltres"

Per Junqueras, el repte de consensuar una pregunta s'ha superat "amb nota extraordinària". "Estic convençut que la pregunta que tenim és molt millor de que la que nosaltres proposàvem, encara que només sigui perquè som molts a defensar-la: tots junts i barrejats és una força extraordinària", ha sentenciat. 

Per tot plegat ha fet una crida a "preservar" la unitat, el segon "repte" que té ara la societat catalana, ha apuntat el president d'Esquerra. "La millor manera és que tots entenguem que aquells que farem tot el possible per votar el referèndum, no som rivals, sinó companys, camarades de projecte", ha afegit amb llàgrimes als ulls i amb la veu trencada. 

"Mai havíem arribat tan lluny"

El president d'Esquerra ha intervingut al final de l'acte, i també, pocs minuts abans, en una sala annexa on s'hi ha encabit les persones que no han cabut al plenari. Junqueras creu que serà "molt difícil de recuperar l'oportunitat" de votar a favor de la independència en una defensa contundent de l'acord per la data i la pregunta de la consulta pactat amb CiU, ICV-EUiA i la CUP. "Mai havíem arribat tan lluny, mai tan endavant, mai havíem sigut tants i mai havíem tingut tant força", ha sentenciat. 

Just abans de Junqueras, per l'escenari han desfilat entre d'altres l'escriptor Màrius Serra, Empar Moliner, l'actor Juanjo Puigcorbé, Josep Maria Mainat, de la Trinca; l'actor Peyu, els músics Pep Sala i Joan Fortuny, el jutge Santiago Vidal, la cuinera Ada Parellada i el candidat republicà a les europees, Josep Maria Terricabras. L'ovació més gran se l'ha endut, però, l'exconseller del PSC, Ernest Maragall, en entrar a l'auditori; just abans dels aplaudiments que ha arrencat la direcció d'Esquerra. Al mig de l'acte s'ha construït un mosaic amb el missatge 'Votar és democràcia'. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#22
B.Urleta fletxa estat esPPanyol = FANFARRONERIA INCOMPETENT, ENGANY, CORRUPCIÓ = simulacre d’estat de dret = paròdia esperpèntica de democràcia
16 de desembre de 2013, 22.13 h




#20 #21 Em confons amb els clients de la putarra de la teva mare, noiet. O amb els amants de la teva dona, potser? . . . o amb el teu novio, no sé, però sé que et confons, sacotell de merda amb potes.

HUAH HUAH HUAH HUUAAH HHUUUAAAHH HHUUUAAAHH HHHUUUUAAAAHHH ! ! ! !

F U R R R R U U U U U U U U U U ! ! !



Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
16 de desembre de 2013, 21.16 h

Capullos como tú son la escoria de la sociedad, ni hacen ni dejan hacer ni ná de ná...............................
#18


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
16 de desembre de 2013, 21.11 h

#19 Que tal insultón, te ofenden las VERDADES, pues si te pica te rascas cabrón por partida triple.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
B.Urleta fletxa estat esPPanyol = FANFARRONERIA INCOMPETENT, ENGANY, CORRUPCIÓ = simulacre d’estat de dret = paròdia esperpèntica de democràcia
16 de desembre de 2013, 20.22 h




#16 Uns "arguments" així de RISIBLES, només els podria fer un ANALFABET TOTAL com en LUIS MUR. . .

"ARTURO PUIGVERD", LUIS MUR, àlies Santi de Palamós (el que desafiava a òsties els catalans fins que algú li va recollir el guant i ell va còrrer a amagar-se sota el llit com una GALLINETA ESPANTADA), àlies Lorenzo Bach (l'ANALFABET que es pensava que els gots eren un poble i els visigots uns altres, veieu Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
B.Urleta fletxa estat esPPanyol = FANFARRONERIA INCOMPETENT, ENGANY, CORRUPCIÓ = simulacre d’estat de dret = paròdia esperpèntica de democràcia
16 de desembre de 2013, 20.20 h




#16 ALTRA VEGADA AMB LES MATEIXES . . .C R E T I N A D E S ? ? ? ! ! !

Ja verem veure el resultat del "boicot" al cava català, pobre IL.LÚS. Els catalans varem respondre amb boicot als vins espanyols i els vostres viticultors varen demanar PERDÓ ! ! !

I mentrestant, el cava català va augmentar les seves EXPORTACIONS en un percentatge FABULÓS ! ! !

Mira, personatget anònim que tens vergonya de dir un nom (verdader o fals) de RIDÍCUL que et deus sentir fent en TITELLA com fas: si ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
bejota fletxa Barcelona
16 de desembre de 2013, 17.27 h

El titular d'Exteriors recomana als ciutadans de Catalunya que tinguin en consideració els previsibles efectes d'una secessió, com quedar fora de l'estructura legal i econòmica de la UE, i recorda que una eventual secessió d'una part del territori respecte del conjunt "és una qüestió estrictament espanyola".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
16 de desembre de 2013, 16.38 h

Porque la independencia conseguida abruptamente implicaria un claro boicot en España de muchos productos catalanes.
Dado que el mercado español absorbe casi el 50 % de los mismos,se tardaria años en encontrar mercados alternativos o en recuperar el español.
Como reacción en Cataluña también se boicotearían los productos españoles, por lo que ambaseconomías resultarían muy dañadas poniendo en serio peligro el bienestar de sus respectivas poblaciones.


INCLUIRE CADA DIA UN MOTIVO REA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
16 de desembre de 2013, 11.42 h

Comunicado de la Resistencia Antiespañola : El dia 12 de diciembre ,hemos asistido a un ACONTECIMIENTO HISTÓRICO sin punto de retorno,que marca el principio del fin del camino hacia la INDEPENDENCIA del Pueblo Catalán. El Gobierno Nacional Catalán,ha escenificado el deseo de toda la Nación Catalana de formar un nuevo modelo de convivencia,basado en el derecho del Pueblo Catalán a elegir su futuro,su progreso,su desarrollo nacional,económico,social,politico,cultural,organizativo,etc,desde... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
ESTELADES AL BALCÓ FINS A L'ALLIBERACIÓ! fletxa ................................
15 de desembre de 2013, 13.34 h

Ara més que mai que ningú deixi l'estelada al calaix recollint pols! Que la gent de fora ho vegi .

Demostrem de manera inequívoca a tot el món que volem ser ciutadans lliures d'un país lliure, penjem estelades i senyeres.

ESTELADES AL BALCÓ FINS A L'ALLIBERACIÓ!


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
bejota fletxa Barcelona
15 de desembre de 2013, 12.23 h

CONSULTA Un 12,9% de los que quieren un Estado no se inclinarían por la separación de España
Un 35% de catalanes votaría hoy 'sí' a la independencia A la primera pregunta de si Cataluña debe ser 'un Estado', votaría 'sí' el 43% y 'no' el 39%
El 81,9% de ese 43% de los encuestados respaldaría también un Estado independiente
Un 39,1% prefiere el modelo actual, mientras que un 18% no votaría o aún no lo sabe.(SIGMA DOS)

N.B.OBAMA TAMPOC DEIXA ALS TEXANS APEL.LANT LA CONSTITUCIÓ ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.