Els “grans mitjans” s’obliden de la Marató
L’èxit de La Marató més solidària del món, motor de la recerca científica a Catalunya i orgull dels catalans, no és motiu de portada ni a La Vanguardia ni al El Periódico
Tot i que les xifres de participació i el resultat de La Marató són prou significatives, el seu resultat no ha trobat lloc a les portades dels “grans mitjans” catalans i espanyols, que sí han trobat espai per dir adéu a Peter O’Toole, com és el cas de La Vanguardia, El Periódico, El Mundo, El País, La Razón i l’ABC. La 22a edició de La Marató de TV3, enguany dedicat a les malalties neurodegeneratives, ja ha recaptat més de 9.5 milions d’euros i va camí de superar el seu rècord mundial de recaptació del 2012, l’esdeveniment solidari ha comptat amb més de 2.000 activitats populars per iniciativa d'entitats i col·lectius de Catalunya, i ja té 39.220 seguidors a Twitter i 183.193 usuaris a Facebook.
Els diaris del #sísí sensibles al batec ciutadàEl diari Ara ha dedicat avui la seva portada a la Marató, “La solidaritat #nodegenera” titula, i esmenta que la recaptació de La Marató és espectacular i es manté en el nivell de rècord. Per la seva banda, El Punt Avui hi ha dedicat un espai a portada que titula “Solidaritat a prova de crisi” i anuncia que hi dedica dues pàgines a l’interior del diari. Contrasta la sensibilitat d’aquests dos mitjans vers el que mou a la societat civil i la manca d’aquesta qualitat de La Vanguardia i El Periódico que no han trobat un espai per un fet de transcendència social com el resultat de La Marató. Que El País, l'ABC, El Mundo i La Razón no se'n facin ressó no sorprén, malgrat el director de La Razón i el seu propietari, el Sr. Lara, gallardegen sovint de la seva condició de catalans.
A manca d’estat propi La Marató de TV3, motor de recerca científica
En les 21 edicions celebrades, La Marató de TV3 ha recaptat 119.004.096 milions d’euros, i s’ha convertit d’aquesta manera en un dels motors de la recerca científica del país i en una eficaç plataforma de sensibilització i divulgació social sobre les malalties tractades. I tot, gràcies a la confiança d’una societat compromesa amb el projecte, que cada any s’hi implica malgrat les dificultats econòmiques.