directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 12:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

La tecnologia al servei dels ciutadans a Barcelona

El Fab Lab segueix un dels objectius de la smart city: fer la vida més fàcil als ciutadans. La tecnologia, al seu servei.

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

I entre els que faciliten la tasca trobem els arquitectes que posen en pràctica diversos projectes a l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya, l'Iaad, al Poblenou.La vuitantena d'alumnes de diferents nacionalitats que cursen el Màster d'arquitectura avançada treballen incansablement aquests dies per enllestir els projectes abans de les vacances de Nadal. Tenen en comú que s'ocupen de tot el procés de creació i ho fan gràcies a la tecnologia i a les múltiples possibilitats que els proporciona.




Comparteix
   


Etiquetes

Veure les coses abans de la seva fabricació

Per exemple, se les enginyen per donar forma, i sobretot volum, als objectes i productes que han pensat prèviament mitjançant la impressió en tres dimensions. Ho fan amb materials ben diversos: plàstics, fustes o cartrons. La maquinària que tenen a l'abast els permet veure com acabarà quedant.

"Això ens permet des de tenir la primera idea fins a l'objecte final, ja que realment una persona sola, amb una mica d'ajuda dels que estem aquí [a les instal·lacions de l'Iaad pot fer tot el procés tenint el control de la idea des del començament fins sigui una realitat. I això per als creatius té un valor enorme", explica el mànager del Fab Lab Barcelona, Luciano Betoldi.

L'experiència adquirida a Barcelona s'exporta fora

Rober Garita, un dels estudiants del màster i professor d'arquitectura a Costa Rica, d'on és originari, ha aconseguit una beca per posar en pràctica els coneixements. Al seu parer, "l'important de la meva estada a Barcelona ha estat anar una mica més enllà del nostre abast, a l'Amèrica Llatina, i veure que totes aquestes tecnologies són coses que estan passant aquí, a Europa, i ara les podrem implantar als nostres països i ajudar-los a créixer".

De fet, Garita avança que pròximament impulsarà un Fab Lab a la seva terra. Com coincideixen els que treballen en el món de l'arquitectura, és un camp que s'ha de reinventar contínuament i encara més ara, pel context de crisi. Per Rober, "la innovació no és tant inventar alguna cosa de zero, sinó poder-la canviar en el procés que el torni, valgui la redundància, innovador; no només parlem d'imprimir un producte o objecte, sinó per què no imprimir una casa".

El nombre de laboratoris de fabricació creix i ja n'hi ha més de dos-cents arreu del món. El 2014 se'n posaran en marxa dos més a casa nostra; un a les Corts, en un equipament municipal, i un altre a Valldaura, que ocuparà un total de deu hectàrees. Una bona mostra, en conclusió, que Barcelona aposta per ser una smart city capdavantera i seguir a primera línia de les ciutats intel·ligents.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
B.Urleta fletxa estat esPPanyol = FANFARRONERIA INCOMPETENT, ENGANY, CORRUPCIÓ = simulacre d’estat de dret = paròdia esperpèntica de democràcia
17 de desembre de 2013, 22.04 h




#3 ANACLETO ARAGONESES, sisplau, dissimula una mica la teva ferotge homosexualitat . Abans anaves pel món proclamant que desitjaves que el President Mas et fes tocaments indecents als genitals. Ara són els mossos d'esquadra . . . demà qui serà ?

Cap home podrà estar segur a Catalunya, si segueixes així? El teu cul serà la tomba de molts espermatozous ? Això vols?

Au, au, calma't, serena't i reflexiona. Busca't UN sol novio i deixa en pau la resta d'homes, que no ens mereixem aq... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
B.Urleta fletxa estat esPPanyol = FANFARRONERIA INCOMPETENT, ENGANY, CORRUPCIÓ = simulacre d’estat de dret = paròdia esperpèntica de democràcia
17 de desembre de 2013, 21.59 h




#3 ANACLETO ARAGONESES, sisplau, dissimula una mica la teva ferotge homosexualitat i el teu enamorament del mossos d'esquadra. Un homosexual (o un hetero, tant li fa) que no sigui EXHIBICIONISTA dels seus desitjos, és una persona RESPECTABLE, erò si va pel món pregonant els seus desitjos sexuals, esdevé un desgraciat repelent i menyspreable.

Un xic d' AUTOCONTENCIÓ i de DISCRECIÓ, sisplau, ANACLETO.



Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
17 de desembre de 2013, 18.40 h

#2 çLa Audiencia de Barcelona ha condenado a un año y diez meses de prisión a un agente de los Mossos d'Esquadra que emitió una falsa multa de tráfico para vengarse de los usuarios de otro vehículo, tras una riña que tuvo con ellos en el aparcamiento de un centro comercial cuando no estaba de servicio.

En la sentencia, la sección quinta de la Audiencia de Barcelona impone al mosso acusado, José Rodríguez, una condena de un año y diez meses de cárcel y una multa de 1.800 euros por u... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
B.Urleta fletxa estat esPPanyol = FANFARRONERIA INCOMPETENT, ENGANY, CORRUPCIÓ = simulacre d’estat de dret = paròdia esperpèntica de democràcia
17 de desembre de 2013, 18.07 h






#1 ANACLETO ARAGONESES: PALETO CATETO ANALFABETO QUE NO SE LAVA DESDE HACE MESES: només el teu cervell DEFICIENT i ESGARRIAT pot trobar relació entre la notícia present i el teu CRETÍ comentari.

Però, venint de tu, no m'estranya. M'estranyarà el dia que fassis alguna cosa amb competència i habilitat, PATÓS, MÉS QUE PATÓS.






Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
17 de desembre de 2013, 17.11 h

La Audiencia de Barcelona ha condenado a un año y diez meses de prisión a un agente de los Mossos d'Esquadra que emitió una falsa multa de tráfico para vengarse de los usuarios de otro vehículo, tras una riña que tuvo con ellos en el aparcamiento de un centro comercial cuando no estaba de servicio.

En la sentencia, la sección quinta de la Audiencia de Barcelona impone al mosso acusado, José Rodríguez, una condena de un año y diez meses de cárcel y una multa de 1.800 euros por un del... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.