directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 11:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

Autosuficiència energètica a Barcelona

La ciutat està portant a terme diverses accions per tal d'aconseguir edificis i espais públics autosuficients energèticament.

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Amb la creació d'illes energètiques autosuficients per tal de millorar pràctiques relatives al consum: incorporació de cobertes solars, usos mixtos, calefacció conjunta per barri, reciclatge d'aigua i utilització de vehicles elèctrics. Implantació d'un sistema de climatització que proveeixi a edificis o centres de consum tota l'energia tèrmica, en forma d'aigua calenta o freda necessària per a la seva climatització. Actualment es troba implantat a l'àmbit del Fòrum, i s'està ampliant al districte 22@ i al barri de la Marina (Zona Franca).


Comparteix
   


Etiquetes

A destacar entre altres actuacions, estudi per al control i la gestió intel·ligent de l'aigua a l'illa de Cristóbal de Moura, desenvolupament el pla d'autosuficiència energètica amb una visió de 30 a 40 anys i una planificació d'accions per als propers deu anys i anàlisi de consultoria de la viabilitat de definir un operador energètic municipal.

Xarxes de fred i calor

Actualment, la xarxa urbana de fred i calor disposa de 14 quilòmetres que connecten 50 edificis al Fòrum i 22@, i de 7 quilòmetres que connecten vuit edificis a la Zona Franca. Amb tres centrals de generació de calor en funcionament. Aprofitament i ampliació de la xarxa de Districlima de fred i calor i anàlisi de la viabilitat d'interconnexió de la xarxa d'ecoenergies a Mercabarna.

Smart Water

Telecontrol del reg, sistema de clavegueram intel·ligent, gestió de les aigües freàtiques, telecontrol de les fonts ornamentals. Barcelona té com a objectiu gestionar de manera intel·ligent els seus recursos hídrics, tant en la gestió de les aigües freàtiques i subterrànies com en el consum racionalitzat en serveis públics (reg i fonts).

Com a fets rellevants es poden destacar els següents:

Actualment, de les 293 hectàrees susceptibles de regar, 178 tenen un sistema de reg programat. Es treballa perquè un 60% d'aquest sistema preexistent es converteixi en un sistema de telegestió smart que permeti una millor eficiència del reg. S'aconsegueix la fita d'un 8% a finals del 2013. 78 quilòmetres de xarxa d'aigües freàtiques, telecontrolada i repartida en més de 20 sistemes a la ciutat. Pla director per a l'ús de les aigües freàtiques. Sistema d'informació territorial de 1.540 quilòmetres de la xarxa de clavegueram de Barcelona. Xarxa de telecontrol de clavegueram amb 2.500 sensors telesupervisats i 460 actuadors. Previsió de telecontrolar 77 fonts ornamentals durant el 2014.
 
 

 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Francesc Frigola fletxa Granollers
18 de desembre de 2013, 09.26 h

#2 Sisplau, no cridis el mal temps.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
David fletxa Les Franqueses del Vallès
18 de desembre de 2013, 09.02 h


Ara vindrà el Josep Pages Canaleta i criticarà el Junqueres perquè no el treu de l'atur. No seria possible fer-lo guardia de bicicletes ecològiques o algo semblant, i que deixes de fotre la tabarra?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1

Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.