directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 11:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

Autosuficiència energètica a Barcelona

La ciutat està portant a terme diverses accions per tal d'aconseguir edificis i espais públics autosuficients energèticament.

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Amb la creació d'illes energètiques autosuficients per tal de millorar pràctiques relatives al consum: incorporació de cobertes solars, usos mixtos, calefacció conjunta per barri, reciclatge d'aigua i utilització de vehicles elèctrics. Implantació d'un sistema de climatització que proveeixi a edificis o centres de consum tota l'energia tèrmica, en forma d'aigua calenta o freda necessària per a la seva climatització. Actualment es troba implantat a l'àmbit del Fòrum, i s'està ampliant al districte 22@ i al barri de la Marina (Zona Franca).


Comparteix
   


Etiquetes

A destacar entre altres actuacions, estudi per al control i la gestió intel·ligent de l'aigua a l'illa de Cristóbal de Moura, desenvolupament el pla d'autosuficiència energètica amb una visió de 30 a 40 anys i una planificació d'accions per als propers deu anys i anàlisi de consultoria de la viabilitat de definir un operador energètic municipal.

Xarxes de fred i calor

Actualment, la xarxa urbana de fred i calor disposa de 14 quilòmetres que connecten 50 edificis al Fòrum i 22@, i de 7 quilòmetres que connecten vuit edificis a la Zona Franca. Amb tres centrals de generació de calor en funcionament. Aprofitament i ampliació de la xarxa de Districlima de fred i calor i anàlisi de la viabilitat d'interconnexió de la xarxa d'ecoenergies a Mercabarna.

Smart Water

Telecontrol del reg, sistema de clavegueram intel·ligent, gestió de les aigües freàtiques, telecontrol de les fonts ornamentals. Barcelona té com a objectiu gestionar de manera intel·ligent els seus recursos hídrics, tant en la gestió de les aigües freàtiques i subterrànies com en el consum racionalitzat en serveis públics (reg i fonts).

Com a fets rellevants es poden destacar els següents:

Actualment, de les 293 hectàrees susceptibles de regar, 178 tenen un sistema de reg programat. Es treballa perquè un 60% d'aquest sistema preexistent es converteixi en un sistema de telegestió smart que permeti una millor eficiència del reg. S'aconsegueix la fita d'un 8% a finals del 2013. 78 quilòmetres de xarxa d'aigües freàtiques, telecontrolada i repartida en més de 20 sistemes a la ciutat. Pla director per a l'ús de les aigües freàtiques. Sistema d'informació territorial de 1.540 quilòmetres de la xarxa de clavegueram de Barcelona. Xarxa de telecontrol de clavegueram amb 2.500 sensors telesupervisats i 460 actuadors. Previsió de telecontrolar 77 fonts ornamentals durant el 2014.
 
 

 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Francesc Frigola fletxa Granollers
18 de desembre de 2013, 09.26 h

#2 Sisplau, no cridis el mal temps.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
David fletxa Les Franqueses del Vallès
18 de desembre de 2013, 09.02 h


Ara vindrà el Josep Pages Canaleta i criticarà el Junqueres perquè no el treu de l'atur. No seria possible fer-lo guardia de bicicletes ecològiques o algo semblant, i que deixes de fotre la tabarra?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1

Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.