directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 06:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Adéu a UDC per no ser independentista

Un centenar de militants de la intercomarcal de Tarragona demanaran avui esdevenir baixa definitiva d'afiliació política per les indefinicions del partit de Duran i Lleida

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

Aquesta tarda un bona colla de militants de la demarcació tarragonina d’UDC lliuraran a la direcció del parit un manifest on expliquen els motius d’aquesta decisió, segons diuen entre altres coses, “Com a militants d’Unió Democràtica de Catalunya volem manifestar la nostra total disconformitat amb el capteniment adoptat per la direcció del partit respecte a l’ambigüitat de diverses declaracions publiques quant al tema nacional, les quals no reflecteixen l’opinió de la majoria de la militància del partit ni tampoc l’opinió de la societat catalana expressada als carrers de Barcelona i a tot Catalunya, amb la Via Catalana, en els darrers 11 de setembre.”
Duran i Lleida, UDC
© unio.cat

Comparteix
   


Etiquetes
Manca de resposta a les cartes anteriors demanant explicacions

Segons diu la carta, “Així mateix, volem traslladar la nostra preocupació per la manca de resposta a sengles escrits tramesos en les dates 17 de juny i 16 de juliol, mitjançant els quals li demanàvem i reiteràvem al President del Consell Nacional d’Unió, l’Honorable senyor Ramon Espadaler i Parcerissas, que fes arribar a la militància del partit un document adjunt signat per destacats militants, entre els quals figuren alguns dels sotasignats.”

Resta carta dirigida a la direcció d’UDC on es donen de baixa de militants

"La manca de resposta al primer escrit va provocar una reiteració en la petició. Van transcórrer una pila de dies i els nostres comunicats no varen merèixer resposta. Pensem que mereixíem una resposta, tant sintètica com vulgueu i en el sentit o solució que us hagués semblat més adient, però no el silenci. Ha passat prou temps per entendre que, lamentablement, no volíeu contestar el nostre escrit ni fer-lo a mans de la militància, en una clara mostra de manca de diàleg en el si d’un partit on la raó de ser hauria de ser, precisament, l’intercanvi d’opinions, però no el silenci.

Nosaltres creiem que el que defensem i defensàvem està en perfecta coherència amb la declaració de principis d’Unió, perquè voler que Catalunya sigui un estat més d’Europa com ho són els altres estats, amb els mateixos drets i amb les mateixes obligacions, és la millor expressió actualitzada del que els nostres fundadors volien: una confederació per a Catalunya de la qual ells, en aquells moments, en deien ibèrica però que ara es correspon amb Europa, sota els principis d’independència política, interdependència econòmica i fraternitat espiritual.

Unió per la seva història, pels seus principis i pels seus màrtirs hauria d’estar a primera línia de la reclamació nacional, proclamant amb entusiasme la necessitat de tenir un Estat independent i això comporta, naturalment, anar més enllà de la consulta si el resultat de la consulta així ho reclamés.

També volem expressar la nostra indignació amb la paràlisi del partit a la demarcació de Tarragona , així com amb l’exclusió de qualsevol iniciativa provinent de militants amb inquietuds; militants que creuen que cal una renovació interna i que cal fer costat als moviments socials que commouen la nostra societat.

Aquests fets han  comportat un lent i constant desencís per part de militants destacats del partit, els quals ens consta que han renunciat a la seva militància durant aquest darrer període de temps. En aquest sentit algunes d’aquestes persones, tot i que ho han anticipat durant els darrers mesos, es volen afegir al present manifest mitjançant la seva signatura. Així mateix, també volen signar aquest escrit les persones que, tot i haver demanat la baixa del partit, no se’ls ha fet efectiu aquest dret.

Volem transmetre la nostra decepció amb la organització interna del partit, la seva manca de renovació arreu, l’acumulació reiterada de càrrecs en les mateixes persones, la feble democràcia interna que no ajuda a acostar la militància a les decisions que comprometen Unió; ans al contrari, és palès l’allunyament cada cop més intens de la direcció envers les persones que conformen la base social del partit. En el orígens del nostre ideari, les minories eren sempre reconegudes a tots els nivells de direcció. Actualment això ja no és així."
 
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
20 de desembre de 2013, 23.46 h

#15 Tu no eres de Catalunya con tus palabras en català...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
bejota fletxa Barcelona
20 de desembre de 2013, 17.06 h

La alemana Montblanc ha decidido, como otras compañías, abandonar su sede en Barcelona para instalarse en Madrid. Solo una semana después de que Artur Mas anunciara la pregunta de la consulta, el grupo de productos de lujo anuncia su traslado para, dicen, centralizar recursos en una sola sede.


N.B. I AIXÓ COM A ESPOSTA AL INDEPENDENTISME.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
josep mª fletxa el vendrell
19 de desembre de 2013, 19.35 h

Tots hauran de deixar sol a aquest Sr Duran amb els seus desitjos espanyolistes i hotels de cinc estrelles que l'hi page de la seva butxaca i ens deixi tranquils VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
19 de desembre de 2013, 18.28 h

#9
Quan no ens agraden les noticies d'un diari sempre podem deixar de participar-hi i d'escriure-hi.
Raül


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
favaritx fletxa barcelona
19 de desembre de 2013, 09.25 h

Qui hauria de dir adéu d'una vegada a Unió hauria de ser CONVERGÈNCIA. No puc votar Convergència si va amb aquesta colla.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Pep Caselles fletxa Tarrega
19 de desembre de 2013, 07.46 h

Aixo nomes es el principi,,ja veureu com quedera Unio,el vividor d'en Duran s'ho ha guanyat a pols


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
19 de desembre de 2013, 02.45 h

#9 Aquestes colles dels CNI's, llurs cosins germans dels C's (Colono's), companys del PP (Franquistes consumats), Lerrouxistes frikis i cloàques de l'estat diverses... pensen que amb jugarretes de P3 i al quart com aquesta ens enfrontaran, crearan mal ambient i ens dividiran entre indepes... Ai passarells...


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
18 de desembre de 2013, 21.43 h

#8

Segons “naciodigital.cat”, el Directe es periodismo-escombraria.
Inicio cita literal
“Al final, entre les preguntes del públic, descobreixo molta gent realment crispada per una peça de periodisme-escombreria que s'inventa unes declaracions falses del mateix Cañas en les quals, suposadament, s'autoinculpa de -efectivament- terrorisme. És dur comprovar que això ho han llegit cent mil persones”
Fin cita literal
Font de dades: nacio.cot
El hedor que emana el Directe.cat es tal que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
mmm fletxa sant cugat
18 de desembre de 2013, 20.11 h

Carrasco i Formiguera al ser afusellat a Burgos,va cridar,,,,Visca Catalunya Lliiure ¡¡¡


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Roser fletxa Barcelona
18 de desembre de 2013, 20.08 h

Felicitacions a tots aquests militants.
Ara només falta que els de Barcelona,Girona, Lleida i demés municipis facin igual.
En Duran i Lladre es el problema que tenm per assolir el full de ruta no pas a Madrid .


Valora aquest comentari:   votar positiu 26   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.