directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 13:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC tracta d’infantils els membres del CATN

Lucena creu que el Consell Assessor per a la Transició Nacional peca de "falta de realisme" perquè fa els informes "des dels desitjos" i no des de "la realitat"

Comentaris 25  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El PSC creu que les consideracions del Consell Assessor per a la Transició Nacional en l'informe sobre la relació que tindria la Catalunya independent amb Espanya són "ingènues" i "infantils". El portaveu parlamentari, Maurici Lucena, ha dit, en el marc d'una entrevista concedida a l'ACN, que els membres del Consell Assessor "demostren una falta de realisme preocupant" quan plantegen quin seria en tracte entre els dos estats després de la independència. Segons el socialista, que Catalunya vulgui posar "les condicions" de la relació obligant el "dolor" que provocaria a Espanya el trencament resulta "pueril" i respon més "als desitjos" dels membres del Consell Assessor que a "la realitat geopolítica".

Comparteix
   


Etiquetes
EL PSC de Pere Navarro a competir amb C’s a veure qui la diu més grossa

Primera reacció del PSC als nous informes que el Consell Assessor per a la Transició Nacional ha lliurat aquest divendres al Govern de la Generalitat, i més concretament, al que estableix els eixos de relació entre Espanya i Catalunya després d'un hipotètic procés d'emancipació política. En declaracions a l'ACN, Maurici Lucena ha deixat clar que el contingut d'aquest document no encaixa per a res en allò que els socialistes podrien pensar que vindria si la independència s'acabés produint. 

Lucena, un expert en portar als socialistes als pitjors resultats de la seva història

En aquest sentit, el portaveu parlamentari del PSC creu que els membres del Consell Assessor "demostren una falta de realisme preocupant en les propostes que fan, al menys pels partits que volem fer propostes factibles". Tot i considerar que les consideracions es fan "des de la bona voluntat" i el "prestigi que tenen", Lucena creu que és "un desideràtum i una ingenuïtat apostar constantment pels teus desitjos i anhels oblidant que no ets l'únic actor en tot això".

"Em sembla infantil dir a la resta d'Espanya que tu et separes però després, amb el dolor que representaria aquesta separació unilateral imposada, poses tu les condicions de la relació futura", ha assegurat Lucena a l'ACN, tot demanat que, si més no, "haurem d'esperar també a escoltar que faria la resta d'Espanya si això es produís".

Lucena, l’expert que alliçona als membres del CATN

I és que pel socialista, el Govern, el Consell Assessor i els independentistes "volen fer veure que seria una separació indolora i que ens quedaríem en el millor dels móns, que ens beneficiaríem de la nostra major riquesa relativa i de tots els recursos que tenim, i que també seguiríem gaudint de tot el que ens agrada d'Espanya com la lliga de futbol, la defensa de Catalunya sota el paraigües d'Espanya i la UE, o la mateixa moneda". "El petit detall que obliden és que hem d'esperar a escoltar a Espanya, que té tot el seu dret a dir la seva en això", ha ironitzat.

És per això que Lucena ha considerat que informes com el que s'ha lliurat aquest divendres suposa simplement "fer volar coloms". A més, s'ha mostrat "sorprès" de veure com aquestes conclusions "provenen de persones que és inevitable pensar que s'expressen més des dels sentiments que des de la seva especialització professional". "Tenen un component pueril i sentimental que és molt poc compatible amb la realitat de la geopolítica", ha conclòs Lucena. 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#25
23 de desembre de 2013, 13.39 h

MENSAJE DE NAVIDAD DE LA RESISTENCIA : DESDE LA RESISTENCIA ANTIESPAÑOLA QUEREMOS DESEAR A TODOS LOS INDEPENDENTISTAS Y A TODOS LOS HÉROES QUE LUCHAN FRENTE A LA OCUPACIÓN ESPAÑOLA,UN FELIZ AÑO NUEVO 2014 Y QUE ESTE SEA EL AÑO EN QUE SE CONSIGA LA ANSIADA INDEPENDENCIA DE CATALUNYA Y QUE ESTE PROYECTO ILUSIONANTE QUE COMENZÓ EL PUEBLO CATALÁN,SE EXTIENDA A OTRAS ZONAS OCUPADAS COMO EUSKALHERRIA,GALIZA,CANARIAS,ETC. EL PROCESO NACIONAL CONSTITUYENTE EMPRENDIDO POR LAS AUTORIDADES CATALAN... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
B.Urleta fletxa estat esPPanyol = FANFARRONERIA INCOMPETENT, ENGANY, CORRUPCIÓ = simulacre d’estat de dret = paròdia esperpèntica de democràcia
21 de desembre de 2013, 22.33 h




#23 Tu de què has d'anar a Tailandia, fanfarronet mentider ? Tu te'n vas al teu merdòs poble de Villapiojosa de las Altas Liendres, a passar uns dies al "chamizo" on vares viure de petit entre cagallons de cabres i pudor de peus bruts.

huah huAH HUAH HUUAAH HHUUUAAAHH HHHUUUUAAAAHHH ! ! ! ! !




Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
21 de desembre de 2013, 22.17 h

Buenas noticias para vosotros, paletos. Mañana, la parienta y un servidor nos vamos a Phuket a pasar 15 dias. No volveréis a saber de mí hasta el 3 de enero. No hay nadie en el “servisio” para ocupar este puesto así que os quedareis sin saber la verdad por unos días y podréis regodearos en este lodazal de mentiras y manipulaciones de mentes NAZionalistas (es decir, retrasadas).
Mi marcha (temporal, repito, no os hagáis ilusiones) junto con la charlotada del MaSS de la pretendida con... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
josep mª fletxa el vendrell
21 de desembre de 2013, 20.08 h

Al pas que aneu us quedeu sense un sol representant jajajajajajajaja ximples més que ximples VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
B.Urleta fletxa estat esPPanyol = FANFARRONERIA INCOMPETENT, ENGANY, CORRUPCIÓ = simulacre d’estat de dret = paròdia esperpèntica de democràcia
21 de desembre de 2013, 19.33 h




LUCENA, que la has hecho tu buena ! tas metio en ung berenjenal como una berenjena ! Ay, Lucena, me das pena !

HUAH HUah huah huuaah hhuuuaaahh hhhuuuuaaaahhh ! ! ! !




Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Pac o Pi fletxa Barcelona
21 de desembre de 2013, 18.41 h

-"El contingut d'aquest document no encaixa per a res en allò que els socialistes podrien pensar que vindria si la independència s'acabés produint."
Naturalment. Però què importa, avui, el PSC? Fa anys, en Joan Carles Girauta (sí, sí, l'espenyolista recalcitrant, antany socialista recalcitrant) i jo mateix, debatíem sobre el futur del socialisme a España. (Bé; al final, ell va apostar per España, i jo per Catalunya.) Perquè el PSC, com a partit català, no val un puto duro. Ergo l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Jaume fletxa Barcelona (Barcelonès)
21 de desembre de 2013, 14.11 h

Sí senyoir botilfler. Som molt infantils. Però és millo ser infantil que dur la bandera que vostè porta darrera el cul.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
J.C fletxa Baix llobregat
21 de desembre de 2013, 13.32 h

Peret ,peret....ja n.hi ha prou de dir bajanades , estàs superant a la k.Matxo....despres del brindis amb la delegada del gobern (vireina de la colonia) , amb la K.Matko i en ribera...( a la foto hi quedabes retratat) .... un mès per la opresió de Catalunya...i els psc directa al tanatori. Peret que ets sord i no escoltes la veu del miles de catalans que demanen INDEPENDENCIA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17

Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Berret fletxa Amposta
21 de desembre de 2013, 08.13 h

Lucena i Navarro, els grans arruinadors del PSC, si parlem amb molta gent del PSC et diuen el partit diu el que vol, però mols votarem SI SI.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.