directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 02:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran ens marca el camí cap a la independència

Avisa que la posició catalana "no pot ser inamovible" i critica les presses per respondre 'sí sí' a la pregunta i afirma que "Un segon editorial del 'Financial Tmes' ens farà mal a tots"

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El president d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha fet una crida desesperada a Rajoy per tal que cedeixi en alguna cosa i faci possible un acord entre Catalunya i Espanya per solucionar el conflicte. En la seva carta web, Duran ha subratllat que "ni Madrid pot limitar-se a dir no a tot" ni la posició catalana pot ser "inamovible". En aquest sentit, ha apostat per centrar-se a demanar el dret a vot i no tant a apostar per la independència. En aquest punt, ha criticat les "presses d'alguns sectors" per respondre ja 'sí sí' als dos apartats de la pregunta. Si no hi ha un acord, ha avisat, la inestabilitat s'instal·larà com un factor de desconfiança envers l'economia. "Un segon editorial del 'Financial Times' ens farà mal a tots", ha apuntat.

Comparteix
   


Etiquetes
Duran veu com cada cop té menys marge per no votar #SíSí

Duran ha subratllat que s'equivoquen els independentistes que diuen que l'editorial del 'Financial Times' és un aval a les seves tesis, perquè el que fa el diari, al seu parer, és no prendre partit, i simplement reclama un diàleg per solucionar el conflicte. Aquesta és la posició, segons Duran, que també ha transmès el president de la Generalitat, Artur Mas, que va demanar diàleg i va assegurar que estava disposat a canviar la pregunta. En uns termes similars es va expressar el republicà Oriol Amorós. El líder d'UDC omet que tots dos, però, van dir que canviarien la pregunta per la d'Escòcia. Tot i així, segons Duran, tant Mas com Amorós van acabar formulant una tercera via, i s'ha queixat els atacs que rep ell quan proposa exactament el mateix.

Duran confirma que la independència és possible més que mai

Davant d'aquesta voluntat de diàleg, ha lamentat que Rajoy es tanqui cada cop més en el 'no', i l'ha avisat que aquesta negativa a dialogar "posa en perill la credibilitat democràtica d'Espanya i l'estabilitat econòmica". "Ara és l'hora del diàleg i de la política amb majúscules. Ni Madrid pot limitar-se a dir 'no' a tot, ni nosaltres pretendre que la nostra proposta sigui inamovible", ha avisat. 

En aquest punt, ha criticat la pressa "per part de certs sectors" a donar resposta afirmativa a les dues qüestions de la pregunta, perquè la força de Catalunya rau ara en la demanda de poder votar, no en la de demanar la independència. Segons Duran, el president d'ERC, Oriol Junqueras ho entén molt bé."Per ser independents tindrem pocs aliats; per poder votar democràticament, en tindrem molts més", ha constatat.

Duran ha conclòs la carta-web citant Rabindranath Tagore: "Què fàcil és empènyer la gent, però que difícil és guiar-la".



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
BOBADELLA fletxa TERRA DE LLIBERTAT
23 de desembre de 2013, 20.07 h

#19 T'han tret la condicional per Nadal?quina putada no?
Gabriela Bravo, portaveu del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), va negar ahir que la convocatòria d’un referèndum sobre la independència de Catalunya sigui cap delicte.
Després que els portaveus del PP hagin amenaçat reiteradament a la Generalitat, i especialment al president, Artur Mas, amb tot tipus d’accions legals fins a la inhabilitació i la mateixa intervenció de l’autonomia.
El ministre de Justícia, Jose Mari... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
B.Urleta fletxa estat esPPanyol = FANFARRONERIA INCOMPETENT, ENGANY, CORRUPCIÓ = simulacre d’estat de dret = paròdia esperpèntica de democràcia
21 de desembre de 2013, 22.32 h




#19 Tu de què has d'anar a Tailandia, fanfarronet mentider ? Tu te'n vas al teu merdòs poble de Villapiojosa de las Altas Liendres, a passar uns dies al "chamizo" on vares viure de petit entre cagallons de cabres i pudor de peus bruts.

huah huAH HUAH HUUAAH HHUUUAAAHH HHHUUUUAAAAHHH ! ! ! ! !




Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
21 de desembre de 2013, 22.14 h

Buenas noticias para vosotros, paletos. Mañana, la parienta y un servidor nos vamos a Phuket a pasar 15 dias. No volveréis a saber de mí hasta el 3 de enero. No hay nadie en el “servisio” para ocupar este puesto así que os quedareis sin saber la verdad por unos días y podréis regodearos en este lodazal de mentiras y manipulaciones de mentes NAZionalistas (es decir, retrasadas).
Mi marcha (temporal, repito, no os hagáis ilusiones) junto con la charlotada del MaSS de la pretendida con... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
21 de desembre de 2013, 21.17 h

La banca sempre guanya menys quan perd. Darrerament ha perdut molt. Tanquen oficines sense parar. Això no és gunyar. En Duran cansa. UDC és com el PSC però més disciplinat i amb més cintura per fer la puta i la ramoneta. Però la paciència del potser no serà infinita.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
bejota fletxa Barcelona
21 de desembre de 2013, 20.47 h

El president de La Caixa, Isidre Fainé, ha confessat el seu malestar amb la deriva independentista de CiU, esperonada per ERC i pels mitjans de comunicació autonòmics, fins al punt que el destacat financer li hauria etzibat a Artur Mas, en conversa privada, "President, t'estàs equivocant".N.B. FEINÉ ÉS LA BANCA I, LA BANCA ,SEMPRE GUANYA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
21 de desembre de 2013, 17.11 h

ANY NOU POLITIC NOU ...FORA DURAN I LLEIDA Fa més nossa que Servei ....Cal fer fora a Duran i Lleida si li agrada tan Rajoy ques quedi a MADRID per sempre pero ques pagui el EL HOTEL DE 5 ESTRELLES que ara li paguen tots els catalans


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
nar6 fletxa st Cugat del Vallès
21 de desembre de 2013, 13.34 h

Aques Duran és com la cançó del enfados per què no calla per sempre? Però es veu que ha de fer bona la dita de que totes les pàtries tenen traïdors.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
21 de desembre de 2013, 11.53 h

Nomes cal mirar una cosa molts ewns donen de baixa del partit politic per culpa de DURAN I LLEIDA , no volem sabe res de el ni els seus aixo si es grons , el perjudica no nomes a Catalunya si no tambe al seus propi partit politic ens donen de baixa molts per no aguantar-lo més a Duran i Lleida .TE que dimitir plegar abandonar la política ja ...NO Ja res a parlar amb el Estat Espanyol no ja res a parlar amb Rajoy , a no ser que dirli no faixi mes retalladles socials h... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
21 de desembre de 2013, 11.40 h

Aquest d'en Duran pensa com els del PP ... encara creu que l'independentisme català depèn dels polítics i concretament d'Artur Mas.
No t'acabes d'assabentar Duran! El desig d'independència de Catalunya emana dels catalans, del poble!!! I qualsevol desig de pactar una altra cosa serà refusat per nosaltres. VOLEM LA INDEPENDÈNCIA!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Campdedalt fletxa Catalonia
21 de desembre de 2013, 10.23 h

Amb la velocitat de MadriSS, a l´any 2500 encara estarem negociant la fase preliminar. El calb d´ El Campell hauria de renovar-se si vol seguir a la política. Però vist com va fora molt millor que dimitís. Això beneficiaria a tothom, inclús Catalunya !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.