directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 18:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Lucena aposta per boicotejar la consulta

"En una consulta que no estigui pactada amb l'Estat no vull votar, no aniré a votar" i creu que si els crítics arriben a estar incòmodes acabaran "renunciant a l'acta de diputat" i no votant diferent al Parlament

Comentaris 54  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, ho té clar. Si el Govern convoca una consulta sense tenir un pacte previ amb l'Estat, ell ni tan sols pensa participar. "En una consulta que no estigui pactada i enquadrada a la legalitat no hi vull votar, no aniré a votar", ha sentenciat en una entrevista concedida a l'ACN. I és que la possibilitat de celebrar un referèndum ha estat un tema clau, també al PSC, on algunes veus han demanat un posicionament diferent del partit. En aquets sentit, Lucena ha assegurat que si els socialistes crítics acaben sentint-se "incòmodes" amb el discurs del PSC, acabarien "renunciant a l'acta de diputat" abans que plantejar votacions diferenciades al Parlament.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Un PSC amb pànic a la democràcia

En el marc de l'entrevista que el portaveu parlamentari del PSC ha concedit a l'ACN, Maurici Lucena ha volgut remarcar que, tal i com estan esdevenint els fets sobre la consulta, s'ha de recordar que "perquè sigui realment una alternativa amb efectes polítics, només es pot fer des del pacte amb el govern espanyol". "Jo ho trobo tan evident, que em sorprèn que ho discutim", ha afegit. En aquest sentit, ha descartat que "la gent se senti cridada a votar" si no hi ha aquest marc d'acord previ amb l'Estat. "En una consulta que no estigui pactada i enquadrada en la legalitat no hi vull votar, no aniré a votar", ha etzibat el socialista. 

I és que considera que aquest "és un tema tant transcendent pel futur de Catalunya" que han d'existir "per totes les parts les màximes garanties jurídiques i polítiques de que el resultat tindrà efectes". "Si no és legal ni pactada, per cap de les dues parts tindrà cap garantia de tenir conseqüències polítiques", ha alertat Lucena. 

Precisament per mantenir aquest criteri, el PSC ja ha anunciat el seu vot en contra de la proposició de llei que el Parlament votarà el dia 16 de gener per portar al Congrés la modificació normativa que transfereixi a la Generalitat la competència per convocar referèndums d'aquesta mena. Aquest sentit del vot, però, no és acceptat per tothom igual dins el PSC i algunes veus ja han reclamat -sobretot des d'Avancem i Agrupament Socialista- poder expressar altres sensibilitats. De fet, fins i tot han admès que els diputats crítics no descarten poder votar diferent al que mana la cúpula del PSC el proper dia 16 de gener al Parlament. 

Aquesta possibilitat, però, ha quedat "descartada" per Lucena, que ha considerat que "la majoria del Consell Nacional del PSC va ser tan aclaparadora" que "no se'm passa pel cap que els representants del PSC al Parlament no segueixin les directrius". "És un fals debat, perquè és molt evident el que la democràcia interna del PSC ha decidit", ha afegit el socialista. 

Tant és així, que Lucena creu que abans de veure un trencament de la disciplina de vot es viurien relleus al grup parlamentari. "Si en algun cas extrem hi hagués un desacord, sempre he entès que es vehicularia a través de la renúncia a l'acta de diputat i no d'una votació diferent", ha dit, tot personalitzant en la seva pròpia experiència aquesta hipòtesi. "Si jo tingués dubtes de consciència, no em plantejaria votar diferent. El que faria seria entregar l'acta de diputat, seria el més coherent. Si arriba un moment que em sento incòmode, seguiria entenent que em van escollir com a extensió del PSC, sota un programa i unes sigles determinades", ha explicat. Malgrat tot, Lucena ha afirmat que "per les converses que estic tenint" amb els diputats crítics del grup no creu que "sigui aquest el seu cas ara mateix". 

Presentar una alternativa al Parlament

Una de les peticions que havien fet els sectors crítics del PSC era poder presentar un text alternatiu al que el dia 16 de gener es votarà al Parlament per poder mostrar la seva sensibilitat amb la consulta. En aquest sentit, Lucena ha confirmat que s'està buscant la forma de poder-ho fer. "Tenim d'aquí fins el 16 de gener per pensar parlamentàriament com intentem exactament prendre alguna iniciativa que visualitzi que tenim una proposta diferent, favorable a la consulta però des de l'acord entre governs, que segueixi subratllant el nostre desig per una reforma federal, i poder dir que ens oposem a la independència de Catalunya", ha detallat el socialista. 

Amb tot, Maurici Lucena ha criticat que la proposició de llei que es portarà al Parlament sigui per lectura única i, per tant, el PSC no pugui presentar esmenes. "Estan furtant el legítim dret d'intentar millorar la proposta, i això demostra que estan molt contents de fer-nos fora de la seva manera determinada de fer la consulta; perquè de voler fer la consulta no ens ha expulsat ningú", ha sentenciat.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#54
dfauda fletxa iuryyhdd
4 de gener de 2014, 11.52 h

La qúestió es que el PSC, en les seves decisions majoritàries, s'ho ha muntat molt malament. Per no voler perdre la centralitat ha volgut jugar masses cartes. També per què aquessta era, en part, la seva realitat interior.
No volien la consulta per què no volen la independència. I van optar per l'escusa de la consulta acordada amb l'Estat. Cosa que en el fons significa que no hi ha consulta. Però com que la qüenstió els desgasta no han aguantat fins l'últim moment amb la seva contrad... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#53
Emma fletxa Badalona
27 de desembre de 2013, 16.14 h

Olé en Lucena. Un demòcrata de tota la vida!! Ell i el seu partit, cada vegada més petit, petit, han arribat al punt àlgid de la ignomínia!! Què diran per fer un ridícul més gran?. Tot això per mantenir uns quants centenars de sous. Aprofiteu, aprofiteu que se us acaba!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#52
Pere fletxa Rubi
24 de desembre de 2013, 19.02 h

No vols anar a votar?. No hi vagis, el vot es lliure i tothom fa el que vol.
Trobo patètic que un partit digui que tenen de votar els seus, no soc afiliat a cap partit però si ho fos, quan el meu partit aconselles un determinat vot l'hi faria cas, però si el meu partit em MANÉS votar u na cosa determinada m'ho pensaria i molt abans de3 fer-li cas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#51
24 de desembre de 2013, 13.11 h

En una sociedad como la que vivimos,con la gente sólo pensando en el consumo,en el desenfreno,en el gasto superfluo y sin sentido,todo en nombre de una supuesta felicidad,que en verdad no lleva a nada más que frustración y decadencia moral,¿¿ qué es lo que se puede crear en un ambiente así ?? NADA,todo está programado por la politica,por las grandes cadenas de consumo,para que la gente esté hasta arriba todo el dia consumiendo,es asqueroso. Además de esto,la sociedad,en general,y en p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
24 de desembre de 2013, 12.36 h

MENSAJE DE NAVIDAD DE LA RESISTENCIA : DESDE LA RESISTENCIA ANTIESPAÑOLA QUEREMOS DESEAR A TODOS LOS INDEPENDENTISTAS Y A TODOS LOS HÉROES QUE LUCHAN FRENTE A LA OCUPACIÓN ESPAÑOLA,UN FELIZ AÑO NUEVO 2014 Y QUE ESTE SEA EL AÑO EN QUE SE CONSIGA LA ANSIADA INDEPENDENCIA DE CATALUNYA Y QUE ESTE PROYECTO ILUSIONANTE QUE COMENZÓ EL PUEBLO CATALÁN,SE EXTIENDA A OTRAS ZONAS OCUPADAS COMO EUSKALHERRIA,GALIZA,CANARIAS,ETC. EL PROCESO NACIONAL CONSTITUYENTE EMPRENDIDO POR LAS AUTORIDADES CATALAN... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
Encara ho podeu fer pitjor. fletxa Sant Cugat del Valles
23 de desembre de 2013, 20.11 h

Lucena si no vols votar no ho facis, ets lliure. Després però no critiquis que els ciutadans no vagin a les urnes. Espero no sentir-vos apel.lant a la responsabilitat del vot. A no ser que entengui que la no participació, aquí, sigui maquiavélicament entorpidora., en aquest cas no tidria cap dubte de com serieu capaços de pervertir la democràcia, com d'anti "social" podria esdevenir algú que traeix el sentit desde l'arrel, d'allò que diu ser.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
BOBADELLA fletxa TERRA DE LLIBERTAT
23 de desembre de 2013, 19.52 h

Aquest ningú escup a la memòria dels que des de la clandestinitat van lluitar per Catalunya.
Gabriela Bravo, portaveu del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), va negar ahir que la convocatòria d’un referèndum sobre la independència de Catalunya sigui cap delicte.
Després que els portaveus del PP hagin amenaçat reiteradament a la Generalitat, i especialment al president, Artur Mas, amb tot tipus d’accions legals fins a la inhabilitació i la mateixa intervenció de l’autonomi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
23 de desembre de 2013, 19.21 h

EN Lucena VOL boicotejar la consulta. No 'aposta' res


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
J.C fletxa Baix llobregat
23 de desembre de 2013, 18.13 h

De on ha sortit aquest personatge ? es el braç executor del pobre Pere caga..o, i en molt poc temps ha aconseguit desmuntar tot el psoe de catalunya. Continuant per aquest cami el futur psoe de Catalanya podran vendre's la seu del carrer Nicaragua i fer les reunions dins d'un taxi. La Catalunya Independent tenia que ser socialista.(era el somni d'en Pallach i de tants altres socialistes Catalans) pero pel el cami que segueixen no crec que en quedi ni rastre de socialisme en la nova Nacio Europ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
J.C fletxa Baix llobregat
23 de desembre de 2013, 18.13 h

De on ha sortit aquest personatge ? es el braç executor del pobre Pere caga..o, i en molt poc temps ha aconseguit desmuntar tot el psoe de catalunya. Continuant per aquest cami el futur psoe de Catalanya podran vendre's la seu del carrer Nicaragua i fer les reunions dins d'un taxi. La Catalunya Independent tenia que ser socialista.(era el somni d'en Pallach i de tants altres socialistes Catalans) pero pel el cami que segueixen no crec que en quedi ni rastre de socialisme en la nova Nacio Europ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.