directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 22:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Segons el PSC, l’entrada d’ERC al Govern és qüestió de dies

Lucena està convençut que el pacte entre CiU i republicans s'havia de fer aquest dilluns però no s'ha fet públic perquè hi ha "discussions"

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, veu amb "normalitat" i considera "coherent i democràticament saludable" que ERC formés part del Govern. Creu que d'aquesta manera es podria "clarificar" qui fa d'oposició al Parlament "atès que és notori que ERC no en fa". "No es pot ser a missa i repicar", ha dit. Lucena està convençut que l'anunci del pacte de govern s'havia de fer aquest dilluns però que finalment no s'ha tirat endavant perquè CiU i ERC tenen "discussions" sobre com repartir-se les conselleries. Per això pronostica que és "qüestió de dies" ja que amb l'aval dels republicans als pressupostos s'"han diluït" les diferències en el projecte social i econòmic de CiU i ERC.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Acord imminent entre CiU i ERC per l’entrada d’aquests últims al govern
 
El portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, considera que seria "coherent i democràticament saludable" que ERC i CiU oficialitzessin l'entrada dels republicans al Govern. Lucena dóna per fet que els republicans entraran i de fet, estava convençut que l'anunci es faria aquest dilluns, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu. En aquest sentit, creu que si s'ha endarrerit és perquè falta perfilar com es reparteixen les conselleries, els "espais de poder" i "el paper" que hauria de tenir al nou executiu el president dels republicans, Oriol Junqueras. Malgrat tot, l'entrada dels republicans està "absolutament decidida", ha afirmat. 

Si ERC entra al govern, Pere Navarro serà cap de l’oposició

"L'entrada al Govern és imminent", ha sentenciat Lucena. Ha considerat, de fet, serà bo si es formalitza el pacte perquè així es pot "clarificar" qui és oposició al Parlament. "És notori que no fa oposició", el partit de Junqueras, malgrat que "vulguin ser a missa i repicar".  

El PSC té moltes ganes que els republicans entrin al govern per tal de donar més protagonisme a Navarro

Lucena ha defensat el pacte perquè tant ERC com CiU "es mostren obertament favorables a la separació" i "comparteixen un model de país" després, ha argumentat, que els republicans hagin decidit donar suport als pressupostos del 2014, de moment paralitzats al Consell de Garanties Estatutàries. De fet, creu que s'han "diluït" les diferències en el model social i econòmic que podien tenir CiU i ERC "fins ara". 


 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Separat de Sepharat fletxa estat esPPanyol = FANFARRONERIA INCOMPETENT, ENGANY, CORRUPCIÓ = simulacre d’estat de dret = paròdia esperpèntica de democràcia
25 de desembre de 2013, 08.32 h




#4 A mi també em sembla això que dius, bagenc. Poguent tenir govern i oposició a favor de la independència, per què tenir-hi només el govern? De qualsevol manera, acceptaré de bon grat qualsevol decissió que prenguin perquè tinc molta confiança en la capacitat dels nostres polítics.



Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
24 de desembre de 2013, 17.24 h

No soc politic peró pensó que sería millor que ERC es quedés a la oposició i barrés el pas al , per a molts, indesitjable Navarro.
Un país que el govern i l'oposició estiguin d'acord en alguns punts dona molt bona imatge


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
24 de desembre de 2013, 00.42 h

Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest poble

- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
More Than Just A Community (Part 1) fletxa ................................................
23 de desembre de 2013, 21.19 h

http://www.youtube.com/watch?v=3SbgGMtmSss

Ajudem a internacionalitzar videos en anglès sobre Catalunya com aquest. Que tot el món sàpiga qui som i que volem! Ningú defensa una causa que desconeix! INTERNACIONALITZEM la nostra lluita tant com poguem!

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
23 de desembre de 2013, 21.04 h

Acabarem fent un concurs per la incompetència, a veure qui ho és més, si en Pocas Luces i en Nafafarro o en Millo-r calles i la Barbie Cridanera.
El que ho fa més directe és en Rivera que va per feina i va fent guardiola de tots els que s´esborren del rastre dels incompetents.
Ara bé, Ciudadanos basteix una victòria pírrica, perquè esclar, només recull aquells que salten en marxa de can sociata i del peperisme, o sigui que són els mateixos votant el mateix, però a d´altres sigle... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.